Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

NatkaM22

Objaw ciąży ból w podbrzuszu czy w okolicach i wyzej pępka?

Polecane posty

Dziewczyny które były lub są w ciąży powiecie mi czy miałyście taki objaw ciąży: takie uczucie gorąca nad pępkiem? moze to dla was smieszne le ja mam jakby duszności i tam dziwne uczucie gorąca czy cos podobnego. i kłuje mnie przy tym jeden jajnik. inne objawy napisałam w innym temacie założonym "to ciąża"

Gość ciążą czy nie
Poczekaj, wyjmę swoją kryszstałową kule......... hmmm, ciąża, czy nie??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? nie wiem. Są testy w aptece, badania krwi i usg, którego w ręce niestety nie mam :o

Jest jeszcze taki topik o wczesnych objawach ciąży - troszkę się tylko wysilić i poszukać.

Gość zapyyytajka
mnie bolaly jajniki juz od 17dc 10dni pozniej zrobilam test i wyszedl pozytywnie

Mnie też bolały jajniki i się okazało że je przeziębiłam. Objawem ciąży jest przede wszystkim brak okresu (bywają wyjątki), ale też może być to objaw czego innego (choroba lub odchudzanie się). Wobec czego dopiero w terminie miesiączki można coś stwierdzić, najlepiej robiąc test. A później może to potwierdzić lekarz - inaczej się nie da. Jak słyszę o wszelkich uderzeniach gorąca, bóli, wymiotach to śmiać mi się chce, bo zazwyczaj są to objawy zupełnie czegoś innego, albo i też kobiety sobie same wmawiają, że są w ciąży.

test wyszedl w sobote 2 kreski( ale ta druga bardzo blada) a w niedziele 1 kreska wiec nie wiem co myslec...

Gość aarvenaa
ja tez mam podobnie jeden tes pozywtywny ze spaba kreseczka drugi negatywny i dzis ide na bete.. objawy tez mam podobne kucie w jajniki i cieplo w podbrzuszu. dzis jest 36 dzien cyklu a @ mialam zawsze 28dc lub 29dc wiec mam nadzieje ze to ciaza

moj 33dzien cyklu wiec ..nie wiem sama. Powiedz mi jakiego testu uzyłas?? Ja pre-test nie wiem czy dobry..kurcze ta kreska naprawde była widoczna, slabiutka ale bez wątpienia jest:) moze sie okazac ze poronilam>??? i teraz nie wyszlo? moze za mało hormonu jeszcze mam, jutro rano robie kolejny

Gość aarvenaa
robilam mamates plytkowy, slaba kreska chyba nie ma znaczenia bo pisze ze kolor sie nie liczy.. po za tym wydaje mi sie ze test predzej myli sie nie pokazujac ciazy niz ja pokazujac.. gdyby nie to ze juz dlugo staram sie o dzidzie to po 1 tescie juz bym skakala z radosci.. ale chce byc ostrozna i dlatego robilam drugi A TRAZ BADANIE KRWI.. czytalam wypowidzi innych dziewczyn i pisaly ze bul brzch i jajnika to normalne bo zarodek sie zagniezdza wiec nie ma co sie tym martwic a wrecz jest to pozadane i swiadzczy o dobrze rozwijajacej sie ciazy.. najwazniejsza oznaka jest brak @ bo inne dolegliwoasci czesciej moga sie wiazac z czyms innym.. wiec po twoich obkjawach mysle ze jestes w ciazy, choc w moim przypadku jestem jeszcze ostrozna.. jesli chodzi o poronienie czyli tz ciaze biochemiczna.. to wydaje mi sie ze nie moglas poronic bo temu towazyszy krwawienie czesto mocniejsze niz miesiaczka i najczesciej zdaza sie zareaz po terminie miesiaczki dlatego czesto jerst za nia brana.. gdyby drugi test byl wynikiem spadku bety to pewnie juz by doszlo do jakis uplawuw.. choc same uplawy tez nie swiadcza jeszcze op niczym zlym czasaem sa naturalne bo organizm czegos sie w ten spposob pozbywa strasznie to wszystko skomplikowane ale jakos trzeba przez to przejsc:) terz trzymam kciuki:)

dziekuje za pocieszenie . Troszke sie uspokoiłam:) prosze daj pozniej znac jaki wynik:) oby nam sie udało. wiesz to moj pierwszy cykl staran. I moze sie udało...

Gość aarvenaa
ja juz sie staram 1,5 roku

Gość leokleo
natka, ja bylam w podobnej syt.pare lat temu, kiedy jeszcze nie chcialam zajsc w ciaze, bardzo nie chciala. minelo poltora mca a ja nie dostawalam okresu wiec kupilam test, zrobilam go rano jak bylam sama w domu. wyszla 1 kreska. odlozylam do szuflady, zeby nie wyrzucac do kosza (mama mogla wypatrzec) i poszlam na zakuoy. jak wrocilam chcialam zapakowac test i wyrzucic go i ku mojemu zaskoczeniu zobaczylam 2. kreske !!! zalamka calkowita. kupilam jeszcze dwa inne testy i pojechalam do koleznaki na noc, schizowalam ostro. kolejne dwa pokazaly tylko jedna kreske, ale okresu nie mialam dalej. wiec zrobilam bete. w dniu kiedy zadzownili z kliniki z wynikami bety (negatywne) dostalam okres (po 2 mcach). a czemu sie tak rozpisuje: bo chce ci unaocznic, jak wiele zalezy od naszego nastawienia psychicznego. ja sama b.silnym strachem blokowalam sie ...

sorry, nie doczytalam, ze ty chcesz zajsc ... :) no ale w kazdym razie, b.wiele zalezy od poziomu stresu i oczekiwan ... :) powodzenia w takim razie !!!

nie zapisal sie moj wczesniejszy post. no wiec, pisalam, ze ja rowniez obserwuje bacznie swoj organizm, z ta roznica ze chce zajsc w ciaze. widze u siebie rozne objawy ktore jednoczesnie moga byc objawami ciazy jak i zblizajacego sie okresu. czyli: bol w podbrzuszu, wielkie piersi (takich nie mialam nigdy), sennosc, dziwne smaki, i dziwny smak w ustach. i co z tego, jak nie udaje nam sie nadal ? wiec jedyne co to kupic test i sprawdzic. a myslalam, wczesniej ze ja w odroznieniu od ciebie chce .... :) w kazdym razie powodzenia !!!

Gość aarvenaa
leokleo no to nie bylas w podobnej sytuacji skoro za kazdym razem wychodzil ci trest negatywny.. na instrukcji testu jest napisane ze wynik jaes wazny od 3 do ok 10 minut.. tobie zaden test nie pokazal cizy.. sama znam taka sytuacje jak kolezanka robila test na uczelni i po tym jak pokazal 1 kreske schowala go do torebki. a za jakies 3 godziny pokazal 2 kreski..

Gość przeciez na testach
jest wyraznie napisane zeby odczytac wynik po3/5minutach a pozniej wyrzucic bo w tescie caly czas zachodza reakcje chemiczne i wynik moze sie zmienic

może to tylko nakręcanie się? moze te objawy sa tylko wyimaginowane...ale skad w takim arzie ta druga kreska. staram sie mysle racjonalnie i sie nie denerwowac aby sie pozniej nie smucic.

moje dwie kreski pojawily sie odrazu i sa nadal( zachowalam test:P ) w razie czego...

oh, Natka, rozumiem Cie doskonale, ja tez nie chce sie nakrecac, ale np. w zeszlym miesiacu niestety to zrobilam. jak dostalam potem okres to az mi lzy same poplynely. a testu nie chcialam robic, bo co prawda mialam wszsytkie wyzej opisane objawy ale okres mi sie nie spoznial jeszcze. wiec to chyba jak napisala Arvena, jest najlepsza wskazowka.

Gość aarvenaa
bo to jest tak gdyby ktos przyszedl do ciebie i powiedzial: wiesz co zrobilam test cizowy i wyszedl mi pozytywny, ale zrobilam drugi i wyszedl negatywny.. po za tym spoznia mi sie okres i mam inne objawy zwiazane z ciaza to co bys jej odpowiedziala?? tak to jest ze w sprawach innych to jestemy bardziej optymistyczni niz w naszych kiedy wolimy byc ostrozne

ehhh, dokladnie, dokladnie . no coz, mnie sie wyjasni za 5 dni, wtedy mam miec @ ale cos czarno to widze i tym razem :(

Gość aarvenaa
guniorek a jak dlugo sie juz starasz

dokładnie.. zobaczymy w najblizszym czasie... choc @ miała juz dawno przyjsc...ale ciii, nie zapeszamy:)

nie dlugo, bo to drugi cykl ... mam wiec swiadomosc, ze jeszcze jest OK, i zostalo nam 10 cykli. Jednak mam taka nature, ze nakrecam sie czasem na cos bardzo mocno, a jak sie nie uda to przezywam to jeszcze mocniej. Do tego jestem juz w mocno "odpowiednim" wieku, i obawiam sie ze to rowniez moze byc powodem jakichs problemow. No i ze caly czas choruje... Wyczytalam, ze Ty juz 1,5 roku ... przykro mi bardzo. Leczysz sie gdzies?

Gość aarvenaa
tak lecze sie i wlasnie chyba juz wszystko jest jest ok od 2 miesiecy.. moj maz tez mial troszke za slabe plemniki ale od 3 miesiecy bral brommergan i byc moze to pomoglo zobaczymy..

30 - stka i za dwa m-ce juz 31 :) na pierwsze dziecko to juz dosc zaawansowany wiek. choc mam kolezanke w 5 mcu, ona w wieku 40, i tez z pierwsza ciaza. wszystko idzie pomyslnie, dziecko i mama zdrowe.