Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mala mi niedoświadczona.......

boję się ZWT MIAŁYŚCIE TO,JAK POZNAĆ?CZY STOSOWAĆ TAMPONY?............

Polecane posty

tak jak powyżej; boję się stosować tampony, nie byłam jeszcze u ginekologa ale od pięciu lat mam w miarę regularne okresy; jak poznać że to jest ZWT. Mam obfite krwawienia , kupiłam najmniejsze tampony TAMPAX; przezcytałam ulotkę i trochę słabo i się zrobilo :(

podnoszę

Gość malina_i
a co to jest ZWT??? :(

Gość I.M
zespół wstrząsu toksycznego,czy jakoś tak

Gość olkkkkkkkkka
mysle ze słabo zrobiło Ci sie z okresu i z emocji zakładania tamponu,pierwszego jak zrozumiałam.Wstrzas toksyczny jest bardzo rzadko spotykany i jest ogólnym zakażeniem.Wysoka temparatura ,mdłosciitd...Ja osobiscie uwioelbiam tampony,ale np jednej z firm prosukujacej tampony nie znosze,jak założe tampona tej firmny bola mnie jajniki i ogólnie mi mdło,chyba wynika to z sztucznosci tamponu.Nie jest to tampax.Nie pisze o firmie bo na forum generalnie nie robi się antyreklamy,ponieważ każdy reaguje inaczej.Moja sugestia,wybieraj jak najbardzoej naturalne tampony.

Gość olkkkkkkkkka
druga sprawa ,bezcelowe jest założenie tamponu mini jak masz silne okresy,ponieważ momentalnie przemoknie. z kolei Jak jeszcze nie współżyłas załozenie dużego tamponu będzie trudne.wiec koże poczekaj jeszcze nieco:)

dziękuję za odpowiedzi 🌼 się przemogłam i założyłam tampon [ light] ; przemókł po 1,5 godziny ; dobrze że miałam małą podpaskę :) Jak myślicie , jaki rozmiar będzie najlepszy dla początkującej?