Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ah

Wierzycie w Koniec świata??

Polecane posty

Tajemniczy lud Majów zamieszkiwał Amerykę Środkową i w zasadzie nie wiadomo, skąd się pojawił i jak zniknął. Majowie pozostawili po sobie imponującą wiedzę matematyczną i astronomiczną, a warto przypomnieć, że potrafili posługiwać się liczbami rzędu miliardów. Do obserwacji nieba astronomowie Majów nie stosowali żadnych przyrządów, a mimo to bezbłędnie przewidywali różne zdarzenia, jak na przykład zaćmienie Słońca czy Księżyca lub zrównanie dnia z nocą. W wielkim mieście Chichen Itza wznoszono prawdziwe obserwatoria, które pomogły Majom stworzyć niezwykle dokładny kalendarz słoneczny. Problem w tym, że w rok 2012 ten kalendarz po prostu się kończy. Na ten niepokojący fakt zwrócił uwagę belgijski pisarz, Patryk Geryl. Razem z Gino Ratinckx\'em napisali książkę \"Proroctwo Oriona na rok 2012\", która stała się wydarzeniem w Europie Zachodniej. Patryk przekonywał, że wręcz identycznie jak u Majów informacje o przebiegunowaniu Ziemi w roku 2012 znalazł również w zapiskach starożytnych Egipcjan, a nawet w wierzeniach Sumerów.

Gość vdvsdsvdsvsd
kiwał Amerykę Środkową i w zasadzie nie wiadomo, skąd się pojawił

Gość dzis o 2020

Gość kalisandra
w 2012 kończe spłacac kredyt to by była wielka niesprawiedliwość

Gość margaretkaaaaa
Ileż to już razy przewidywana ten koniec świata, na nasze szczęście nie były trafione. Miejmy nadzieję żeten przykłąd jest taki sam

Gość kajko i kokosz
Majowie to nie pierwsza wielka cywilizacja, ktora upadla, nie dramatyzuj. I wiadomo jak - w wyniku lokalnych kryzsow politycznych, potem Jukatan zdominowali Toltekowie, a potem pojawili sie Europejczycy. Teraz Majowie to biedni Indianie w Meksyku, przewaznie wiesniacy. Wciaz maja swoj jezyk. Cywilizacja Majow trwala kilka wiekow, cywilizacja takich Rzymian - ponad tysiac lat, mniej wiecej w tym samym czasie, i tez sie skonczyla.

kajko i kokosz.. a czy moj temat jest na temat tego ze majowie upadli ?? nie to tylko wstep do tematu.. i tak naprawde nie ma dobitnych dowodow w jaki sposob wygineli majowie... pozdrawiam

Gość kajko i kokosz
Zeby pokazac, ze juz pierwsze slowa tych sensacji dyskwalifikuja je pod katem naukowym.

skonczy się kalendarz majów to się zacznie guciów i zapanuje ogólna szczęśliwość.

"Pod kątem naukowym" mowiac o koncu siwata, o tym czy istnieje bog ,anioly, szatan , nie mozna opierac sie na nauce.. bo takie rzeczy nie sa na nasze glowy nawet na głowy naukowcow.. skoro majowie potrafili obliczac zacienia slonca zrownanie sie ksiezyca ze sloncem.. i skoro wytworzyli cos takiego jak klaendarz.. to debilami nie byli skads musieli to wiedziec.. i moze nie przypadkiem ich KALENDARZ konczy sie w 2012r

przecież on nie mówi o końcu świata tylko o nowej epoce która się zacznie

No..ja tam nie widze zeby onp isal o nowej epoce.. a nawet jesli co to ma wspolnego z moim tamtem?? Koncem Swiata?

Gość MściwaOwieczka
I że co? Nie dożyje pełnoletności?! God Damn it...😠

Gość kajko i kokosz
Najpierw wyskakujesz z Majami, a potem nagle z Bogiem. Zdecyduj sie w koncu czy koniec swiata bedzie, bo kalendarz sie skonczyl (trudno napisac kalendarz z nieskonczona iloscia lat), czy moze, bo Bog zacznie Armagedon. Moze najpierw wyjasnij co rozumiesz przez koniec swiata? Jesli chodzi o zycie na Ziemi, to oczywiscie, ze wierze, slonce, jak kazda gwiazda, w koncu sie wypali, a potem zostanie z naszej galaktyki czarna dziura. Ale to w bardzoooo daaalekiej przyszlosci, moze do tego czasu przeniesiemy sie na inna galaktyke, Wszechswiat ponoc jest nieskonczony...

No kalendarz jak książka.. Musi się skończyć, nie? Tylko dlaczego akurat w tym wieku!? Bóg(czy tam majowie) robią mi na złość:P

po kalendarzu majów, będzie kalendarz czerwców, a koniec świata będzie 31 kalendarza grudniów. A tak naprawdę to najbardziej realny jest koniec penisa w rozporku.

Kajko i kokosz... wszystko bierzesz zbyt doslownie... Boga anioly i szatnaa podalam dla przykladu... tak samo jak koniec swiata nie jest dla glów naukowcow tak samo istnienie boga szatana tez nie jest.. rozumiesz o co mi chodzi... w kwestii boga i konca swiata naukowcy nic nie wiedza i sie nie dowiedza.. a kalendarz prawda zawsze jak ksiazka kiedys sie konczy.. ale dlaczego akurat zalzyli kalendarz na tyle iwekoww? i dlaczego akurat skonczyli kalendarz na 2012 r ? bo co bo nie chcialo im sie dalejzapisywac dat?? bo wymarli? a moze dlatego ze w tym roku bedzie zaglada wiec po co dalej uzupelniac kalendarz skoro po 2012 r nic nie bedzie istnialo.. wiem ze kiedys slonce zgasnie ze ziemie czeka zaglada ale nie chodzi mi o taka zaglade chodzi mi o kleski o meteoryry wybuchy wulkanow powiedzie itp... i nie chodzi tu o zaglade pochodzaca od boga.. czytajcie uwaznie..

Pożyjemy zobaczymy, może będzie koniec świata, może nie będzie co za róznica do cholery?

no bo nikogo tu nie bylo :) czytalas ? to co przeslalam w linku? jak dla mnie to dosc przekonujace :)

No hm.. pytasz co za roznica?? dla mnie ogromna.. nie wiem jak dla ciebie

Przekonujące.. napewno i też rok 2012

ah 😴 Masz na taką ewentualność wpływ? :o Bo już to że mnie o to pytasz nie kwalifikuje cię do zadania ci pytania o sens takich rozważań. 🖐️

no wlasnie.. wiesz moze nie bardzo wierze w ta date.. ale patrzac na to co sie teraz na swiecie dzieje i na ta przepowiednie ktora miala miejsce kilkanascie lat w stecz to nie mam watpliwosci ze cos takigo nadejdzie