Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia.P

Oddam! Spanielka!Wrocław!

Polecane posty

oddam spanielka ma 9 miesiecy rudy bardzo ladny ma bialy krawat zainteresowani prosze pisac to przesle fotki na e-mail

bo spaniele to z reguły wredne i nieprzewidywalne psy. w życiu bym nie wzięła tak dużego spaniela (w sensie wieku) spaniela trzeba układać od małego i to z pełną konsekwencją. biorąc 9 cio miesięcznego nie wiesz co bierzesz i mogą być z tego duuże kłopoty, włącznie z pogryzioną całą rodziną miałam spaniela przez 17 lat...

ja slyszalam ze pekinczyki są wredne a moj jest bardzo sympatycznie nastawiony do zycia i jak mania mu nie depta po ogonie to nawet pozwala sie wkladac do wozka i okrywac kolderka dla lalek :D:D:D a niby pekinczyki sa wredne falszywe i nielubią dzieci... stereotypy rasowe :P:D

a ja słyszałam, że właściciele są wrednipsy nie znają pojęcia wredoty, złośliwości, psy działają instynktownie są takie, które po prostu nie lubią człowieka ale to nie kwestia wredoty, co charakteru i już.A nieprzewidywalny to jest każdy pies, choćby nie wiadomo jak przewidywalnym się nam wydał ;)Natomiast gryzienie całej rodziny to już kwestia wychowania psa. Za wychowanie odpowiedzialny jest człowiek. jest ma pusto zamiast mózgu, to nie ma się co dziwić, że pies gryzie wszystkich po kolei...szlag mnie trafia jak przez głupotę właścicieli psy trafiają do schroniska albo do uspienia, bo pogryzły. Się nie dopilnowało, się powinno ponieść karę a nie usypiać psa.

to prawda nGlka!!! i kazdy pies powinien byc rejstrowany i posiadac czip...np Borys Kowalski imie psa nazwisko pana....... i by piesków nie wyrzucano...na autostradach czy ....wioskach ("ktos przygarnie takiego ładnego pieska") ...w najlepszym przypadku.....odda na forum........

...a testy psychologiczne powinny być robione nie tylko psom - ale również właścicielom przed adopcją JAKIEGOKOLWIEK zwierzęcia

tj lepiej jak odda poprzez forum niz przywiąże w lesie do drzewa, nie oszukujmy, przyczyny się zdarzają (silna alergia dziecka, nagła).. może niech najpierw właścicielka napisze czemu chce oddać

alez przeciez nie potępiam... napisała "w najlepszy przypadku" nie generalizuje....jednak zal mi tych zwierząt....

ja sama chcialam swojego oddac bo mi sie wydawalo ze.... szkoda gadac. jak sobie pomysle o tym to mi zal jaka glupia jestem. On nas tak strasznie kocha. Przynosi nam swoje zabawki, ładuje sie do lożka.... ale chyba mi wtedy jeszcze hormony po porodzie sie nieuregulowaly bo nie wiem jak to inaczej wyjasnić.

czasem czlowiek jest zmuszonu do oddania psa chyba lepiej go oddac niz wyrzucic z domu poza tym to nie jest moj pies nie dawno zmarla mi babci wiec go wzielam zdobrej woli ale piesek wariuje z 3 letnim synkiem i nie dlugo bedzie druga dzidzia ktora bedzie potrzebowac spokoju piesek jest grzeczny czy ktos jest w stanie mnie zrozumiec!?

ah.. uroki internetu, to "w najlepszym przypadku" odebrałam jak ironię ;)

klaudia ja jestem i powiem ci NIE ODDAWAJ zostaw go! 2 dzidzia w niczym nie przeszkadza- patrz stopka moja :) myslalam dokladnie jak ty- male dziecko sterylnosc a nie pies w domu, ale wystarczy codziennie odkurzyc zmyc podloge i psu lapy jak ze spaceru wraca umyc i wogole psa nie widac a starsze dziecko ma nieziemską frajde.

Gość można czy nie
kurde te psy to mnie przesladują, mi tez kuzynka niby na tydzien psa podzucila bo musiala wyjechac a pozniej oznajmila ze go nie wezmie bo nie ma gdzie i jak sie nim opiekowac. Pies mlody dwa mc. Ja mieszkanie dopiero po gruntownym remoncie wymina podlog mebli itd male dziecko w domu i pare dni do terminu kolejnego porodu . Pis wszedzie sika wszystko gryzie i doprowadza mnie do koorwicy ale juz bym go nikomu nie oddala:( mimo ze w cholere obowiazkow i niewiem jak sobie z tym wszystkim poradze:(:(

Klaudio ale czy jesteś 100% zdecydowana? Bo dla pieska zmiana otoczenia to jak zawalenie się świata, jesteście jedynym, co zna. Niestety ten argument to dla mnie nie argument, ale nie będę oceniać, bo nie znam dogłebnie Twojej sytuacji.Ja bym w każdym razie nie myślała nawet o oddaniu "bbo dziecko". Smutne trochę.Jeśli chcesz, żeby zwierzę dobrze trafiło - daj ogłoszenie na dogomanii, zorientuj się jak spisać z przyszłym właścicielem dokumenty adopcyjne, by mieć gwarancję, że piesek trafi do dobrego domwww.dogomania.pl/forum/

ten pies nigdy nikogo nie ugryzl! kazdy pies moze pogryzc nie wiadomo co psu strzewli do glowy ma tak samo chumory jak czlowiek mam znajoma ktora wychowywala sie z psem od dziecka i co/?? odgryzl jej prawie pol twarzy miala operacje przeszczep skory zuda na twarz rany sie zagoily ale blizny sa i tak bardzoi ladnie to wyglada

można czy nie nie zazdroszczę, w końcu masz niejako "kolejne dziecko" do nauki ale z drugiej strony pociesz się, że pies w domu = więcej zabawy dla dziecka = więcej czasu dla Ciebie.. później ;)Ja bym z chęcią brała, gdyby nie alergia... choć jak będę miała kiedys dom z podwórkiem, to na pewno będzie psiak ;)

klaudia musisz poprostu kontrolowac co robi dziecko. ja sie wychowywalam na wsi u dziadkow i zawsze bylo pelno psow i kotow gryzly drapaly i zyjemy nic nam nie dolega :) A jak twoj syn sie juz zaprzyjaznil z psiakiem skzodabyloby go zabierac zeby za jakis czas kupic innego. Po co?

Klaudio - to raczej przypadki skrajne, tak samo skrajne, jak kiedy syn morduje własną matkę.

i dodam co, co być może cię przekonaniech Ci się nie wydaje, że 3 lata to za mało... syn może Ci bardzo długo wypominać, że przyczyniłaś się do zniknięcia jego przyjaciela, pomyśl o uczuciach synka również, dla Niego to tez będzie tragedia

na dogomanii juz ogloszenie dalam ja musze go oddac dlatego ze mamy malenkie mieszkanie ledwo co sie miescimy maz pozno wraca z pracy a ja nie bede wstanie zajmowac sie synkiem ,malenstwem i jeszcze wychodzenie z psem do tego obady i sprzatanie w domku no kurde zrozumcie ja nie chce zle dla niego a jak spisuje sie taka umowe adopcyjna co to jest w ogole

Klaudia, umoa adopcyjna to umowa między toba a nowymopiekunem, zawiera podstawowe dane (w tym osobowe obu stron) oraz opis szczegółowy psa jak i podpunkty dot opieki, czyli tego, że nowy właściciel zobowiązuje się odbywać regularne kontrole wet a w przypadku choroby deklarujes sie psa leczyć oraz, że nie uśpi zwierzecia zdrowego, nie odda go nigdzie bez powiadomienia poprzedniego właściciela (powinnaś zachować sobie prawo odebrania psa jako pierwsza, gdyby nowy własciciel chciał go sprzedać bądź oddać nie wiadomo gdzie).Myślę, że na dogomanii znajdziesz tematy o tym, tylko trzeba ciut poszukać.Ja znikam dziewczyny, muszę tu trochę ogarnąć klaudio, mam nadzieję, że jeszcze raz przemyślisz a może znajdzie się rozwiązanie? Pomyśl o synku, uściski ślę bez względu na decyzję!

Nie jest złośliwy tylko nie jest odpowiednio nauczonyPsy NIE SĄ złośliwe, mogą być tylko źle wychowane!

Gość można czy nie
klaudio mamy identyczny problem z tym ze u mnie dochodzi jeszcze szczanie wszedzie gdzie popadnie byle nie na dworze ale jak widze jak synek sie cieszy gdy rano wstaje, przytula pieska i pyta " majka teskniłaś za mną" to az mi sie wstawac z lozka chce :D:D

klaudia nauczy sie... kurde mówilam doklądnie jak ty- nie dam rady... a uslyszalam "przeciez dzieci na spacer bierzesz to dlaczego psa nie wezmiesz przy okazji"... no i racja maz przed praca z nim wyskoczy, potem ty z dziecmi jak na spacer pojdzieci i maz po pracy i mu styknie. a przeciez pies ci duzo miejsca w mieszkaniu ine zjamuje. 2 miski i kawalek legowiska wcisniesz nawet pod stól. pozatym patrzac na mojego psa i inne to w tym legowisku i tak nie spia :P jak sie zaprzyjaznil z synkiem to pewnie z nim bedzie sypial

odkurzam tez codzienie bo wszedzie pelno siersci no i podlogi brudne jak wraca z dworu no masakra jakas! ja juz nie wyrabiam nie dosc ze tyle obowiazkow to jeszcze pies mi potrzebny tylko chodze i sprzatam non stop co robic!!!!??

zostawic :D:D wez jakis stary recznik i jak wraca ze spaceru doklądnie mu wytrzyj nogi. wez go do slaonu dla psów... wiem ze to smieszne- oni maja specjalne cos do czesania tak ci wyczesza siersc ze sie wcale lenil nie bedzie- ja mojego wzielam wykapali wyczesali i jeszcze cala wyprawke dostal niecale 100 zl zaplącilam i uwierz miz e sie nie leni. a nawet go nie czesalam chociaz dostalam caly zestaw do czesania ble ble nie mam kiedy sie w rto bawic. mania go szczotka dla barbie czesze :P:D:D:D

on ma 9 miesiecy kiedy sie nauczy?? jest regularnie wyprowadzany to co jest nie tak? pomozcie mi! na swoim legowisku nie spi pcha sie do lozka ale ja nie pozwalam jak przychodzi rano z dworu to wlazi na czyste przescieradlo i jest tak brudne ze szlak mnie trafia ja nie bede spisywac zadnej umowy nie stac mnie na leczenie psa