Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiem ze głupie pyt.

Dlaczego w ciązy tyje się kilkanaście kilogramów

Polecane posty

Gość wiem ze głupie pyt.

a dziecko waży zwykle 2-3 kg.?

Gość zapytajjkla
wody plodowe,macica i inne flaki dochodzi zatrzymana woda w organizmie -zwykle w ostatnich miesiacach

Gość ojojojjooo
najporściej b o poprostu kobieta tyje - nogi, tyłek, biust - poprostu nabiera się kilogramów - w końcu je za dwóch, przemiana materii inna, ruchu mniej zwłaszcza jak się leży no i samo dziecko, łóżysko i słyszałam że wody też swoje ważą

nie zawsze kilkanascie, jezeli ktos sie nie objada i nie je za 2ch jak to sie mowi to przytyje do 10kg przewaznie ok 7-8kg moje kumpele tyle wlasnie przytyly wody mialy w normie i wszystko inne dzieci wazyly ponad 3 kg

Przez 9 miesięcy przybywa kilogramów związanych bezpośrednio z rozwojem dziecka i potrzebną mu „infrastrukturą”, łącznie jest to 10–12 kg: * sam maluszek: 3–4 kg * macica: 1 kg * łożysko: 0,5–1 kg * płyn owodniowy: 1–2 kg * piersi: do 2 kg * krew i inne płyny ustrojowe: 3 kg.

Lady Love, twoja teoria, coś się w moim przypadku nie sprawdza :). Nie jadłam za dwoje, nie objadałam się, aktywna byłam praktycznie do samego końca a mimo to przybyło mi 20 kg.