Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gdzie jesteś...

Szukam Cię wciąż

Polecane posty

Gość gdzie jesteś...
Szłam sama przez życie Raz było dobrze raz źle ale mialam jeden cel iść do przodu cały czas I kiedyś na mej drodze pojawiłeś się Ty a zaraz potem uczucie Pamiętna noc i szczere wyznania a potem już razem Ty i ja I tak już miało zawsze być Na zawsze razem na zawsze obok siebie A jednak coś się stało tak nagle... szczęście odeszło... I znów sama idę przez życie tak bez celu, bez nadziei tylko po to by iść by nie utonąć w morzu łez...

Mrowisko - może napiszemy kiedyś tomik? Ja na razie spadam za kamuflaż i pozdrawiam, święcąc straty i na wielkie czekając powroty.Życzę Dobranoc.

Gość gdzie jesteś...
Dobranoc :)

Gość Mrowisko
Kocham Cię wiesz przecież Jedno Twoje słowo może zmienić wszystko Dlaczego wciąż nic nie słysze Kochasz mnie jeszcze? Mówiłeś że zawsze będziesz. To nie tak miało być Tamte słowa nic nie znaczyły to była tylko gorycz i strach Nie chce się bać Wróć, chce byś był.

Gość gdzie jesteś...
Mrowisko tak jak Ty powiem wróć chcę byś był...

Gość Mrowisko
tomik możemy napisać, ael kto go wyda;) jaki masz kamuflarz?

Gość gdzie jesteś...
Zawsze można samemu wydać :P

Gość gdzie jesteś...
"Jesienny, listopadowy liść" Bez Ciebie jestem jak ten liść jesienny, listopadowy... Co stracił już paletę barw Nie ma w nim już żółci, czerwieni koloru pomarańczy... jest szary, brudny, zdeptany, nikomu nie potrzebny...

Gość Mrowisko
kto nam go wyda/:P

Gość gdzie jesteś...
hehe nie wiem kto :P

Gość 007tytus
Jeżeli to nie jest jakiś głupi żart to jesteś wrażliwą osobą....To piękne co masz w sercu :-) Teraz takich ludzi nie widać bo albo zostali skopani przez życie albo siedzą w domu i czekają na jakiś cud :-) To jest piękne tylko wtedy kiedy się pozna drugą "nienormalną "osobę .... Cuda się zdarzają :-)

Gość gdzie jesteś...
A powiedz tak szczerze wierzysz w cuda?

Gość Mrowisko
"Jak strumienie i rośliny, dusze także potrzebują deszczu, ale deszczu innego rodzaju: nadziei, wiary, sensu istnienia. Gdy tego brak, wszystko w duszy umiera, choć ciało nadal funkcjonuje.'

Gość fajny topik wiec dodam od sie.
Nie wolaj mnie. Przestan. Nie trzeba. Wroc do pokoju. Zamknij drzwi. Z konajacego splywa nieba Slonce. Ogromna kropla krwi. A.Slonimski

Gość Mrowisko
Nie chce już szukać, zbyt długo to trwa Teraz będę czekać na Ciebie Przyjdź po mnie, ocal mą dusze Podaj mi dłoń Nie chce już czekać Chce byś tu był.

Gość nie musisz sie martwic
nie martw sie miedzy nami juz wszystko skonczone zgodnie z Twym zyczeniem:(

Gość gdzie jesteś...
Styczniowa, mroźna noc Ty i ja - dwie samotne dusze błąkające się po świecie I ten ogień który rozpalił nasze serca To szczęście, tą radość, tę miłość - pamiętasz? Ja nigdy nie zapomnę...

Gość gdzie jesteś...
Dobranoc... :) A to pisosenka, która przypomina mi pewną noc... Prowadź mnie Ta noc kończy się nie pozwólmy odejść jej głodni wrażeń obiecanych w jeden wieczór, jeden taniec by jej smak poczuć dziś chłonę każdą z dusznych chwil w bezlitosny, bo ostatni jeden wieczór oddaj proszę jeden taniec prowadź mnie niech cały świat mi raz zazdrości żadnych łez dopóki świt nas nie rozłączy prowadź mnie tak trudno oprzeć się rozkoszy miłości w tę noc tańczyć chcę to dla ciebie stroję się chcę ubrana w swe słabości czerwień warg mych z twymi złączyć czuć tak bliskość by spijać z ust twych słowa i głód nasycić przed rozstaniem w jeden wieczór - ten ostatni daj mi taniec prowadź mnie niech cały świat mi raz zazdrości żadnych łez dopóki świt nas nie rozłączy prowadź mnie tak trudno oprzeć się rozkoszy miłości nikt ze mną tak nie tańczył nikt na mnie tak nie patrzył prowadź mnie niech cały świat mi raz zazdrości żadnych łez dopóki świt nas nie rozłączy prowadź mnie tak trudno oprzeć się rozkoszy miłości prowadź mnie dopóki tego chcę ta noc kończy się autor słów utworu: Kasia Kowalska kompozytor: Zdzisław Zioło Nawet nie wiecie ile bym oddała by tamta noc nie skończyła się nigdy... wiem jedno w moim sercu pozostanie na zawsze... Jeszcze raz dobrej nocy wszystkim :)

Gość znalezione gdzieś w necie
Szukam Cię...wciąż... Szukam Cię w radości W smutku i potrzebie W bólu, i tęsknocie Szukam Cię, mą nadzieję... Szukam Cię w modlitwie W cynamonie na dłoni W łezce w oku Szukam Cię, wiesz jak to boli?

Będę stał w miejscu gdzie ciepło wspólnie stawianych kroków Będzie przelewać się przez wolę naszych dusz - spokój Wszystkie pamiętne ślady co w pamięci swej mieszczę Nie zrównają się z krasnym wyrazem Twego szczęścia

Kiedy odejde przyjdę do Ciebie w majową noc zabiore w podróż w jedną noc odejde rankiem na zawsze poczekam, aż złączy nas śmierć. Życie nazbyt słabe jest by łączyć Choć wiedz, że chciałabym by życie mogło nas złożyć By razem z życia goryczy stworzyć sielanke Chce byś tu był już dziś Ale, to życie nas nie połączy

Kiedy odejde przyjdę do Ciebie w majową noc zabiore w podróż w jedną noc odejde rankiem na zawsze poczekam, aż złączy nas śmierć. Życie nazbyt słabe jest by łączyć Choć wiedz, że chciałabym by życie mogło nas złączyć *** By razem z życia goryczy stworzyć sielanke Chce byś tu był już dziś Ale, to życie nas nie połączy

hehe ... normalnie zbiorowisko poetów.. Życie to nie bajka.. Nie bójcie się otworzyć oczy i stawić czoła rzeczywistości. Pozdrawiam.

To co człowiek zagmatwał Nie jest stadniną śmierci bez jurysdykcji chęci Zwracasz się ku nie pamięci To co bolesne z środka w życiu się nie mieści Lecz swym sercem zgłębię I uderzę w piersi Już Ciebie nie stracę Odsłonię złudę Z dłonią, w serc prawdę Rozpocznę pokutę By rozpocząć ten piękny czas Wyzbędę się, zagubienia w nas

hmmm01 - Czy my traktujemy o bajce, nie, dajemy wyraz realnym problemom, w sposób nie zawsze jasny. Pisarze bajek, widzieli pragmatyczność życia, czego odzwierciedleniem były morały w bajkach, opisujące metaforą realia życia. Czuje się oskarżony że jestem liniowy, przyznaję nie jestem.

właśnie że życie jest bajką. Ale należy wiedzieć czym jest bajka, a czym jest baśń. Bajki traktują o zyciu i o jego problemach.