Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość vit27

Rwa kulszowa jakie perspektywy??

Polecane posty

Gość vit27

Dzien dobry. Mój opis tomografii komputerowej z roku 2007: Na poziomie L3/L4 widoczne jest niewielkie obwodowe uwypuklenie krążka międzykręgowego typu bulging bez zauważalnego ucisku struktur nerwowych. Na poziomie L4/L5 stopien uwypuklenia krażka międzykręgowego jest zdecydowanie wiekszy. Krążek na tym poziomie powoduje wyrażnie zniekształcenie worka oponowego i zmniejsza światło dolnych odcinków otworów międzykregowych. Na poziomie L5/S1 widoczna jest wyrażna szerokopodstawna centralna protruzja krązka międzykregowego z zdecydowanym uciskiem worka oponowego. Na tym poziomie nie sposób wykluczyc ucisku początkowych odcinków korzenie nerwów rdzeniowych. W całym badaniu odcinku cechy wpuklania sie krążków międzykręgowych w obręb istotny gąbczastej trzonów. Wtedy wylądowałam w szpitalu na okres 2 miesięcy z wypadnieyym dyskiem i rwa kulszowa. W roku 2008 chodziłam na rehabilitacje i było ok. Teraz dopadła mnie znowu rwa kulszowa, biorę zastrzyki. Jakie ja mam perspektywy z tym moim opisem kręgosłupa. Operacja. Jakie są wasze doswiadczenia.??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować