Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość knjnjjnn

Czy codziennie kąpiecie swoje niemowlaki??

Polecane posty

Gość knjnjjnn

mieszkam w Niemczech i tu zalecają kąpiel dziecka raz lub dwa razy w tyg, chyba trochę mało...

Gość alantan plus
Ja kapałam codziennie. Tak do 2 lat. Później co drugi dzień. A codziennie pupa, pachy, nogi, buzia, rączki. I tak do tej pory.

Gość oj joj oj
a ja słyszałam ,ze małe dzieci się myje codziennie.. moja znajoma ma synka który ma roczek o dwa miesiace(wczesniak)biedny z tą matką... bo go chyba rzadko myje... raz miał miód w uszach ,nie przyjemnie pachniał...a mój chłopak zauważył ,że mu raczki smierdzą... ale ona sama leniwa na maksa o siebie nie umie zadbać to co dopiero o dziecko

Gość ja też kąpałam
swoje dziewczyny codziennie, ale młodszą - wcześniaka dopiero jak skończyła miesiąc bo nie trzymała temperatury ciała

jak byli noworodkami to nie codziennie tylko co 2 dzień, a teraz codziennie.

Gość a ja tak robię
niemowlaczka i tak do roku kąpiel codziennie.( dzieci mają tak ustawiony rytm,że po kąpieli idą spać) Od roku szybka kąpiel (podmycie,buzia i rączki ) rano a wieczorem kąpiel i zabawa w wannie co któryś dzień wieczorem tylko podmycie,żeby za bardzo nie wysuszać skóry dziecka kąpielami. Po kąpieli obowiązkowo natłuszczanie Oillanem.

Codziennie. Mały uwielbia kąpiel więc mam przy tym chwile wytchnienia.

Gość inek
a ja odkąd mała skończyła rok , jest zima więc i tak prawie tylko w domu siedzimy, to kąpie ją co 2 dzień.mała jest czysta, wiadomo co innego buzia rączki ząbki itp

Gość polecammm
tez mieszkam w niemczech i tutaj nie poleca sie kapania dzieci codziennie bo zmywa sie im bariere ochronna mi polozna zalecila mycie 2-3 razy w tygodniu a codziennie szmatka mokra umycie szyjki i cialka jak jest zabrudzone np. mlekiem i oczywiscie mycie po kazdym przewijaniu tzn mokrym wacikiem lub chusteczka

Gość a ja tak robię
kąpiel codziennie nie musi być,ale pupka buzia i rączki to chyba muszą być umyte !!!! choćby ekspresowo woda i delikatne mydełko ;-)

polecam- ja mieszkam w Polsce i mi polożna zalecila dokladnie to samo wiec stosowalam ale nie dlugo. u synka nie dluzej niz miesiąc bo zaczal bardzo ulewac wymiotowac slninić się i w efekcie jakbym go nie umyla codzinnie to by mi sie poodparzał. córke musze obowiazkowo codziennie. nawet nieraz jak wracamy skads baaardzo poxno i mala zasnie w aucie to nie ma mowy o spaniu ebz kąpieli. w domu sie wybudza i odrazu do lazienki. kocha sie taplac w wodzie wiec kapiel to ta chwila na ktorą czeka caly dzień :D

Gość czeste myscie skraca zycie
;)

Tutaj ani miejsce zamieszkania ani porady innych nie są ważne.Ważne jest to jak u Ciebie wygląda utrzymanie higieny.Chcesz kapać raz w tyg,kąp ale jak ty byś sie czuła gdybyś sama się kąpała raz na 7 dni. Sama biorę prysznic co dziennie i tak samo myje moje dziecko(młodsze bo starsze robi to samo).Włosy co dwa,trzy dni ma myte moja córka chyba,że akurat jadła nie tylko rączką ale i główką. Zdarza się,że kąpie ją co dwa dni (bo akurat wrócimy pózniej do domu lub wczesniej zaśnie) ale podmywana jest co dziennie.

Mojego małego Robaczka kąpałam codziennie do wieku 2 lat, potem (aż do dziś- ma 6 lat) kąpiel 2 razy w tygodniu, pozostałe dni prysznic, włosy myję mu co 2-3 dni. No dobra..... raz na miesiąc robimy sobie totalny dzień dziecka :D

ja tez mieszkam w niemczech i to samo zalecil mi nasz peduatra.Maly mial problemy ze skorka,jak skrocilam kapiele tak do 2razy w tygodniu ,skora o niebo sie poprawila,jest nawilzona,nie ma zydnych plamek,wypryskow,problem minal.Teraz kapie go 3-4 razy w tygodniu,oczywiscie,raczki,buzia,pupka codziennie.

Kapie synka co 2 dzien ale jak zacznie raczkowac chodzic to bede go kapala codziennie...ma 7,5 miesiaca.

U nas tez codziennie ,maly tak sie nauczyl ze po piosence mini mini idziemy do wanny,pozniej kolacja i spac :)

Gość oczywiscie ze codziennie
co za pytanie ?! pierwsza corke kąpałam od samego poczatku codziennie i nadal kapie sie codziennie . i druga tez codziennie . nawet jak dzieci byly przeziebione byly kapane ! nie wyobrazam sobie zebym kapala dziecko np. 2 razy w tygodniu . ja sama kapie sie codziennie i nie wyorazam sobie zebym ktoregos dnia sie nie wykapala - to samo dotyczy dziecka .