Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Juddy

Ciekawe Książki

Polecane posty

Gość Juddy
Extra nie sądziłam że ten temat aż tak się spodoba!

Gość Juddy
Czekam na nowe relacje ze świata książek:-)

Gość Juddy
Dzięki za info:-)

Gość parajna
ja polecam ksiazke "pogoda na milosc" ciekawa wciagajaca opowiesc o dwojgu ludzi :)) w 2 godziny przeczytalam

Gość Rumaczysko
Przyznaje Szalone życie Rudolfa było boskie same jaja kolejna część to Swinskim truchtem a wiki 1006 mowila o trzech jakie to?

Gość lala co but się jej ...
polecam " Kato-tata" Halszka Opfer książka o dziewczynie , która była molestowana przez swojego ojca przez wiele lat.W jej domu panowała nędza.Ojciec znęcał się nad rodziną psychicznie i fizycznie.Książka całkowicie oparta na faktach. Dlaczego warto ? Sama byłam molestowana i wiem co ta dziewczyna czuła... Jeśli ktoś nie wie może się dowiedziec co za tragedie dzieją się...

Tydzień u rodziny to kryminał, którego fabuła rozgrywa się niedaleko Gliwic. Wydarzenia bardzo wciągają, wszystko rozwija się tak, jak na dobry kryminał przystało - wydaje mi się, że warto przeczytać, szczególnie jeżeli ktoś lubi kryminały, to jak najbardziej powinien po ta opowieść sięgnąć. Można ja dostać na goneta.net w wersji ebook, za naprawdę niewielkie pieniądze, zresztą, kto by tam na literaturze oszczędzał.

Gość tamniejwazna
uwielbiam erotyki także polecę swojego ' rodzynka ' Moniki Nowickiej - "Piąta fala pożądania". szybko i naprawdę z dreszczykiem się czyta :) w dosłownie w chwilę pochłania i zabiera w świat erotyki, pożądania oczywiście czytałam to z lekkim rumieńcem na twarzy :P polecam - http://org-epost.com/book19783562.php

Gość Polecaam
Jestem właśnie w trakcie czytania książki "Piąta fala pożądania".http://org-epost.com/book19783562.php Nie musiałam długo się zastanawiać, bo wcześniej bardzo podobały mi się książki o Grey'u. Książka lekka, utrzymana w erotycznym klimacie. Serdecznie polecam :)

Gość Tamara44
Według mnie ciekawa książką jest powieść pod tytułem "Tajemnica Niny" cała historia zaczyna sie od nietypowego snu Ediego, który budzi się z przeraźliwym krzykiem, sytuacje jakie dzieją sie po tym zdarzeniu sprawiają że chcemy odkrywać tajemnice jakie skrywa ta książka. Z każda strona dowiadujemy sie kolejnej ciekawostki, która jeszcze bardziej wciąga nas w całą historie.

Z ostanio przeczytanych z czystym sumieniem mogę polecić "Pan raczy żartować, Panie Feynman" R.Feynmana. Szkoda, że mam problem z dorwaniem kontynuacji :(.

Gość Demertis23
A to ja też przeszukiwałam tak ostatnio fora i pytałam innych o ciekawe ksiażki, okazało się że większąś tych osób ktore tak polecają innym ksiażki zapisałi się na http://www.coczytac.pl/ i otrzymują codziennie powiadomienia o najciekawszych ksiażkach. Ja też sie wycfaniłam i robie to samo.

Gość gość
Na stronie Matrasa widziałam że można już kupić "Wiwarium" Jarosława Kamińskiego - historia wychodzenia z kryzysu egzystencjalnego młodego człowieka. http://www.matras.pl/wiwarium.html w przedsprzedaży za 28zl, nie tak drogo, bardzo chciałam ja przeczytać

Gość gość
Zanim nadejdzie jutro, Joanna Jax - jedna z ciekawszych książek która wbiła mnie ostatnio w fotel, moim zdaniem warta uwagi :)

Gość gość
Łapcie namiary - https://livro.pl/kontratyp-mroz-remigiusz-sku1205734770.html Może nie ma w tym nic oryginalnego, bo Mroza czytają wszyscy, ale jak dla mnie książka jest naprawdę genialna. Swoją drogą trzeba być mega gościem, żeby w takim tempie wydawać książki, z których każda jest po prostu mega udana. Kawał świetnej roboty ;-)

Gość gość
Ostatnio przeczytałam książkę, o której po prostu muszę napisać! To książka "Skazani na zyski. Tajemnicza wiedza właścicieli prawdziwych wartości - czyli - biblia świadomego inwestora" Piotra Wajdy. Napisana w rewelacyjny sposób, porusza bardzo ciekawe i życiowe kwestie. Polecam!

Gość Igsa
To zależy co lubi się czytać. Ja polecam kryminały skandynawskich pisarzy. Oni wiedzą, jak trzymać człowieka w napięciu. Jest ich sporo, także można znaleźć lektury na wiele miesięcy.

Gość gość

Taki trochę kryminał/fantasy, który mnie odświeżył ostatnio to Cisza przed burzą, Stańczyk. O czystości rasy, tylko w wydaniu fantasy, ale raczej nie w formie przekazującej jakieś dziwne ideologie, tylko wszystko z polotem.

Gość gość

Ja również polecam ciszę przed burzą bardzo łatwo się czyta tę książkę 

Gość gość

Duzo się teraz książek pisze i wydaje, tak naprawdę każdy może zostać pisarzem w XXI wieku. Troche z tego powodu trudniej jest dotrzeć do wartościowych tytułów w tym zalewie. Mi się na pewno z takich ostatnio przeczytanych rzeczy to spodobała Księga ras. Cisza przed burzą. Gatunek fachowo nazywa się urban fatasy i rzeczywiście historia z pogranicza jawy i snu, z dużym miastem jako tłem. Z tego co się dowiedziałem to będzie w tym miesiącu ma być kolejna cześć tej powieści. 

Gość poptus

Bardzo ciekawa, praktyczna pozycja na temat emigracji - livro.pl/emigracja-malcolm-xd-sku1223962544.html

Moim zdaniem atrakcyjna dla większości. Przede wszystkim jest w niej pokazane, jak wygląda to naprawdę. A wcale nie jest tak cudownie, jak wszystkim się wydaje. Przeróżne przygody, trudne sytuacje, ogólnie - życie. Warto dla samego uświadomienia, a przynajmniej tak uważam. 

Gość Ewa

Fajne jest czytanie ebooków, dostałam na prezent czytnik inkBOOK, obecnie czytam kryminał "Lizbończyk" Polecam

Gość Martyna

Ja uwielbiam thrillery! Ostatnio czytałam Kwiaty nad piekłem I.Tuti i śmiało polecam. Naprawdę bardzo fajnie opisana historia poszukiwania mordercy i sprawcy napaści na mieszkańców miasteczka. Dodatkowo walka głównej bohaterki ze swoim organizmem niesamowicie mnie poruszyła. 

Gość gość

Jeden z ciekawszych romansów, jakie czytałam ostatnio to „Szlacheckie gniazdo” Moniki Rzepieli. Wciąga od pierwszych stron i historia nie jest prowadzona po łebkach, tylko autorka dzieli na rozsądne ilościowo części. Czekam teraz na kolejny tom. Trudno o książki prowadzone w czasach szlacheckiej Polski, a szkoda, bo niezwykle interesujące czasy.