Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klaudia.P

Oddam! Spanielka!Wrocław!

Polecane posty

Gość można czy nie
a ja znow powtorze mam to samo i mysle ze skoro zoobowiazalas sie to poinnas teraz jakos sobie wszystko tak zagospodarowac bys sobie poradzila. Jak juz pisalam mnie tez koorwica bierze jak wstaje rano a tam naszczane itd ale sie nie zniechecam. Czytam na necie rozne tematy jak nauczyc pieska siusi na dworze itd o poslusznosci i zupelnie jak z dzieckiem sie postepuje. Poza tym uwazam ze taki pies dobrze zrobi gdy bedzie niemowle - wowczas te starsze dziecko bedzie moglo opiekowac sie pieskiem i nie bedzie sie czulo takie samotne.

ja go czesze codziennie i tak to nic nie daje mam specjalna szczotke i byl kapany i wyczesany ostatnio a on siersc to ma prawie do ziemi bpo bokach to wyobraz to sobie

Gość można czy nie
niedlugo przestanie sie lenic, a moze brak mu witamin? Kup mu zestaw witaminowy i wpisz w google jak nauczyc psa czystosci - pojai ci sie wiele konkretnych rad co robic ja korzystam i widze poprawe. Jak chcesz moge byc twoim towarzyszem niedoli :classic_cool: i moze razem cos pokombinujemy :D

jak moj byl maly to sikal wszedzie... materac w łózku musialam wymieniac bo byl wielkosci swinki morskiej jak mi wlazl do lózka nie mialam serca wywalic takiego bezbronnego szceniaczka a on sobie sikal bo zejsc nie umial- za wysoko :D:D:D ale go uczylam... rozklądalam gazete przy drzwiach i na gazete sikal, potem jak juz byl rozmiarow takich ze mogl zejsc po schodach to wychodzilam z nim na dwór... oj dlugo to trwalo zanim sie nauczyl ale sie wkoncu nauczyl. daj mu czas a zalapie! kazdy pies sie nauczy wkoncu sikac. on jest jeszcze mlody. ma swoje "odchyly" moj tez tak mialam. jeszcze w zeszlym roku tak wariowal ze sie smialismy ze ma cos z psychika... a teraz zupelnie nie ten pies... wiek robi swoje. narazie bedziesz mialą 3 dzieci ale ktoregos dnia sama zobaczysz jak pies "dorosnie" zmadrzeje...

sama go nie wyczeszesz. ja mojego 2 godz czesalam. kląkow na pierzyne by starczylo a dalej sie lenił. wez go do tego slaonu.

ok coś pokombinuje był dzis na dworze nie dawno sie zeszczal i teraz na sral! i jak tu sie nie wkur... on ma prawie 10 miesiecy!to prawie dorosly pies! on wie ze ma robic na dworze no i robi ale i na dworze i w domu!!!

wcale nie dorosly :) to jeszcze mlody wariat zobaczysz za rok, dwa :)

Gość ja wychodze ze swoim po
kazdej zabawie, jedzeniu czy przebudzeniu. Sika na polu czasem zrobi kupke ale to drugie to czesciej w domu. Ma 3 mc i sika jeszcze w nocy i w dzien tez sie zdazy jak nie zauwaze ze sie kreci czy cos. Za kazde zalatwienie na polu dostaje nagrode a za kazde siku w domu mowie " brzydki pies" albo nie wolno. Widze poprawe z tym co byla dwa tyg temu a miedzy tym co jest teraz. Ale bic czy krzyczec albo oddawac psa bo sika to tak jakby bic dziecko bo sika w pampersa:( Trzeba wytrwalosci konsekwencji i nagradzania zupelnie jak z dzieckiem :D

witaj!!!!!!!!!!!!!!! nie oddawaj go.... ja tez mam spanielka ma rok nazywa sie DaffY (czy. Dafi) jest rudy sliczny i wredny ja tez jestem w ciazy i dziala mi na nerwy bo juz tyle rzeczy zniszczyl ale jak byl na spacerze i nam uciekl to wszyscy plakali i dobrze ze sie znalazł bedzie Ci bardzo smutno ale decyzja nalezy do CIEBIE ....

klaudia .p moj ma rok i mu sie czasami zdarza cierpliwosci wiem ze dostajesz szalu