Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sniezny potwor

marazm uczuciowy po studiach

Polecane posty

Gość sniezny potwor

witam chcialem wyrzucic z siebie to co mnie sciska w duszy, moze poczuje ulge i nabiore nowych sil :) wraz z koncem studiow rozstalem sie ze swoja wielka miloscia (nie wyszlo nam, pomine dokladniejszy opis bo nie w tym rzecz- to zamknieta karta) i do tej pory, a minelo juz poltora roku, nie potrafie poznac blizszej towarzyszki... czuje ze jestem zamkniety na uczucie i brakuje mi wiary w sens i trwalosc milosci. poznaje duzo kobiet, ale sa to tylko znajomosci przelotne, to zawsze nie jest to, nie moge trafic na kobiete, do ktorej poczulbym cos wiecej i mi z tym zle :/ tak naprawde wydaje mi sie ze sam nie wiem czego chce, z jednej strony chcialbym poznac wrazliwa kobiete czula na bodzce artystyczne, z drugiej sam mimo pewnych zainteresowan specyficznych uwazam sie za normalnego faceta i stronie od kobiet ktore zbyt egzaltuja swoja innosc. nie kreca mnie kobiety ktore nie slyszaly w zyciu sigur ros albo radiohead, ale tez takie, ktore znaja te zespoly, ale nie potrafia wyluzowac i pobawic sie przy disco polo. no i prosze co z tego wychodzi? ze zamiast czuc, ja kalkuluje i to mnie najbardziej boli. czy serce z wiekiem umiera i liczy sie tylko rozum? na to wyglada a ja nie wiem jak z tym walczyc, gdyz oprocz gornolotnych mysli twardo stapam po ziemi i korzystam z zycia. tylko bez drugiej polowki wszystko wydaje sie takie bezcelowe. bezcelowe gotowanie, bezcelowy wyjazd w gory, bezcelowe ogladanie filmu, bezcelowe granie na gitarze, bezcelowa siatkowka na plazy. i gdzie ja mam poznac fajna kobiete, skoro juz nie studiuje! przeciez nie w klubach studenckich :/ ok koncze te smuty bo nie trzyma sie to kupy a ja musze wracac do roboty :) a moze jest tu kobieta z trojmiasta ktora lubi spiewac i wie jak kozlowac pilka, a nawet potrafi odbic pilke do siatki? :)

Gość adrian kluska
dlaczego nie w klubach studenckich ??? Masz pewnie ze 26, 27 lat to spokojnie mozesz startować do takiej 22 - 23 latki .

Gość sniezny potwor
kurde jeszcze ide na studniowke jako osoba towarzyszaca a nie chce mi sie strasznie

Duzo zalezy jakimi priorytetami kierujesz sie w zyciu, ale z Twojego opisu wynika ze sa one jakies dziwne. Wbrew temu co mowisz bardzo duzo informacji przyniosl by opis, charakter i powody rozstania z poprzedniego zwiazku bo jak widac chcesz to gdziesc zamiesc a nie wyciagnac wnioski.

Gość studentka ona
"nie kreca mnie kobiety ktore nie slyszaly w zyciu sigur ros albo radiohead" :O masz bardzo sprecyzowane wymagania, moze poszukaj na forum tematycznym o muzyce? ps. w zyciu nie slyszalam o sigur ros ani tym drugim :O

Gość bez pseudonimu mogę
Rozumiem Cię doskonale. Sama po rozstaniu z moją wielką miłością (2,5 roku temu) też kalkuluję. Czy znajdzie się w moim towarzystwie, a czy nie okaże się idiotą, a dlaczego zrobił tak albo śmak, dlaczego za dużo zainteresowania (może desperat?), a dlaczego za mało (może ma mnie w dupie?). I tak w kółko. Może przez to przegapiłam naprawdę fajnego faceta. Ja jednak szczęśliwie sama z sobą czuję się dobrze i ma dla mnie cel wyjazd, książka, czy samotny weekend (inaczej: nie samotny, bo mam wokół siebie ludzi, więc może raczej niesparowany ;) ) Nic nie jest bezcelowe, gdy człowiek ma prawidłowe podejście do życia.

Gość sniezny potwor
oczywiscie moja sytuacja tez nie wyglada tak, ze siedze na 4 literach z zalozeniem ze nic nie ma sensu i trawie swoja dekadencje ;) tak jak pisalem, korzystam z zycia, tylko czasem przychodzi taka chwila refleksji, czasem wieczorem chcialoby sie obejrzec film z kims bliskim sercu, poczuc to ciepelko itd. co do moich wymagan to rzeczwywiscie moga sie one wydawac dosc precyzyjne, ale gdy w gre wchodzi szybsze bicie serca to przeciez one w zadnym razie nie decyduja :) muzyke mozna odkrywac razem to tylko mily dodatek :) wazne zeby dziewczyna myslala, byla towarzyszka zycia.

Gość sniezny potwor
do wykladowcy mysle, ze wlasnie wyciagnalem wnioski z nieudanego zwiazku i w tej chwili nie potrzebuje tego wszystkiego analizowac od nowa :) dlatego moge juz to zamiesc i spokojnie zajac sie przyszloscia, bogatszy o tamte doswiadczenia. duzo czasu poswiecilem na roztrzasanie tamtych zdarzen i wiem zarowno jakie ja bledy popelnilem, a takze jakie ona, a teraz zalezy mi na tym zeby isc do przodu, bo ciagle mam nadzieje, ze jeszcze cos pieknego mnie czeka :)

Gość nneka
a ja powiem tak: tez czesto szukalam sobie facetow wsrod, ze tak powiem:klimaciarzy", muzykow, lubiacych rocka, sluchajacych ambitenj muzyki, majacych swoje zainteresowania itp. jednak ostatanio po pewnej znajomosci z takim typem mezczyzn, zdalam sobie sprawe, jakie to meczace.ocenianie, mowienie, ze ta muzyka jest glupia, tepa, sluchanie samej wlasnie ambitnej muzyki, a jakas lekka muzyka-pop od razu wywolywala pogarde w nim. malo w tym bylo jakiegos wyluzowania, wszystko musialo byc ambitne, c zalatywalo troche sztucznoscia. ie czytam babskich gazet, ale jestem pewna, ze jakbym mu sie z taka pokazala, to by zaraz bylo"co Ty czytasz za debilizmy".okej, to sa debilizmy, ale czy i na to nie mamy czasem ochoty? teraz wiem, ze trzeba szukac wsrod normalnych ludzi, a nie na sile chcacych byc ambitnymi. pozdrawiam.

Gość yyyliia
A ja jestem z Trojmiasta, ale nie lubie i nie umiem spiewac. A radiohead znam, ale nie przepadam :)

Gość sniezny potwor
do nneka wlasnie to mialem na mysli, piszac o zbytniej egzaltacji swej odmiennosci :) tacy zapaleni "klimaciarze" mnie smiesza, ja namietnie slucham sobie mojej muzyczki, jakich "ambitniejszych" klimatow, a pozniej wpadaja znajomi i lecimy bawic sie na koncert boysow :) ludzie ktorzy sobie tak ograniczaja inspiracje wydaja mi sie jacys ograniczeni... gusta gustami wiadomo a ja mam taki gust ze poczytam sobie nietzchego a potem wchodze na pudelka poczytac info o gwiazdach :D yyyliia zapewne umiesz ale jeszcze w sobie tej pasji nie odkrylas ;)