Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegrowa

Przestrzegam przed użytkownikiem allegro dinek68

Polecane posty

Gość allegrowa

Przestrzegam przed użytkownikiem allegro o nicku dinek68 (Pan Zdzisław M. z Dąbrowy Górniczej). Zakupiłam ciuszki u tego Pana i szok... To nie ciuchy tylko szmaty, rozciągnięte, zmechacone i dziury wielkości łyżki stołowej (wygląda na to, że ciuchami żywiły się myszy)!!!! Kontaktowałam się z Tą osobą, abym mogła zwrócić paczkę ponieważ paczka nie jest z godna z opisem aukcji, ale nie ma mowy, Pani z którą rozmawiałam (prawdopodobnie żona Pana Zdzisława), była bardzo nie miła, o zwrocie paczki nie chciała słyszeć! Opis aukcji "ubranka w stanie bardzo dobrym i dobrym... ciuszki są znanych lubianych firm z gwarancją super jakości... Państwa synek będzie zawsze ślicznie i modnie ubrany" Zdjęcia obrobione w bardzo dobrym programie komputerowym, w rzeczywistości wyglądają zupełnie inaczej (pochodzą z lat 90tych)!!! Na allegro nie ma co liczyć, uzyskałam informację, że mam zgłosić to na policję buhahah Jeśli mam dane tej osoby to jak mogę sprawdzić czy dana osoba ma działalność gospodarczą? Pan Zdzisław sprzedaje również hurtowo nowe lalki, a to już handel obwoźny, prawda?

Na allegro nie masz co liczyć - dopóki sprzedawca im płaci, nie kiwną nawet palcem. Wiem to bo sama miałam przeboje kiedy zamówiłam towar \"ekspresem\" a po półtora miesiaca nie było nawet śladu. Będą cię zbywać, kazać ci załatwić sprawę z tym panem i takie tam. Możesz też zgłosić na policję, ale w moim przypadku dochodzenie zakonczyło się umorzeniem i pewnie też tak będzie, bo takie jest prawo w naszym kraju niestety. Możesz zgłosić sprawę do regionalnej Izby handlowej, odpowiedniej dla województwa sprzedajacego, rzeczywiście robią kontrole, ale wystarczy ze sprzedający złoży jakieś wyjaśnienia dlaczego tak się stało i oni nie wnikają już dalej czy to prawda czy nie. No ale zawsze trochę krwi mu napsujesz. Próbuj, bo zawsze warto. Trzeba walczyć z nieuczciwymi sprzedawcami.

Gość allegrowa
ja nie wiem jak ktoś może mieć czelność takie szmaty sprzedawać? Masakra nie mieści mi się to w głowie!!! Już nigdy nie kupię na allegro!!!! Pan Zdzisław mnie popamięta, bo ja nie odpuszczam tak łatwo!!! salsera a nie mogę pójść do Urzędu Skarbowego, podać dane i poprosić o sprawdzenie czy taka firma istnieje? Mam znajomą w US, więc muszę z nią pogadać :D

Gość grtdexrfvgybui
same sobie jesteście winne po co stare szmaty kupujecie po kimś ludzie tyle jest teraz nowych ubranek nawet w dyskątach biedronkach snc itp nie drogo a NOWE !!!! i ciesz sie że dziecko jakiegoś syfu nie dostało !!!!!!!!!

Sprzedając na Allegro nie trzeba chyba póki co prowadzić działalności gospodarczej, więc nie musi mieć chyba zarejestrowanej firmy. Ale mogę się mylić. Matko, jakie te lalki są okropne... i tyle kasy...

Gość ale nie ma takiego
uzytkownika w allegro

Gość ale nie ma takiego
napisz jeszcze raz ten nick, bo chcialabym unikać takich sytuacji

oni nie muszą zgadzać się na odesłanie przedmiotów. Jeśli to firma, masz 10 dni na zwrot bez podania przyczyny (nie wiem czy dotyczy to aukcji). Możesz także zwrócić z tytułu niezgodności rzeczy z umową (rękojmia). Policja nie ma tu nic do rzeczy, gdyż nie doszło do żadnego przestępstwa czy wykroczenia, a zwrotu pieniędzy możesz się domagać na drodze cywilnoprawnej w ramach reklamacji.

Gość ale nie ma takiego
juz znalazłam, przepraszam za zawracanie głowy 🌼

A starałaś sie postraszyć tego sprzedawce policją?Czasem to działa.Sama tydz temu miałam problemy ze sprzedawca szablonów na allegro i dopiero poskutkowała grozba zgłoszenia sprawy na policje.

Gość allegrowa
Jeśli sprzedaje coś w pojedynczych ilościach lub np ciuszki po swoim dziecku to nie, ale jeśli udowodnię, że to jest sprzedaż hurtowa to chyba tak. Może się mylę, ale na pewno to sprawdzę!!!

Gość a może mi ktoś
linka wkleic na tą strone bo coś zamówiłam ostatnio z ciuszków i tez chyba był dinek :(

Gość allegrowa
Straszyłam bez większych rezultatów niestety :( "miła" Pani napisała mi, że mam je sobie sprzedać wrrrrrrr

Gość a może mi ktoś
nie ma ubranek to pewnie nie to

Gość OMG te lalki na aukcjach
u tego dinek68 to dla dzieci są czy dla kogo???? masakra, przerażające są:O

Gość allegrowa
do a może mi ktoś wcześniej miał ubranka (na lalkach właśnie założone)

Napisz jej oficjalne pismo, że stwierdzasz, że opis aukcji nie jest zgodny ze stanem przesłanych przedmiotów, zatem w ramach niezgodności rzeczy z umową składasz reklamację, gdyż przedmioty dotknięte są wadą tj.nie posiadają cech, o których sprzedawca zapewniał. Opisz które przedmioty posiadają jakie uszkodzenia, o których nie było mowy w opisie. Poinformuj, że prawo złożenia reklamacji jest Twoim prawem wynikającym z zawartej umowy kupna-sprzedaży,a niedotrzymanie umowy przez sprzedającego będzie skutkowało konsekwencjami prawnymi. Poproś o ustosunkowanie się do treści swej reklamacji i poinformuj, że odsyłasz ciuchy na swój koszt żądając zwrotu pieniędzy za ubranka (bez kosztów przesyłek).

Gość xyxx
dziwne, ale on oprócz twojej to ma same pozytywne opinie.......

Gość amnieeeeeeeeeee
sie wydaje że lepiej kupować w slepie widzisz jak coś wygląda jest nowe a nie jakieś zniszczone i poźniej nie miałabys problemów że chcesz zwracać bo małe !!!!!!!!!!!!!

Gość to samo
chcialam powiedzieć.Jakoś nikt inny nie wystawil mu złej opinii a wręcz pozytywy.Każdy był zadowolony z ciuchów,a zdjecia innych aukcji były takie same.Sama nie masz za to wiecej pozytywów.I ta pani pisze zupełnie co innego niż ty!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ale on ma dopiero 20 komentarzy wiec o co chodzi?Tak czy siak oszukał i tyle.

Gość to samo
a osoba która tu pisze przeczytaj ile ma komentarzy!połowę mniej

Gość allegrowa
xyxx to nie był mój komentarz ja dopiero w tym momencie wystawiłam, więc zaraz pewnie będzie. Zwróć uwagę, że to jest początkujący sprzedawca, a ma już 2 negatywne komentarze i pewnie lalki które są nowe są ok ale ciuchy już nie

Gość to samo
allegrowa nie czaruj,bo koment z 15 01 jest ewidentnie twój.Nie odwracaj teraz kota ogonem

Gość to samo
czyli nie twój:D czyli ma 2 i pewnie nikt już nie kupi:)

Gość allegrowa
sprawdź jeszcze raz ja mu kilka sekund temu wystawiłam komentarz. Nie czaruje!!!!!

Juz widac komenta autorki. Co do pozytywów, kazdy boi się dac nawet neutrala, bo wiadomo, ze tez dostanie neutrala, nawet jak sobie nie ma nic do zarzucenia. :/