Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BOLI ZĄB

BOLI ZĄB

Polecane posty

Gość BOLI ZĄB

Słuchajcie co zrobic, jezeli strasznie boli mnie zab? a dokladnie nie zab tylko takie pozostalosci, taki juz korzen. Dodam ze jestem strasznie spuchnieta, wiec zaden dentysta mnie nie przyjmie:( Znacie jakies sposoby?

Gość BOLI ZĄB
:(

Gość BOLI ZĄB
pomozcie:(

Gość a dlaczego to niby dentysta ma
Cię nie przyjąć? ty sie nie zastanawiaj, tylko bieguniem do dentysty.

Gość BOLI ZĄB
dzwonilam do kilku i wszyscy mi powiedzieli ze jak jest opuchlizna to i tak nie mozna nic robic:(

Gość sandrax
No cóż, skoro twierdzisz, że żaden dentysta Cię nie przyjmie (dlaczego???) to pozostaje tylko płukanie ust szałwią, rumiankiem oraz środki przeciwbólowe

ja masz jakies resztki korzenia to po prostu ci to usuną i po krzyku. samo nie wylezie i tak musisz iść.

Gość BOLI ZĄB
To nie ja twierdze:( tak mi powiedzialo kilku do ktorych dzwonilam:( kiedys juz mialam taka sytuacje i bylo to samo... najpierw opuchlizna a zejsc a potem beda leczyc:/

Gość sandrax
Zapomniłam dodać,że bardzo pomaga na opuchnięte dziąsło Sachol - żel dentystyczny (zapytaj w aptece,na pewno Ci coś doradzą, jeśli chodzi o coś przeciwbólowego)

Gość BOLI ZĄB
a srodkow przeciwbulowych wzielam juz za duzo jak na jeden dzien:( i nic nie przestaje bolec:(

Gość moretonn
idz szybko do dentysty. Rzeczywiscie przy opuchliznie czyli zapaleniu nic nie mozna zrobic ale dentysta da ci antybiotyk i za 2 dni pouchlizna zejdzie no i przyniosa ulge takze srodki przeciwbolowe , polecam ketonal lub nurofen. Dopiero po tym jak opuchlizna calkowicie zejdzie dentysta wyjmie korzen. NIe msisz isc do chirurga. Pod zadnym pozorem nie plucz tego zadnymi ziolami, wbrew pozorom to tylko pogarsza niestety.

Gość moretonn
Antybiotyk NAJWAZNIEJSZY

ty nie dzwoń tylko idź, siadaj na fotel i nie schodź aż porządku nie zrobią. masz stan zapalny, a to kolorowo nie wyglada, im wczesniej tym lepiej.

Gość dziwny dentysta
jedź na pogotowie stomatologiczne, muszą ci zapisać antybiotyk i dać zastrzyk p/ bólowy, zakażenie przecież samo nie minie! a po zejściu opuchlizny do chirurga szczękowego na usunięcie, to nie żarty, chyba nie chcesz dostać sepsy?

Gość BOLI ZĄB
Tak, tylko, ze ja mieszkam w malutkiej miejscowosci i nie ma u nas czegos takiego jak pogotowie stomatologiczne:( juz przestalo bolec tylko ta opuchlizna:( a wczoraj prawie zemdlalam z bólu:(