Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość antyantyanty

dzis pierwzy raz HARMONET

Polecane posty

Gość antyantyanty

hej dziewczyny, dzis o 19 zaczynam brac moje pierwsze tabletki w zyciu, lekarz orzepisal mi harmonet. Jakie byly Wasze doswiadczenia z nim ???

Gość coś
Odstawiłam,bo miałam cały czas plamienia

Gość antyantyanty
a bolała Cie glowa, mialaś mdlosci lub wymioty ? jak dlugo je stosowalas ? dziekuje za odpowiedz

Gość antyantyanty

Gość LadyInBlack
Ja zmieniłam Harmonet na Rigevidon bo miałam po Harmonecie straszne huśtawki nastrojów. Nie byłam pewna czy to od niego, ale jednak tak, bo biorąc Rigevidon nie odczułam żadnej różnicy w porównaniu z czasami kiedy nie brałam tabletek. Ale kazdy organizm jest inny i inaczej reaguje.

Gość antyantyanty
dzieki za odpowiedz

Gość do antyantyanty
hej :) ja biorę tabletki harmonet i nic mi po nim nie jest, nie odczuwam żadnych skutków ubocznych :)

Gość antyantyanty
kurcze, juz zaczynam panikowac, moze zle samopoczucie zalezy o zbyt malej dawki hormonow?? Ja jestem bardzo drobna, mam 164 cm waze 42 kg czy myslicie ze te tabletki beda sluzyly ?

Gość miaLLLka
ja tez mam przepisany harmonet i boje sie własciwie wszystkiego,a najbardziej przytycia i różnych bólów piersi ,głowy itd bo wiem,że dziewczyny to mają.

Gość antyantyanty
za 7 minut biore, napisze Ci po kilku dniach jak sie czuje.

Gość antyantyanty
miaLLLka a na co Ci lekarz je przepisal? czy tylko anktykoncepcja czy jeszcze jakies inne dolegliwosci mialas ? Mi przepisal przedewszystim na plamienie owulacyjne i antykoncepcja przy okazji.

Gość miaLLLka
dzieki ale to i tak różnie bywa u innych dziewczyn.

Gość do antyantyanty
no jak będziecie tak panikować, to na pewno zauważycie jakieś skutki uboczne chociażby nie miały one nic wspólnego z tabletkami :P a tak poza tym, to w ogóle warto się tak stresować? nie mogłyście wybrać innej metody antykoncepcji?

Gość miaLLLka
U mnie jest torbiel i tez związane z tym krwawienia międzyokresowe.

Gość do antyantyanty
no to skoro lekarz przepisał Wam to na problemy zdrowotne, to może warto zaufać lekarzowi? dziewczyny, nie warto się denerwować :)

Gość miaLLLka
do antyantyanty--------------no bardzo dobrze gadasz,po co te nerwy? No ale jak będzie udar mózgu,?,lekarz mi powiedział,że zdarza się i tego nie mozna przewidzieć,i co?

Poszukaj w starszych wątkach, był taki z chyba kilkuset wypowiedziami nt. pozytywnych i negatywnych odczuć po Harmonecie. Na pewno najczęstszym minusem jest tzw. spadek libido.

jezus maria.. Bralam harmonet 2 lata i zyje bylo super, schudlam, zaokraglily mi sie cycuszki i biodra. Sliczna cera zadnych syfkow. Ani skutkow ubocznych bylo ok. UI nie bralam o stalej porze a w ciazy nie bylam juz nie przesadzajcie tak z tymi minutami tabsy to nie stressssss jezuuuu

Gość antyantyanty
dzieki, podbudowalas mnie ;)

Gość miaLLLka
antyantyanty--------i jak sie czujesz?

Gość antyantyanty
no po pierwszej tabletce jest ok, dzis czulam tylko skurcze w dole brzucha. pozdrawiam

Gość miaLLLka
a nie masz bólów głowy bo mi pękała kiedys po kilku pigułkach i dlatego tak teraz sie boje ,a mój termin brania to..........już dzisiaj.

Gość antyantyanty
na szczescie jeszcze nie mam, zobaczymy jak to bedzie pozniej. dzis tylko ten bol w dole brzuszka, chyba jajniki. Napisz koniecznie jutro jak Ci jest. Trzymam kciuki. Pozdrawiam serdecznie

Gość miaLLLka
No jasne,że napiszę chociaż stracha mam wielkiego i tez pozdrawiam gorąco.

przecież Harmonet was nie zabije,a wy panikujecie jakbyście trucizne miały łykać piąty rok biorę i mam się dobrze :)

Gość miaLLLka
Izunia30---------ale ja miałam juz pewne nieprzyjemne samopoczucie i najgorsze jest to(albo właśnie dobrze),że lekarz wyraznie mi powiedział,że jest procent kobiet które maja dość poważne kłopoty zdrowotne i wtedy go zapytałam czy ja tez tak moge mieć a on na to ,że tego sie nie przewidzi.Może dlatego mam pietra bo trafiłam chyba na uczciwego gościa.

Gość mój lekarz
Zdecydowanie odradzał hormonalną antykoncepcję (nie tylko mi zresztą), bo szkoda zdrowia. Ale to jest mój zaufany lekarz.

każdy dobry lekarz ma obowiązek uprzedzic pacjentkę,że mogą wystąpić skutki uboczne zresztą większość leków może spowodować jakieś skutki uboczne po prostu zażyj i nie wypatruj od razu bólu głowy,przytycia,nudności itp,bo \"czekając\" na te objawy zaczniesz je odczuwać choć niekoniecznie będą one występować! psychika może wiele zdziałać :) bądź dobrej myśli!

Gość miaLLLka
mój lekarz-------------a dlaczego odradza? bo szkoda zdrowia? a co może być?

Gość antyantyanty
przyjelaś już pigułkę ? ;-)