Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jolanta.W

Córka chce iść po gimnazjum do szkoły w Danii!

Polecane posty

Gość Jolanta.W

Moja córka w czerwcu tego roku (2009) skończy gimnazjum. Chciałaby iść uczyć się dalej ale nie na studia. To mi powiedziała. Chce jechać do Danii do rodziny swojego chłopaka i tam zamieszkać. Rozmawiałam z jego rodzicami. Oni kupili bardzo duży dom gdzie sa dwa mieszkania dla dwóch rodzin. Chca jedno im oddać. Jej chłopak ma 18 lat i mieszka obecnie sam w polsce i czeka aż ta skończy naukę i wtedy zabierze ją do swoich rodziców. Utrzymuje się z pieniędzy rodziców jakie mu przysyłają. Czy moja córka może tam rzeczywiście znaleźć dobrą szkołę lepszą od tych w polsce? Czy znalazłabym polską szkołę w Danii? Rodzice mają tam pracę i dość płatną bo po dwuch tyg. było stać MATKĘ na duży telewizor plazmowy a ojciec wtedy miał na rachunki w domu. Więc jej chłopak tez pewnie będzie tam pracowal a ona się uczyła ale była by tam szcześliwa. Tak mi mówiła. Chciałaby z nim zamieszkać. Są razem od 2 lat. Pomocy.

Gość Sage
Czego wzywasz pomocy, bo nie rozumiem? Twoja córka wspaniale projektuje swoją przyszłość, a zaręczam Ci, że na 99,9 % będzie miała lepsze warunki i możliwości w Danii niż w Polsce. Chłopak najwyraźniej traktuje ją bardzo poważnie, jego rodzina też. Wspaniała sytuacja! A Ty co? Chcesz być egoistką i rzucać córce kłody pod nogi? I tak dorośnie i się wyprowadzi. Jeśli utrudnisz lub uniemożliwisz jej wyjazd może mieć słuszny żal do Ciebie do końca życia. Lepiej pomóż jej się przygotować do tego wyjazdu. Bedzie Ci wdzięczna, będziecie miały dobry kontakt i na pewno będziecie się odwiedzać tak często jak się da. Głowa do góry!

No to niech jedzie! Ja bym dala jednak jeden warunek, niech sie uczy!!! Szkoły polskie w Dani sa , pomoc dla tych co nie znaja jezyka yez, wiem bo moja znajoma wyjechala z dwoma synami, sa bardzo zadowoleni, chlopaki chodza do polskiej szkoly przy ambasadzie RP, niech sprobuje, jak Jej sie nie uda to zawsze moze wrocic, ale jestem przekonana, ze przyszlosc bedzie miala lepsza niz w Polsce, tylko niech sie uczy, a chlopak jesli na Nia czeka, to tylko pogratulowac, ze nie wybyl z rodzicami i chce z Nia wyjechac

Gość Sage
Niby dlaczego miałaby to być prowokacja? Z linka to nie wynika.