Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszalała żona

Czy jeśli chcę się zameldowac to najpierw muszę się wymeldować z poprzedniego

Polecane posty

Gość oszalała żona

miejsca zamieszkania? Mąż dzis chciał się zameldowac u mnie w domu, ale kazali mu się najpierw wymeldować z poprzedniego miejsca zamieszkania. Czy to jest konieczne?? Niedawno bratowa meldowała sie w nowym miejscu i nie musiała zgłaszać tego w starym USC... Czy to jest wszędzie czy tylko w moim urzędzie wymyślają?

Meldowałam męża u siebie. Małżonek nie musiał iść wymeldowywać się z poprzedniego mieszkania. Jednak musiał zrzec się praw do mieszkania w urzędzie.

Gość oszalała żona
Aha czyli stosują ten przepis wybiurczo... Bratowa "przemeldowywała" się z innego powiatu i nie musiała nigdzie nic zgłaszać. A ytu nagle wymyślili...

jeśli miejscowość (urząd stanu cywilnego) starego i nowego meldunku jest taka sama, to nie musisz wcześniej sie wymeldowywać, jednocześnie wymeldowujesz sie i meldujesz w nowym jeśli są to rózne urzędy meldunkowe, to musisz najpierw sie wymeldować ze starego, wziąż potwierdzenie wymeldowania od ręki i przy nowym meldunku je pokazać no i oczywiście, melduje się sam własciciel, lub właściel kogoś w nowym/nowo kupionym mieszkaniu - trzeba pokazac akt właśności/kupna/darowizny

Gość oszalała żona
Ok, dzięki za odpowiedzi