Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Natallia_007

CZY WODA Z SOLĄ SPRAWIA , ŻE WŁOSY SIĘ KRĘCA???

Polecane posty

Kiedys kolezanka powiedziala mi, ze woda zmieszana z sola sprawia ze wlosy sie kreaca i ze podobno wystarczy je lekko spryskac ta woda, ale nie probowalam jeszcze tego,(balam sie ze sobie zniszcze włosy) wolalam sie najpierw dowiedziec czy to prawda i czy to nie niszczy w zaden sposob włosow... Jesli wiecie cos na ten temat albo znacie jakies inne \"receptury\" , ktore sprawiaja ze wlosy sie kreca to piszcie :D

Gość Kaaś .
Ja słyszałam że woda z solą jest dobra na trądzik ale czy na włosy to nie wiem . :) Pozdrawiaam:)

Gość bb..
tombak proponuje robic masaz glowy przy pomocy reczniczka zamoczonego w wodzie z sola. Czyli tutaj jest przyklada ze [ewnie nie szkodzi skoro jest taka propozycja ale i tak cnie jestem pewna moze sie ktos wypowie?

Gość owszem słona woda skręca włosy
jeśli zostawia się je do wyschnięcia bo sól się krystalizuje gdy woda odparowywuje i to skręca włos ale nie można przesadzać i spryskiwać włosów słoną wodą zbyt często bo sól sprawi że włosy staną się przesuszone i matowe podejrzewam że słona woda nie wyrządzi szkody włosom przetłuszczającym się i tłustym, gorzej z włosami cieńkimi, delikatnymi, przesuszonymi i tymi rozjaśnianymi czy farbowanymi UWAGA: sól wypłukuje kolor więc zmatowi i rozjaśni farbowane włosy

Gość bb..
kurcze to po co tombak kaze plkac moczyc recznik w w odzie z solą :(

dzieki za porade , napewno sie przyda, a moze macie jakies inne sposoby na ladne loki lub fale?

Gość Natalla_007
??