Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość paulla89

GWAŁT ABORCJA CIĄŻA

Polecane posty

Gość paulla89

kochane, potrzebuję pomocy. chyba jestem w ciąży, chyba. okres spóźnia mi się już tydzień, mam nabrzmiałe, bolesne piersi. ale najgorsze jest to, że gdybym była w ciąży, to dziecko byłoby efektem gwałtu. ponad dwa miesiące temu zostałam zgwałcona. nie powiedziałam o tym nikomu, wstydziłam się. później był ogromny stres, bo bałam się, czy nie zaszłam w ciążę. nie wiem o czym myślałam, byłam taka otumaniona, że nie kupiłam tabletek "po". byłam po prostu jakby wyjęta z rzeczywistości. nie zgłosiłam się na policję, ja czułam po prostu jakbym była winna temu, co się stało. po tym zdarzeniu nadszedł okres, tydzień spóźniony, ale jednak. jednak teraz, spóźnia mi się juz ponad tydzień, prawie dwa. i nie wiem. w tym czasie nie dojadałam, nie umiałam spać, także nie wiem, czy brak okresu nie jest tym spowodowany. jednak gdyby się okazało, że jestem w ciąży- przypominam, że gwałt nie był zgłoszony na policję- czy mogę uzyskać pozwolenie na legalną aborcję? bo ja po prostu nie mogę tego dziecka urodzić- mam 19 lat, dopiero co zaczęłam studia, nie mam chłopaka, w domu niezbyt stabilna sytuacja finansowa. wiem, że można powiedzieć, że mogę oddać dziecko do adopcji, ale pochodzę z małej miejscowości, ludzie nie dali by mi żyć. coś na kształt "pojechała do miasta i się puszcza,a teraz nie wie, kogo to dziecko, a w dodatku odda je do adopcji". dlatego proszę o pomoc- czy mogę uzyskać zgodę na legalną aborcję, a jeśli jest zbyt późno, to jak wywołać poronienie. proszę, spróbujcie mnie zrozumieć, zanim ocenicie. liczę na waszą pomoc.

Gość nie masz co liczyć na
legalną aborcje, bo jest za późno. Jakbyś po gwałcie poszła na policję i obdukcje to owszem może i bys miała takie pozwolenie. Teraz mozesz zrobic aborcję ale tylko prywatnie i za pieniądze.

Gość fe112
moze dla pewnosci zrob test a potem sie zastanawiaj???

Gość spieszyłaś sprawe
zgadzam się, że powinnaś od razu iść na policję teraz powiedzą że zmyślasz bo w ciąży jesteś i chcesz usunać

Gość aaannniiiaaa
Żyłaś w stresie, nie dojadałaś, nie mogłaś spać-to jest prawdopodobna przyczyna braku okresu.

Jedyne co mi przychodzi do głowy (bo rozumiem że nie dysponujesz kwotą pozwalającą na wykonanie zabiegu w gabinecie prywatnym?) to odwiedzenie strony http://www.womenonwaves.org/set-397-pl.html tylko o ile dobrze pamiętam leki oferowane przez tą organizację można stosować do 8-9 tygodnia ciąży. Jednak wydaje mi sie, że spóźnienie spowodowane jest długotrwałym stresem, i wierzę ze będzie dobrze :)

Gość łzy cisna sie do oczow
zrob test i idz na policje, nie ma znaczenia kiedy sie to stalo, zawsze mozesz to zlgosic zanim ten ktos skrzywdzi inna kobiete. jesli bedziesz w ciazy moze nie jest za pozno.