Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 zaczynam od nowa...

Jak sobie radzicie po rozstaniu?

Polecane posty

Go艣膰 stefaniaharper
heh, cocinelka... bardzo za tym moim t臋skni臋 i bardzo chcia艂abym, 偶eby wr贸ci艂, ale mam jeden warunek: musi i艣膰 gdzie艣 po pomoc, bo zmarnuje sobie i mnie 偶ycie...no i wiem, 偶e ja nic w tej sprawie nie zrobi臋, wyczerpa艂am wszystkie mo偶liwo艣ci, a on ma wszystkie 艣rodki ku temu, 偶eby sobie pom贸c... musi tylko chcie膰, mam nadziej臋, 偶e sytacja w kt贸rej si臋 teraz znajduje, mocno nieciekawa, sk艂oni go do przemy艣le艅 na temat wizyty u psychologa niemniej takie przyci膮ganie i odpychanie w trakcie zwiazku i po rozstaniu zwyczajnie tak po babsku boli, nawet jesli wiem, 偶e wi臋kszo艣膰 z tego to sprawka jego dda z tego co obie pewnie czyta艂y艣my i si臋 dowiedzia艂y艣my, to zycie z dda moze byc naprawd臋 cudowne, pod warunkiem, 偶e ten dda jest u艣wiadomiony i co艣 z tym robi... m贸j p贸ki co nie

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 atb122
Ci膮gle odczuwasz samotno艣膰? Nie wiesz, gdzie mo偶esz znale藕膰 mi艂o艣膰? Brakuje Ci ciep艂a, zrozumienia i mi艂o艣ci? Mo偶e w takim razie warto zacz膮膰 szuka膰 mi艂o艣ci. Je艣li nie wiesz gdzie zacz膮膰 to polecam Ci serwis matrymonialny: http://iduo.pl Znajdziesz tam tysi膮ce os贸b takich jak ty. By膰 mo偶e jedna z nich to b臋dzie w艂a艣nie ta jedyna?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 patimarti
Powracam na to forum depresji i 艂ez. Nie mog臋 znie艣膰 my艣li, ze zosta艂em wyrzucony przez ni膮 z 偶ycia jak 艣mie膰. Jestem po zawale, kt贸ry wynikn膮艂 z depresji. Mam do艣膰. Powinienem p贸j艣膰 na operacj臋, ale mam to gdzie艣. Gdyby ona by艂a przy mnie, gdyby chocia偶 wsp贸艂czu艂a widzia艂bym sens istnienia. W obecnej sytuacji musz臋 przyzna膰, 偶e skoro jestem 艣mieciem to powinienem zosta膰 zutylizowany przez matk臋 ziemie. I tak si臋 stanie. Bo nikt nie chce mi pom贸c.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 magda-bw
Dziekuje Dziewczyny za przyjecie mnie, za zainteresowanie moja osoba馃尰 Dzis mam kryzysowy dzien, mija druga moja doba bez niego ( a przez caly czas bylismy dzien w dzien razem) :((( jest mi bardzo zle, bardzo ciezko, doslownie serce mnie boli i czuje takie zwezenie w przelyku:((((((( Nie wiem jak to bedzie, najgorsze jest to, ze on mysli ze to moja wina, ze przeze mnie ... i jeszcze to poczucie winy zniszczeniu komus zycia:(( ehh..szkoda slow, musze si epolozyc i sprobowac zasnac:(((( jutro opisze Wam moja sytuacje dokladniej Spokojnej nocy!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OlazW艂
Jest tam kto艣? Pewnie nikogo nie ma. W艂a艣nie wr贸ci艂am od przyjaci贸艂ki..... Jej siostra mia艂a w ta sobot臋 艣lub wi臋c pi艂y艣my pozosta艂e winko i ogl膮da艂y艣my 艣lubne zdj臋cia..... Nawet nie wiecie jak mi 藕le.... Marek- m贸j by艂y nawet ostatnio podkre艣la艂 i planowa艂 nasz 艣lub na 2010 rok a tu tak nagle mnie zostawi艂. Ju偶 nic dla niego nie znacz臋. ..... Udaj臋, 偶e wszystko jest ok. U艣miecham si臋, spotykam ze znajomymi a jednak nie umiem pozby膰 si臋 tego b贸lu z serca. Jak mam wierzy膰 w mi艂o艣膰. Czy ona istnieje? Nie wiem ju偶 nic.....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Ja jestem...Zaza - nie smu膰 si臋, mia艂a艣 gorszy dzie艅 ale sama zobacz ju偶 jak rzadko zdarzaj膮 si臋 takie do艂y. Migda艂ki - a ja do Ciebie pisa艂am to te偶 mi nie odpisywa艂a艣, o! Ola - no niestety tak jest. Ja ju偶 pisa艂am o tym, 偶e najtrudniej mi zrozumie膰 偶e tak nagle si臋 sko艅czy艂o, 偶e przesta艂am by膰 t膮 najwa偶niejsz膮 a sta艂am si臋 mu oboj臋tna ca艂kiem. To strasznie boli. A dzisiaj mia艂am koszmar. Sni艂o mi si臋 ze m贸j ukochany pokazywa艂 mi zdj臋cia ze swoj膮 now膮 dziewczyn膮:(:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Do Stefanii - nie jestem facetem ale uwa偶am, 偶e Tw贸j by艂y chce do Ciebie wr贸ci膰 tylko albo nie wie jak albo si臋 boi odrzucenia. Takie moje odczucia. Gdy facet ma gdzie艣 kobiete nie po艣wi臋ca jej tyle czasu na rozmowy, i nie ma ochoty sprawiac jej przyjemno艣ci.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stefaniaharper
do agi na logik臋 to te偶 mi sie tak wydaje ;) w艂a艣nie gadamy na gg, znowu p贸艂 nocy przeklepane ;) ale ja mam warunek, kt贸ry on zna i go nie spe艂ni, przynajmniej na razie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Stafania - wiesz, czesto doceniamy kogo艣 jak stracimy, mo偶e potrzebowa艂 czasu by to zrozumie膰 i podejrzewam, 偶e spe艂ni Tw贸j warunek je艣li wystarczaj膮co Ci臋 kocha:)Pozazdrosci膰:) Jeszcze nie b臋dzie... - mnie forum pomaga. A wiesz co najbardziej - to, 偶e s膮 tu osoby kt贸re by艂y jak my zrozpaczone i nieszcz臋艣liwe a po pewnym czasie zacz臋艂y 偶y膰 normalnie. Beren, Zaza, i za艂o偶ycielka tego tematu...Niekt贸rzy wracaj膮 do swoich ex... Ja wci膮偶 jestem na 1 etapie ale wiem, 偶e etapy s膮 po to by je przej艣膰, prze偶y膰, zrozumie膰 i z nowym do艣wiadczeniem 偶y膰 dalej. Prac膮 si臋 nie przejmuj, znajdziesz (kurcze a u nas wci膮偶 kogo艣 brakuje do pracy) i mo偶e znajdziesz jeszcze lepsz膮 ni偶 mia艂a艣...Trzeba tak my艣le膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 nieska
hej, je艣li o mnie chodzi to mi na razie to forum pomaga, widz臋, 偶e nie jestem z tym sama, 偶e jest wielu ludzi kt贸rzy czuj膮 podobnie. Nie wiem jak b臋dzie dalej, w ko艅cu b臋d臋 musia艂a zacz膮膰 偶ycie od nowa, co na dzie艅 dzisiejszy wydaje mi si臋 niemo偶liwe. Pomaga mi Persen, bra艂 go kto艣? od wczoraj bior臋 i nawet uda艂o mi si臋 przy nim nie p艂aka膰. Najgorsze jest to 偶e my razem jeszcze mieszkamy, on si臋 do mnie nie odzywa, wczoraj troch臋 porozmawiali艣my na gg ale uparcie twierdzi艂 偶e podj膮艂 ju偶 decyzj臋 i 偶e powinni艣my rozsta膰 si臋 jak biali ludzie. Podsy艂a艂 mi oferty na wynajem pokoju, ale ja nie jestem w stanie na to nawet patrze膰. Chyba ju偶 nie chc臋 jego pomocy. Czuj臋 si臋 upokorzona, oszukana i wykorzystana.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bezimienna111
hmmm :/

Udost臋pnij ten post

stefania jeszcze duzo czasu minie az on pojdzie do psychologa, a Ty niestety tylko tracisz czas :O on bedzie Cie tak zwodzil przez dlugi czas jeszcze i bedzie Cie uzaleznial dalej od siebie i dawal nadzieje ... Aga to ze facet sie tak zachowuje nie znaczy ze chce wrocic, moj ex tez sie tak zachowywal i nie wrocil, oni po prostu tacy sa i juz :O

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anna56
czesc wszystkim. czytam czytam i w tym wszystkim widze siebie. od roku jesrem w dole i to totalnym. zostawil mnie po 7 latach, boze co ja robilam aby go odzyskac plakalam , pisalam, blagalam o milosc .plaszczylam sie, i jaki efekt. gardzi mna i obwinia ze ja jestem wszystkiemu winna. wiecie co boki najbardziej ? nie to ze mnie zostawil tylko ze nie mialam tyle godnosci i sily aby dumnie uniesc glowe i odejsc. to jest moja najwieksza porazka. "nie ma nic gorszego niz brak wiary w siebie. jest jak rak. a przeciez kazdy czlowiek ma dosc sily, by zmierzyc sie z losem. Martin Gray. i tej sily zycze wam i sobie,

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stefaniaharper
cocinelka, oczywi艣cie masz w zupe艂no艣ci racj臋, dlatego ja staram si臋 powoli coraz mniej nim przejmowa膰, idzie mi to z trudem, rozs膮dek rozs膮dkiem, ale tak po kobiecemu serce drga, jak si臋 pojawia z jego strony nadzieja pomijaj膮c nasze bycie razem, to ja si臋 o niego martwi臋 jako o cz艂owieka po prostu, bo jak widz臋, 偶e na w艂asne 偶yczenie marnuje sobie 偶ycie, zmierza do jakiej艣 samozag艂ady, jak to moja mama m贸wi, to zwyczajnie jest mi go szkoda... ale tego tez si臋 musz臋 oduczy膰... on sam si臋 sob膮 nie przejmuje, to ja tym bardziej nie powinnam po tych naszych rozmowach jednego jestem pewna, 偶e on niczego nie jest pewien, ale do decyzji o p贸j艣ciu do psychologa jeszcze nie podejmie, stwierdzi艂, 偶e nie ma co tyle my艣le膰 nad swoimi uczuciami, tylko i艣膰 przed siebie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Bezimienna111
cholernie gorsza forma.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
hehe, ja si臋 te偶 tak zachowywa艂am. Wszystkim m贸wi艂am jaki to idea艂 - ale ja na prawd臋 w to wierzy艂am i tak my艣la艂am. Czasami smutek i rozpacz trwa d艂ugo, bardzo d艂ugo ale zawsze si臋 ko艅czy. Te偶 mam gorsz膮 form臋 ale od weekendu tak jako艣 mnie trzyma. Zacz臋艂am czyta膰 fajn膮 ksi膮偶k臋 - "Poczekajka" taka weso艂a.

Udost臋pnij ten post

200 DNI BEZ NIEGO...JEST TU KTO艢,KTO CZEKA D艁U呕EJ????????:( Pogoda za oknem odzwierciedla pogod臋 w moim sercu (leje jak z cebra).Musz臋 si臋 czym艣 zaj膮膰.Prasowanie,sprz膮tanie (m贸j pok贸j przypomina pobojowisko),usma偶臋 nale艣niki...Jemu smakowa艂y...Zajada艂 si臋 nimi....Pieprzone nale艣niki,nawet one mi przypominaj膮 o Nim!!Wieczorem relaksuj膮ca k膮piel i Dr House...Jak zwykle. Kiedy艣 my艣la艂am,偶e moje 偶ycie b臋dzie mia艂o troch臋 wi臋cej barw. Aga,je艣li nie odpisywa艂am,to przepraszam.Musia艂am przegapi膰,albo co艣:( Mo偶e On rzeczywi艣cie nie ma do kogo/czego wraca膰...Nie potrafi臋 z siebie ostatnio wykrzesa膰 ani jednej pozytywnej iskierki:(

Udost臋pnij ten post

Chcia艂abym sie z Wami czym艣 podzieli膰 : ) Mam dwoje znajomych. Trzy lata temu byli ze sob膮 przez 5 miesi臋cy. On odszed艂 dla innej. Ona nie mog艂a si臋 z tym pogodzi膰 bardzo d艂ugo.. Cz臋sto na widok tej dziewczyny m贸wi艂a - "to ta **** zniszczy艂a mi 偶ycie" ... On natomiast szala艂, umawia艂 si臋 z pi臋cioma dziewczynami na raz, bawi艂 si臋, korzysta艂 z 偶ycia.. Dzi艣 ma 22 lata... i od 3 tygodni zn贸w jest z Mart膮. Ona przez te trzy lata nie zapomnia艂a o Nim, wi膮za艂a si臋 z kim艣 innym, ale za ka偶dym razem ko艅czy艂a to szybko.. On zm膮drza艂 3 miesi膮ce temu.. Rozmawia艂am z Nim ostatnio i chcia艂abym Wam przekaza膰 Jego s艂owa: "wiesz.. szala艂em sobie, by艂o mi dobrze.. ale kt贸rego艣 dnia dotar艂o do mnie, jak przy Niej czu艂em si臋 spe艂niony, jak by艂o mi z ni膮 dobrze, t膮 jedn膮, jedyn膮.. Wszystkie pozosta艂e s膮 tylko nik艂ym jej cieniem. zrozumia艂em to.. Nie by艂o 艂atwo. Ale prosi艂em j膮 o jeszcze jedn膮 szans臋.. Waha艂a si臋 d艂ugo a mn膮 targa艂o od 艣rodka. ba艂em si臋, 偶e teraz, gdy nareszcie to wszystko do mnie dotar艂o, Ona mnie odrzuci.. jak 艣miecia. Tak jak ja j膮 kiedy艣.. Przez miesi膮c codziennie posy艂a艂em jej kwiaty, prosi艂em na herbat臋, kaw臋.. Cz臋sto odmawia艂a i odsy艂a艂a wszystko z powrotem.. Ale kt贸rego艣 dnia wysz艂a przed bram臋, gdy przyjecha艂em.. Pozwoli艂a mi zn贸w by膰 szcz臋艣liwym..." Pi臋kna historia. A偶 zbyt pi臋kna, by mog艂a by膰 prawdziwa... a jednak. 呕ycz臋 im teraz du偶o szcz臋艣cia... :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Zaza - jak zwykle przysz艂a ze swoj膮 dawk膮 optymizmu:* Mnie te偶 si臋 wszystko z nim kojarzy. Czasami czeka艂 na mnie pod prac膮 i jechali艣my do mnie - ale to by艂o raz na 5 czy 6 moich wyj艣膰 z pracy, nawet rzadziej. Ale...teraz jak wychodz臋 z pracy rozgl膮dam si臋 za nim, przypominam sobie jak si臋 witali艣my i jechali艣my do mnie. Niewa偶ne , 偶e o wiele wi臋cej razy wraca艂am sama do domu z pracy - teraz powr贸t m贸j kojarzy mi si臋 z nim. To jest chore dopiero.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 OlazW艂
Staram si臋 by膰 silna ale r贸偶nie wychodzi. Wiem, 偶e w t膮 sobot臋 m贸j by艂y b臋dzie u swojej dobrej znajomej a mojej przyjaci贸艂ki w barze, gdzie Ona pracuje. Ja te偶 cz臋sto do Niej zagl膮dam. Moja rozterka polega na tym, 偶e nie wiem czy b臋d臋 na tyle silna aby tam nie p贸j艣膰 gdy On b臋dzie. Z jednej strony bardzo chce Go zobaczy膰 z drugiej wiem , 偶e tylko pogorsz臋 swoje samopoczucie i pewnie zn贸w b臋d臋 p艂aka膰 ca艂ly weekend. Jak mam sam膮 siebie powstrzyma膰 aby tam nie p贸j艣膰.... Co mam robi膰. Ju偶 teraz 偶yje tylko sobot膮.... Pom贸偶cie :(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
To nie r贸b tak - zaplanuj wyj艣cie do kina z inn膮 przyjaci贸艂k膮, albo cokolwiek innego byle tylko nie i艣膰 tam. Nie mo偶emy si臋 tak poni偶a膰..ja gram. Te偶 udaj臋 tward膮, a p艂acz臋 sama do siebie. Nie mog膮 wiedzie膰, 偶e jeste艣my takie s艂abe. P艂acz, ale tak by nie widzia艂!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 anna56 boje sie ale co m
do jeszcze nie bedzie mi mutno . dziewczyno ile masz lat. ja 53 imam zamiar rzucic prace jestem po rozwodzie , wyprowadzilam sie z domu . mieszkam u kolezanki . mam zamiar wyjechac i zapracowac na wlasny kat. tylko to sie liczy. juz nigdy nie chce byc zalezna od innych . musze to zrobic bo tylko obrany cel pomoze mi nie zwariowac. tobie zycze abys znalazla prace i nie rozdrabniala sie na drobne. dzieki za ten topik. jest lepszy od psychologa.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 stefaniaharper
cocinelka! dzi臋ki za twoje posty! a ja dzi艣 sama id臋 do psychologa, bo martwi膮c si臋 o niego tyle czasu i pozwalaj膮c mu na takie zagrania jak w czerwcu czy teraz nied艂ugo sama b臋d臋 popierdolona jak on, jak juz nie jestem ale najpierw do kina ;)

Udost臋pnij ten post

Ci膮gle pada... jeszcze nie b臋dzie mi smutno...mo偶e gdybym by艂a bardziej dumna wcze艣niej,a mniej dumna teraz to wszystko by艂oby ok.nie wiem....mo偶e On w艂a艣nie teraz jest szcz臋艣liwy??Je艣li tak,to musz臋 ostatecznie pogodzi膰 si臋 z t膮 sytuacj膮.:(

Udost臋pnij ten post

Go艣膰
Ja jestem z艂a na siebie, 偶e jestem taka mi臋kka...Jak ju偶 wydaje mi si臋, 偶e jestem silna to za chwilk臋 zdarzy si臋 co艣, nie wiem co艣 zobacz臋, us艂ysz臋 piosenk臋 i si臋 rozklejam.

Udost臋pnij ten post

ja cierpia艂am par臋 miesi臋cy, by艂o mi naprawd臋 ci臋偶ko, trudno jest zapomnie膰 blisko艣ci, poca艂unk贸w, tych wszystkich wsp贸lnych chwil. bardzo pomogli mi przyjaciele, kt贸rzy byli blisko i wspomagali mnie w trudnych chwilach. po paru miesi膮cach pozna艂am now膮 osob臋 i teraz jestem szcz臋艣liwa! :)

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 kocham i cierpie
Min膮艂 rok. MAmy ca艂y czas kontakt pod przykrywk膮 przyja藕ni(偶adna to przyja藕艅 zachowjemy si臋 jak w zwi膮zku). On mia艂 dziewczyny korzysta z 偶ycia a ja nic...wszystko robie z my艣l膮 o nim. Wiem 偶e si臋 mn膮 bawi...ale te spotkania to 偶e chce ze mn膮 przebywa膰 daj膮 mi nadzieje...i jak g艂upia mimo tylku przykro艣膰i kt贸re mi robi艂...jak tylko si臋 odezwie wracam jako ta "przyjaci贸艂ka" bo 艂udze si臋 偶臋 nam si臋 uda... nie ma dnia bym o nim nie my艣la艂a a to ju偶 12 miesi臋cy... co robi膰 Pr贸bowa艂am ju偶 zerwa膰 wszelkie kontakty ale po miesi膮cu zawsze wypisuje, pisze ze teskni itd, ze chce kontaktu, chce sie kolegowac bo za rok wyjedzie i bedzie za艂owa艂 a ja wracam...nie potrafie mu odm贸wi膰...

Udost臋pnij ten post