Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asasaki

jak jeszcze raz mi ktos powie że ciąża to

Polecane posty

Gość asasaki

nie choroba zabijeeeeeeeeeeeee wymiotuje boli mnie brzuch raz mam srake raz zatwardzenie wszystko mi śmierdzi jużz nie mogeeeeeeeee

Gość milaaaaaaa
przeżarłas sie i tyle obesrołku

Gość dziwne to wszystko
odzywiaj sie zdrowiej to przestaniesz smierdziec i wydalac co chwile :D

Gość asasaki
ja prawie nie jem i nie ja śmierdze tylko wszystko w domu slepie ulicy pracy

witam w klubie. Ja dzis narazie tylko 5 razy nad kibelkiem zawislam. Wszystko mi smierdzi, a jak otworze lodowke to musze wstrzymywac oddech zeby znowu nie leciec do kibla :D Zyc nie umierac. Jak slysze ze ciaza to najlepszy moment w zyciu kobiety to mam ochote udusic ;)

masz po prostu pech. ja przez całą ciąże czułam się świetnie, także dla mnie to nie była choroba. zaciśnij zęby i jakoś to przetrzymaj:) powodzenia!!!!!!!

Gość asasaki
dzięki mam nadzieje że to szybko minie kurcze już 12 tc myślałam że przeszło bo cały tamten tydzień było ok a dziś znowu

współczuję... a tak żartem to ci radzę nie jeść sałatki z groszkiem jeśli za radą przedmówczyni chcesz zęby zaciskać, bo ci groszek jedynki powybija:P

Gość MarchewkowePole
jedz krakersy , sa dobre na mdlosci, a to Ci przejdzie tylko dbaj o siebie bo nawet to ze nie jesz powoduje wymioty bo organizm sie domaga, jedz suchary i pij wode bo sie odwodnisz, pamietaj ze masz w sobie mala istotke i ona nie jest temu winna;) ja nie miala zadnych mdlosci takze nie moge powoiedzuec ze to choroba

asasaki mi mdłości minęły ok. 17 tygodnia. ale i tak miałąm słabe... przez całą ciąże wisiałam na wc może z 20 razy, zazwyczaj bez efektu ;) trzymajcei się przyszłę mamy i śpijcie \"na zapas\" ;)

Gość i herbata
imbirowa :)

W ktorym tygodniu jestes? Ja jestem w 14 i tak od ok .12-13 tc mdlosci mi przeszly. Tez mialam te same sensacje tak jak ty i tez niezle sie nameczylam, ale powiem ci co u mnie pomagalo. Nnie jedz tlustych rzeczy ani ciezko strawnych (nawet staraj sie sciagac skorke z owocow i warzyw). Ja w ogole nie moglam jesc miesa, ale sie zmuszalam zjesc choc troszke piersi z kurczaka na obiad i do tego np. pure z ziemniakow z odrobina masla i mleka. U mnie najgorzej bylo rano. Wtedy pomagl tost z dzemem, albo krakersy (ale nie solone, po prostu naturalne), herbatniki. Ja musialam jesc sniadanie juz o 5.00 rano i moj maz mial nastawiony budzik, wstawal, robil mi tosta z dzemem i herbate, przyniosl do lozka i dalej szedl spac :) , bo inaczej mnie skrecalo i chcialo sie wymiotwac, a sama tez nie moglam wstac i sobie zrobic, bo to samo... Gdzies tam wyczytalam, ze nie mozna dopuscic do tego, zeby zoladek byl pusty, wiec zawsze miec na przegryzke jakies herbatniki albo krakersy, paluszki, jakis owoc...cokolwiek i u mnie to naprawde dzialalo, bo najgorzej jest jak zoladek jest pusty (wiem to po sobie, wtedy mialam najgorze mdlosci) Do tego herbatka rumiankowa. Mozesz tez sprobowac mietowa, ale mnie osobiscie w ciazy od miety odrzucilo. No krotko mowiac staraj sie jesc malymi porcjami, ale czesto i jeszce raz nie dopuszczaj do tego, zeby zoladek byl pusty. Na wrazliowsc na zapachy nic niestety nie poradzisz...postaraj sie unikac tych, co ci przeszkadzaja...ale wiem, ze to czasem nie mozliwe...