Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiunia90

Naprawdę potworne../

Polecane posty

Gość asiunia90

Też tak macie dziewczyny, ze podczas miesiączki macie bóle nie do wytrzymania od pasa w dól? Boli brzuch, krzyż , nogi ,wszystko az do stóp? Ja mam wtedy ochote połozyc sie i odrazu zasnąć i to wszystko przespac. To jest naprawde nie do wytrzymania, niemoge sie wtedy z łóżka ruszyć, tylko termofor mi pomaga. Niemoge isc do szkoly, co bedzie gdy bede pracowala? Przeciez niemoge sobie ot tak nie isc do pracy;/ Czy dużo kobiet tak ma? jak sobie z tym radzicie? Bylyscie z tym u lekarza?

Gość ja taka ja
mi pomaga lek przeciwbolowy i goraca herbata

Gość przechodzi po porodzie
a do tego czasu lekarze zpisuja cos, np cilest mi wyregulowal, bo chodzilam po scianach

Gość wake up alone
mnie nic nie boli. jedynie na tydzień przed miesiączką ciągle sikam :o

Gość La Kom-ba-tant
Mnie boli krzyż, a nie mam okresu. To jest dopiero potworne. Wszystko przez Kafeterię :(

też mnie to czeka za parę dni :o byłam u ginekologa, to stwierdził, że nic mi na to nie poradzi... więc faszeruję się tabsami przeciwbólowymi :/

Gość asiunia90
czyli może powinnam pójść do lekarza by mi coś przepisał? bo trzeba przeciez jakos normalnie zyc..., tego pierwszego dnia musze zawsze odwolac wszystkie swoje plany, bo nie nadaje sie do niczego:/

Gość asiunia90
mi pomaga tylko ten termofor, niezauwazylam by mi sie poprawiało po lekach przeciwbólowych. Na mnie działają chyba tylko domowe sposoby :P

ja też:O:O:O:O:O:O miesiączka jest upiorna, ale kiedy będziesz rodzić to bóle u kobiet z tak bolesnymi miesiączkami to dopiero koszmar !!! Wyobraż sobie to drętwienie nóg, mdlejący kręgosłup i skręcający ból brzucha który masz w menstruację i pomnóż przez 5, masz obraz bóli krzyżowych podczas porodu. więc nie łam się może być gorzej. Weż ibuprom ze 2 szt. to przejdzie...

Gość asiunia90
moze to rak jajnika? bo zbyt intensywnie sie ostatnio z chlopakiem i jego kolega kochalam?

najlepszy jest ketonal wystarczy jedna dwie tablletki na cala dobe ja biore jedna rano druga przed snem i jest ok

Gość przechodzi po porodzie
no wlasnie mi przepisal cilest, reguluje miesiaczki, mniej bolą, poprawil cere, bo pryszcze , i do tego jest antykoncepcyjny

Gość asiunia90
to wyzej to ktoś sie podszywał:/ wydawało mi sie że bóle podczas porodu bedziemy miały w takim razie prawie znikome:P no bo wkońcu skoro tyle cierpimy podczas kazdego miesiąca to musimy miec jakąś rekompensate:P

Mam takie same potworne bóle. Często też biegunkę, omdlenia i wymioty. Pod względem ginekologicznym wszystko jest dobrze. Z leków przeciwbólowych działa na mnie tylko Pyralgina.

Gość lilith69
mnie boli tylko brzuch. I dzien przed okresem mam zawsze zły nastrój

Gość Natalcia_Malutka
polecam vegantalgin na mnie tylko on dziala a uwierz przechodze to co ty

Gość asiunia90
heh, masz rację mamma 226 :)

A jak nas będzie bolało przy porodzie jeszcze bardziej niż podczas okresu? Nie wiem, jak to u Was jest, ale ja jak dostałam pierwsza miesiączkę to nie odczuwałam żadnych dolegliwości. Teraz mogłabym się na te kilka dni wyłączyć z życia. No cóż, latka lecą ;-)

Ja właśnie siedzę na fotelu i jak wstaje to czuje tylko "otkręcanie kranu" nienawidze tego uczucia. No ale cóż, takie nasze życie kobietki. A jeśli chodzi o ból to wczoraj go doświadczyłam :o. Nie zdarza mi się często, jest rzadkością u mnie, ale jak już się pojawi to umieram. Staram się czymś zająć bo gdy leże i nic nie robie bardziej odczuwam ból.

Gość asiunia90
ja właśnie na poczatku tez niemialam tych bóli dopiero jakos pół roku temu zaczelam je miec, juz sie cieszylam ze ja takich bóli niemam, bo widzialam ze moja mama ma. Myslalam ze jestem twarda i nigdy tak niebede miala. a teraz mam gorzej od mojej mamy :P