Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zszokowanaaa

jestem w szkoku

Polecane posty

Gość zszokowanaaa

wiecie co, wczoraj spotkałam znajoma, która ma 5 dzieci rok po roku. Jestem w szoku, jak można mieć taką ilość dzieci nie mając na ich utrzymanie. Przecież to ich życie to ciągle walka o przetrwanie, ponieważ mąż tylko pracuje i zarabia 1.700 zl i o jakim normalnym życiu można tutaj mówic.Ona wcale tym się nie przejmuje, jeszcze nie wiadomo ile mogą miec dzieci, uważa, że jedno - dwoje dzieci więcej to nic, twierdzi, że jak 4 się wychowa to i 5 też, później będzie twierdziła, ze jak 5 się wychowa to i 6 też itd.

Gość fdfddfdf
a ty iwesz ile panstwodaje na takie rodzinki ? comiesiac paczki ,a to komputer za 10% ceny ,nie mowiac o rodzinnym,ulgach na mieszkanie ,darmowych wyprawkach do sszkoly-dzieci to czysty biznes teraz.

Gość zszokowanaaa
do tego mieszkają w jednym pokoju z kuchnią. No nie, uważam, że co niektóre kobiety to nie mają rozumu. Niby matki polki a spokojnie patrzą się na biedę swoich dzieci.

Gość o kurka wodna
no rzeczywiście biznes :O Jak to taki dobry interes do dlaczego sobie nie zrobisz piątki dzieci ?? w koncu polityka pro-rodzinna w naszym kraju jest na najwyższym poziomie :O nic tylko rodzic dzieci :O a kolezanka ma prawo miec tyle dzieci ile chce , nie ona pierwsza i nie ostatnia . jej życie jej priorytety .

Gość sranie w banie..............
wychowałam się w wielodzietnej rodzinie, tata tylko pracował, i jakos nigdy w zyciu nie dostalismy nic OD PANSTWA, JAKIE K... PACZKI, KOMPUTERY ITD ???????????????????????????? Chyba ci sie cos pomieszło z tą polityką prorodziną w Polsce!!!!!

Gość ihaha
z tym rodzinnym to chyba żarujesz- marne 50, czy 40 zł. tez mi interes :O

Gość do o kurka wodna
to ja się wcale nie dziwię, ze są jednak takie kobietymin. ty chyba też. Dla ciebie to normalne jak matka własne dzieci za przeproszeniem wychowuje w nędzy. Dla mnie to takim kobietom winno się po 2-3 dziecku zaszywać, bo to nie są matki polki. A co do tego, że opieka daje, to owszem daje, a nie powinna dawać, do pracy tych rodziców, leni jednych, a nie umią tylko robić dzieci. Państwo winno dawac godne wynagrodzenia, a leniów pogonić.

Gość olgusia3101
Teraz to z mopsu dostaja wszystko.Moja kolezanka ma 7 dzieci i bierze wiecej kasy z mposu niz jej maz zarabia a on zarabia okolo 2.500 tysiaca. Paczki kolonie dla dzieci duzo dostaja z tamtad.

Gość olgusia3101
No powyżej rodziny z 3 dzieci rodzinne masz juz 80 zł na dziecko.To sobie policz...Plus jeszcze jakies zapomogi,bo daje sobie głowe ucią ze napewno sie staraja.Choc maja wiecej niz inni.

Gość odpier.... sie od innych
martwcie sie o swoje dupy!!!!!

Gość do sranie w banie
i bardzo dobrze, ze nie dają, za to, ze żyłaś w biednej rodzinie to możesz miec pretensje do swoich rodziców, niechby mniej czasu spędzali w łóżku, a pracowali na swoje dzieci, kto im kazał robić

Gość sasanka polnaaaaaaa
moja siora ma 4 dziec i jakoś z tej opieki i państwa za dużo nie dostaje wychodzi po 150zł na dziecko na miesiąc mąż zarabia 2300 zł więc na 6 osób to raczej nie rewelacja

Gość olgusia3101
POWIEM SZCZERZE ZE TO ZALEZY TEZ OD TEJ OPIEKI SPOŁECZNEJ

Gość pały i do pracy ich
sasanka polna - i właśnie siostra dostaje o te 150 zł na dziecko za dużo, opieka winna pomagać chorym, a, że ktoś ma tyle czy tyle dzieci nie powinno się pomagać, jak kogoś nie stać to po co tyle rodzi, jak siostrze malo pieniędzy to niechby 2 urodziła a nie 4. I to w obecnych czasach, być tak pustym i rodzic nie mając pieniędzy.

Gość mamcjjjja
a jak toś ma bliżniak 2 razy znam taki przypadek to co ma dzieci utopić

Gość sasanka polnaaaaaaa
dwójka to bliźniaki a 2 to jest starsza ona kocha te dzieci jak możesz

Gość dorcia33
Moja kol tez ma tyle dzieciakow i wiem ,ze jej siosrty tez .One pochodza z takich rodzin i dla nich to normalka.

Gość olgusia3101
Skoro im sie należy to niech im daja pieniądze.Ty chba zazdrościsz ze dostaja ta kase,zrob sobie z 6 to tez dostaniesz...

Gość o kurka wodna
tak jasne , panstwo daje kase strumieniami . Zresztą co was to obchodzi , mamy niż demograficzny i dobrze ze ktos jeszcze robi dzieci , bo potem jak bedziecie stare i schorowane to nie bedzie miał kto na was robic i na wasze emerytury :O i pewnie, najlepiej pozaszywac kobiety bo dzieci wychowają sie w biedzie ( jak to mozliwe skoro panstwo płąci jak za zborze ? ) bo przecież wazniejsze od miłości jest komputer, oryginalne ciuchy itp

Gość olgusia3101
Niektore dzieci wychowane sa w biedzie a barzdiej sie szanuja okazuja milosc i sa lepszymi ludzmi niz te ktore wszystko maja

Gość fdfddfdf
wybaczcie o tych paczkach i komputerach wiem bo sie spotakalm z takimi sytuacjami . co wiecej mam w rodzinie taki jeden przypadek ze mamusia i tatus siedza w domu bo utrzymuje i chpanstwo a gdy odstalipropozycje pracyza 15000zl to okreslili to tak "nie oplaca sie caly dzien w robocie siedziec za takie marne grosze"

Gość fdfddfdf
1500*

mam 2pary blizniat i nic nie dostaje.nawet sie nie staralam, bo i tak nic nam sie nie nalezy nasze dzieci-wiec sami je utrzymamy!:p pozdr🌻

Gość pracujacaaaa
odczep się ty babo od mojej emerytury, to właśnie skąd twoja siostra weźmie emeryturę jak nie pracuje a leży i robi dzieci. Emeryci przez 30-40 lat odkładają swoje pieniądze. To właśnie odkładane pieniądze emerytów idą na utrzymywanie leni, bo opieki skąd ma pieniądze, to są pieniądze pracujących. A co do niżu, to powiedz siostrze niech da sobie spokój z kolejnymi dziećmi i nie rozrywa pupci prze kolejne porody. Wystarczy jak te osoby co wyjechały za granicę wróciły do pracy, a przecież mamy bezrobocie, to te dzieci będą powiększa bezrobocie.Ale tłumaczenie, bo niż demograficzny albo emeryci, jak nie wytrzymam. Biedne mamusie, męczą się, dają tyłka po to aby innych co mają odłożone pieniądze utrzymywać. To nie są biedne mamusie, to są lenie, bo tak przy dzieciach to i one wyżyją, a tak musiałyby iść do pracy aby przezyc.

Gość o kurka wodna
pracująca , i bardzo Ci gratuluje poglądów :O poczytaj statystyki , prognozy to pogadamy

Gość o kurka wodna
a i zrób sobie piątke dzieci to zobaczymy czy bedziesz miała czas sie lenić :O

Gość pracujacaaaa
a ty wiesz skąd te są statystyki, to są wyliczenia robione metodą "sufitową".

ja też nie rozumiem z jakiej paki państwo daje kase rodzinom wielodzietnym:O z jakiej racji? bo ktoś narobił sobie kupe dzieci to podatnicy mają go utrzymywać?! lepiej żeby te pieniądze przeznaczyli jak już na dzieci chore na rak,na sprzęt medyczny a nie na sponsorowanie nierobów! jak ktoś umie sobie dziecko zrobić to powinien tez umieć to dziecko utrzymać 😠

Gość pracujacaaaa
co, 5 dzieci jak się nie ma pieniędzy, to chyba trzeba być szaloną aby własne dzieci głodzić. Dla mnie takie rodziny co nie mają pieniędzy a rodzą dziecko za dzieckiem to są osoby chore.

Gość kaloswata
znam ok 10 rodzin w ktorych nikt nie pracuje a swietnie sobie zyja, panie nosza z mopsu co miesiac wielkie paczki z jedzeniem ,na swieta dostaja to co wkladacie w kartony zywnosciowe. na poczatek roku stypendium na ubrania itd. jedna z nich dostala 1500zl na 2 dzieci i przyszla mnie prosic o jakies rachunki zeby mogla sie z tego rozliczyc(widocznie nie miala zamiary wydac tego na dzieci)