Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mozna sie zalamac

Jestem po rozmowie w sprawie PRACY.Załamka!!!!!!!

Polecane posty

Gość A jakie studia skonczylas
co? Humistyczne zgadlem ?:>

Gość gfzdxcgvbhjkl
ja też myślę o powrocie do pracy od września, i jeśli nie zarobię ok 1600 na rękę to nie pójdę bo to bez sensu. Dziecko muszę oddać do prywatnego przedszkola, które kosztuje 600 zł, bo na państwowe nie mam żadnych szans. Zastanawiam się się gdzie w ogóle szukać, mam doświadczenie jako sprzedawca, skończony ekonomik, i w tym roku kończę pedagogikę.

Gość mozna sie zalamac
a ty myslisz ze tak latwo o rpace za 1600?Mialam kilka rozmow i ciagle słysze 1200 lub 1400

Gość Jak nie macie
kwalifikacji to macie taka pracę, bo sory ale dokumenty w biurze może przekładać każdy.....

Gość klikoszka owszem za projekt
mozna tyle dostac, ale na etacie masz g. A projekty sa albo ich nie ma.I Duzy projekt robi sie dlugo, jazdy na wizje lokane, wersje projektowe , podatek itd.

Gość zalezy gdzie sie pracuje
w jednym z urzedow w warszawie zarabiaja z dodatkami 2-4 tys na reke/miesiecznie, rok po magistrze. No i maja oplacana dalsza nauke. Tyle, ze na poczatku dostawali 1 200...

Gość ._.
JEŚLI KTO Z WAS NIE CHCE ROBOTY ZA 1200 TO JA BIORĘ, matko takie czasy są że lepszy 'rydz niż nic' powiedzcie co mam zrobić, dokąd mam iść i jak napisać CV żeby dostać robotę za 1200 zł. dotąd zabiegałam o doświadczenie zawodowe ale teraz to na nic, i jestem trochę lewa, bo zrobił się ze mnie taki fachmatołek, a tu trzeba rachunki płacić !!!

Gość hnfdddhnfhn
"kwalifikacji to macie taka pracę, bo sory ale dokumenty w biurze może przekładać każdy....." tere fere chyba nie wiesz na czym taka praca może polegac , często wiąże się to z analizą dokumentów , podejmowaniem decyzji , stosowaniem przepisów , trzeba myślec ... ale ty nie myślisz skoro piszesz takie głupoty

Gość jak ja bym tak chciala jak Wy
jeszcze dwa lata temu zylismy z mezem za tysiac miesiecznie 9Jego wyplata). Jesli poszedlby na l4 to 300zl mniej (premia), no i minus oczywiscie 20%. Aktualnie przy dobrym miesacu wyciagamy max 2700netto. Mazy mi sie praca zeby dostac tak 1800zl. Bylabym chyba w raju.

Gość captain
A będzie coraz gorzej !!!!! Pieprzone media nakręcają ten cały KRYZYS !!! Ludzie oszczędzają = mniejsze obroty = zwolenienia !!! TAK WIĘC SZANUJCIE PRACE ,bo zaraz może się okazać ,że zostaniecie na lodzie :((( A najgorsza praca zawsze będzie oferowana..... O swoje posady mogą być spokojni państwowi i specjaliści ,którzy mają konkretny fach w ręku. CIĘZKIE CZASY IDĄ KOCHANI !!!!

Gość Jak nie macie
"tere fere chyba nie wiesz na czym taka praca może polegac , często wiąże się to z analizą dokumentów , podejmowaniem decyzji , stosowaniem przepisów , trzeba myślec ... ale ty nie myślisz skoro piszesz takie głupoty" Tak się składa, że wiem :) Pracuję w ksiegowości, a co to robi sąsiedni dział biurowy to smiech na sali. Owszem wszscy mają tam studia - przeważnie humanistyczne, a praca to nic innego jak przekładanie papierów i czasem zamówienie "żarcia" - może to robić osoba po podstawówce, ale w naszym kochanym kraju robią to mgr wszelakiej maści....przede wszystkim ci , ktorym brak umiejętności praktycznych - czyli kierunki humanistyczne....

Gość miła D
Można się załamać... No raczej się nie da, tym bardziej na swoim. Taka osoba która jest sama może sobie pomarzyć żeby za 1200 zł chociaż by wynająć mieszkanie które własnie kosztuje minimum 1200 zł.... a gdzie reszta? jakiś kosmetyk, jedzenie... co innego jak się zyje we dwoje wtedy łatwiej. Ja bym chciała chociaż te 1500 mieć... netto oczywiście Ale jak bym miała 2000 tysiace netto to bym skakała ze szczęcia;) Jak narazie nie mam pracy ale pod koniec lutego jade do hiszpani na zbiory, lekko nie będzie ale napewno więcej odłoże niż tu!!

Gość tere fere w kórym kościele
Ale strasznie uogólniasz ... mój ojciec w pracy biurowej miał taką kupe roboty że do chaty musiał nosic , a były to m.in kwestie przetargów na sieci gazowe i ty piszesz że on papierki przekładał bo nic nie umie skoro tam fachowa wiedza była potrzebna? ze mną podobnie , opracowywałem dokumenty , podejmowałem w związku z nimi decyzje a ty piszesz że w biurze przekłada sie z jednej kupki papierów na drugą . Ignorant jesteś i tyle . to że u ciebie w firmie masz takich szmondaków to nie onacza że wszędzie tak jest .

"a co to robi sąsiedni dział biurowy to smiech na sali. Owszem wszscy mają tam studia - przeważnie humanistyczne, a praca to nic innego jak przekładanie papierów i czasem zamówienie "żarcia" " To nie oznacza że praca w biurze jako taka zawsze tak wygląda a ty ukułeś bardzo uogólniającą teorie . Nie wszędzie tak jest .

"bo sory ale dokumenty w biurze może przekładać każdy....." Większej bzdury nie czytałem .

Gość miła D
jeżeli siedzą tylko i praktycznie nic nie robią to praca raczej mało ambitna... ja kiedyś byłam sekretarką za 800 zł na ręke... i tak szczerze,siedziałam sama,czasami tylko tel odebrałam, jakiś przetarg itp... ale ogólnie to 8 h siedziałam i sie nudziłam. zwariowac w takiej pracy idzie

Gość Jak nie macie
To dlaczego na pewnym portalu, gdzie widać ilośc aplikacji do pracy biurowej jest średnio od 1000-2000 zgłoszeń :D Tę pracę może wykoynwać każdy....Do działu np. ksiegowości masz po 20-30 na tym samym portalu, to o czymś świadczy..

Gość miła D
Ps. nie którym się wydaje,że praca biurowa to tylko przekładanie papierków;) tak samo jak poczta się kojarzy z panienką z okienka

Gość miła D
jest tyle kandydatur bo ludzie powiariowali. większośc by chciała siedzić przy biurku i grzać dupke. a do biura są wymagania nie gadaj: bo minimum srednie trzeba mieć... obsługa kompa itp

Ale człowieku nie pisz takich uogólnień . masa ludzi wykonuje prace w biurach i to naprawde cięzką . wyjdź może poza swój ciasny horyzont i rozejrzyj sie jak swiat wygląda . Pozdrawiam

Gość miła D
aha i wiadomo,że w kśiegowości to już onna bajka. nie każdy ma fach w reku..

"Tę pracę może wykoynwać każdy....Do działu np. ksiegowości " Bzdura . u nas księgowe miały fuuuureee roboty i to wcale nie łatwej i dla każdego. tłuczesz pierdoły.

Już widze tego "każdego " z zawodowym wykształceniem budowlanym jak umie specyfikacje do przetargu przygotowac. ale co tam przecież każdy może to robic .

Gość Jak nie macie
"miła D jest tyle kandydatur bo ludzie powiariowali. większośc by chciała siedzić przy biurku i grzać dupke. a do biura są wymagania nie gadaj: bo minimum srednie trzeba mieć... obsługa kompa itp " Średnie mają małe szanse, chyba, że z dużym doświadczeniem, bo pełno jest mgr: politologii, socjologi, kulroznwastwa, polonistyki, historii itd. itp. którzy chcą tam pracować "tere fere w kórym kościele "Tę pracę może wykoynwać każdy....Do działu np. ksiegowości " Bzdura . u nas księgowe miały fuuuureee roboty i to wcale nie łatwej i dla każdego. tłuczesz pierdoły. " Nie mogłabyś pracować w księgowości, bo nawet nie potrafisz zrozumieć pisanego tekstu ;)

Gość miła D
jej chodziło o to,że po aplikacjach widać,że do biurowej zbytnich wymagań nie ma skoro po 1000 chetnych się zgłasza. a do księgowości już tylko po 30 ,i że o czymś to świadczy

"Nie mogłabyś pracować w księgowości, bo nawet nie potrafisz zrozumieć pisanego tekstu " Akurat pewna duża firma korzysta z mojej zdolności analizowania tekstu , a ty chyba nie umiesz jasno precyzowac swoich myśli .

Gość miła D
a ja mam tylko średnie. I wiem co piszę. Ale od października idę na zaoczne -bo wiem ,że w wyższym wykształceniem więcej osiągnę. Takie czasy idą ,że trzeba się uczyć

"To dlaczego na pewnym portalu, gdzie widać ilośc aplikacji do pracy biurowej jest średnio od 1000-2000 zgłoszeń Tę pracę może wykoynwać każdy....Do działu np. ksiegowości masz po 20-30 na tym samym portalu, to o czymś świadczy.." Wiązesz tu prace biurową z tym że każdy może ją wykonywac a jako przykład dajesz księgowośc . chyba że ci sie taki zlepek myslowo-pojęciowy zrobił. nie umiesz wiec formułowac jasnych i logicznych zdań . Widac że przekładasz tylko papierki.

Gość Jak nie macie
mila D - dziś niestety albo zawodówka albo mgr, pośrednie niestety są najgorsze :/ Tylko zawód konketny...konkretny :)

Gość Jak nie macie
"tere fere w kórym kościele "To dlaczego na pewnym portalu, gdzie widać ilośc aplikacji do pracy biurowej jest średnio od 1000-2000 zgłoszeń Tę pracę może wykoynwać każdy....Do działu np. ksiegowości masz po 20-30 na tym samym portalu, to o czymś świadczy.." Wiązesz tu prace biurową z tym że każdy może ją wykonywac a jako przykład dajesz księgowośc . chyba że ci sie taki zlepek myslowo-pojęciowy zrobił. nie umiesz wiec formułowac jasnych i logicznych zdań . Widac że przekładasz tylko papierki. " No, ale przecież Ty, ze swoimi jakże wybitnymi zdolnościami analizy tekstu powinnaś sie kontekstu domyślić skoro ludzie z wykszt. średnim się domyślili :D