Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqrrrka

choroba pertesa, pytanie plisss

Polecane posty

Gość qqqrrrka

czy choroba pertesa jest dziedziczna??i jesli tak to zdaza sie zawsze czy tylko w niektorych przypadkach???plissss, ktos wie?

lekarze nie znaja dokladnych przyczyn ale dziecdiczna podobno nie jest

sorry poprawka : jesli jedno z rpodzenstwa ma ta chorobe to jest zwiekszone ryzyko ze np brat lub siostra tez to beda mialy. a przyczyna sa nastepujace zaklocenie przeplywu krwi rozregulowana gospodarka hormonalna faktor genetyczny

Gość qqqrrrka
kurka, sluszalam tyle juz opini. Maz chorowal w dziecinstwie, powiedziano mu wtedy ze jesli bedzie mial w przyszlosci syna to tez zachoruje, to prawie pewne. Bo tylko chlopcy moga to miec. Potem od ginekologa slyszalam ze dziewczynki tez choruja. Juz sama nie wiem i sie gubie, zna ktos jakies fakty na ten temat??

Gość qqqrrrka
faktor genetyczny???

Gość aga67
Mam 28 lat i jako mala dziewczynka mialam ta chorobe pertesa przezylam koszmar przez 4 lata miedzy lekazami co chcieli wsadzic mnie w gips czy operowac ale jednak skonczylo sie dobrze bo moj wujek ktury pracowal we wojsku znalazl bardzo dobrego ortopede w poznaniu i obeszlo sie bez operacji i bez gipsu tylko pare dobrych miesiecy w sanatorium i kapiele w wywaze z kosci wolowej... teras tylko mam taki problem ze berdzo czesto mnie bola pachwiny i dol plecow i jak to sie dzieje to nie moge prawie chodzic. Lekaze prubuja znalesc przyczyne i nie wiedza co dalej bedzie, a mieszkam we Francji i takze tu im trudno na temat pertesa... pozdrawiam