Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatroskanakolezankaa

moja kolezanka jest bardzo ladna dziewczyna ale ma

Polecane posty

zeza ogromnego i wcale nie zamierza sie operowac. jak ja przekonac ze jednak powinna sobie zrobic operacje. jest naprawe ladna i zgrabna ale ten zz jest okropny. jedne oko ucieka jej w kierunku nosa ale to tak bardzo ze czasami chyba pol oka ma w tym nosie . powiedziala mi ze nie bedzie sie operowac i juz. kurcze troche mi jej szkoda

to może zrób dobry uczynek i się z Nia zamień oczętami?

jozio wiesz ze to nie jest mozliwe. wiem ze ludzie operuja tego typu defekty a ona nie bo nie i juz. naprawde bardzo ja lubie i chce jej pomoc no ale ona sie uparl to nie bede cialge nalegac. szkoda mi jej bo wydaje mi sie ze duzo przez to traci

No cóż, może się po prostu boi operacji. Albo ją na nią nie stać.

mozna operować tylko do pewnego wieku. ok. 8-9 lat.

józio nie do 8 tylko do ok 18 roku tylko że im później tym gorzej (w mniejszym stopniu) skorygować wadę, ale jeśli ktoś miał już wcześniej wykonywaną taką operacje to można zrobić reperacje i "poprawić" efekty operacji.

jej rodzice sa dosc bogaci wiec tu nie chodzi o kase. wiem ze mozna operowac w kazdym wieku. ale lepiej robic to u dzieci zeby mial y widzenie obuoczne wytworzone. ona ma juz 25 lat wiec wiadomo ze widzenia obuocznego miec nie bedzie ale po takiej operacji mialaby przynajmniej proste oczy

jasne przepraszam za błedną - głupią wypowiedż. chyba jednak na pierwsza operacje w wieku 25 lat w Polsce jest trochew póżno.

nie jest za pozno!!!! znam osoby ktore mialy w wiku 30 lat pierwsza operacje i jest ok. no nie wiem czy jej nie przeszkadza. nie ma faceta i wydaje mi sie ze to wlasnie przez tego zeza.

Gość babcia terenia
coś wymyślasz koleżanko... Zezowata pochodzi z bogatej rodziny i jej rodzice OLALI PROBLEM OCZU DZIECKA???? Nie chce mi sie w to wierzyć. Przecież jeśli rodziców ma dziewczyna normalnych to na pewno rozeznali już dawno mozliwości zoperowania tego zeza :O

autorko zajmijs ie swoim zyciem:o boze co za swiat :o to jej powinien zez przeszkadzac a nie tobi e ty sie zajmij wlasnymi defektami

babcia terenia---- nie wiem czy s az tak bogaci ale wiem ze za te operacje nie trzeba placic bo mozna na nfz tylko sie dluzej czeka niz prywatni. no ale to wiadomo ze tak jest jak zaplacisz to masz od razu ze wszystkim tak u nas jest w polsce. jak byla mala nosila okulary.teraz juz raczej nie nosi bo mowi ze jej nic nie pomagaja

ja sie jej nie naarzucam i mi jej defekt nie przeszkadza ale widze ze sporo traci a jest naprawde fajna dziewczyna. jest sama nie ma chlopaka i w sumie to nigdy nie miala zadnego chlopaka

mi sie wydaje ze to wlasnie rodzice jatak nakrecili zeby nie robila tej operacji

jej zez wyglada mniej wiecej tak jak u tej dziewczyni. specjalnie pokazuje zebyscie nie mysleli ze wyolbrzymiam http://www.orbis.org/data/2/rec_imgs/7289_Image%20of%20child%20with%20strabismus.jpg

o albo tak http://ccdevnet.org/~fuzzie/images/strabismus.jpg

http://www.depistagevisuel.com/img/p_strabisme.jpg przeciez operacja moglaby chociazby troche zmniejszyc tego zeza. mam kolezanke ktorej operacja nie pomogla w 100 procentaach ale zmniejzyla zeza ze teraz jest juz calkiem ok

moze ktoras z was byla w takiej sytuacji i jakos pomogl a swojej kolezance?

widze ze wszyscy mnie tu odebrali ako wscibska osobe, ale ja naprawde mam dobre intencje. mi jest jej po prostu zal

Gość wiesz co ta twoja kolezanka
jak jej stuknie 30 pare i chlopa nie znajdzie to poleci pierwsza na te operacje

Gość to fakt jak dostanie
porzadnego kopa w tylek to zrobi cos z tymi oczami

Gość nie rozumiem takch ludzi
zamiast zrobic sobie zabieg wola straszyc ludzi tymi swoimi zezami

Gość a pomyslas o tymze ta
twoja kolezanka miala juz operacje ktora nie dala rezultatu???? moze nie chce ci tego moiwic ?