Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarj

czy mozna pobrac mocz na posiew rocznego dziecka do woreczka?

Polecane posty

Gość barbarj

Gość barbarj
córka nie chce sikac do kubeczka, to co mam robić?

Gość fe112
do woreczka a potem przelac do kubeczka

Gość emilcia79
absolutnie nie wolno moga wtedy wyjsc bakterie powinien byc zlapany srodkowy mocz do pojemnika.

Gość emilcia79
tez mialam ten problem musisz ja polozyc i czekac niech druga osoba np maz ja zabawia a ty lap

Gość barbarj
przeciez woreczek jest jałowy i potem ten pojemnik też....to bakterie np. coli nie mogą wyjsc....

Gość emilcia79
bakterie moga byc na skorze i jak przykleisz woreczek to moga sie przeniesc ze skory. zreszta spytaj lekarza ja tez mialam ten problem ze swoim dzieckiem i tak mi powiedzial lekarz a wlasciwie dwoch lekarzy

wiesz co kiedys też miałam ten sam problem i zrobiłam tak jak ty mówisz i wyszły takie cuda na wyniku,że myślałam,że ze strachu padnę.Lekarka zapytała mnie wtedy jak pobierałam ten mocz i kazała mi drugi raz.Postawić małą w wannie obowiązkowo podmyć i łapać środkowy mocz w tej wannie.Wyniki były super.

ale łatwo nie było:) miałam na szczęście mazaki do pisania po wannie i ona mazała na stojąco po płytkach odkręciłam wodę,żeby szum jakoś zadziałał;) i poszło:)

Gość hub
absolutnie nie!!!

Gość gość
Nie ma takiej opcji . z moja córeczką na zakarzenie dróg moczowych lerzałąm już trzy krotnie w szpitalu. Badanie posiewu roiłyśmy kilkanaście razy. Trzeba podmyc dziecko pod bierzącą wodą nie urzywać płynów do kąpania żadnych kremów na odparzenia czy zasypek. nawet chusteczek nawilżających ponieważ zostawiają kolonie bakterii. następny etap przemycie warg sromowych rywanolem. Najlepiej mieć sterylne rękawiczki. specjalny pojemnik na posiew moczu. najlepiej na śpiąco dziecko nie marudzi czasami w szpitalu czekałam po kilka godzin czasami kwestia chwili. Łapie się środkowy strumień ponieważ pierwszy może mieć sladowe ilości bakterii. Trzeba pamiętać,że pojemnik należy odkręcić przed samym pobraniem nie kłaść na krętki odwrotną stroną. wynik posiewu do 3 dni jak bakterie rosną jeżeli nie do 2 dni z gotowym antybiogramem.

Gość gość
ja pobierałam u 4ro miesięcznego dziecka mocz, kupiłam specjalny woreczek, i ten woreczek kazali mi włożyć do pojemniczka, umyłam najpierw go potem łapałam :/

Gość gość
Do woreczka sie nie pobiera na posiew.

Gość gość
można kupić płytki do posiewu. dziecko sika na płytkę bezposrednio. pobieram w ten sposób u syna odkad skończył 2 miesiace. mamy nawracający ZUM. absolutnie nie do woreczka