Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Dorissssss

CO ROBIĘ ŹLE?

Polecane posty

Gość Dorissssss

Odchudzam się już miesiąc i jedyne, co mogę powiedzieć to to, że nie tyję, ale tez nie chudnę :( Ktoś znajdzie mi błędy? śniadanie zawsze red bull i bułka grahamka z warzywami obiad albo kilka kromek lekkiej wasy z dodatkami, albo gorace kubki knorra np. 2, bo maja po 46kcal :) ewentualnei robię sobie grecką, caprese albo po prostu kolejna bułkę, zalezy ile mam pracy... Kolacja przeróznie, ale żadnych weglowodanów, w zalezności od tego co na obiad, to albo odzywkę białkową, albo warzywa albo zupkę knorra. Myślę, że bankowo mieszcze się w 1000kcal i nie wiem co się dzieję!

Gość SZCZERZE NAPISZĘ
kiepska dieta i zero ćwiczeń za dużo węglowodanów, za kalorycznie, za mało wartościowych składników....co to za dieta w której brak białka i witamin ? bułki poza węglowodanami raczej są mało wartościowe jeśli chcesz schudnąć zastosuj dietę proteinową czy tzw dietę nowojorską z Joya 4-5 posiłków dziennie z przewagą białka z ograniczoną ilością tłuszczu i węglowodanów, jedz co 3-4 godziny do tego codzienna porcja ćwiczeń, wystarczy dosłownie 15-20 minut, ale codziennie efekt będzie trwały, schudniesz ale nie będziesz się czuć głodna czy osłabiona, ćwiczenia dodatkowo ujędrnią ciało polecam, ja już schudłam 3 kilo, codziennie wykonuję kilka ćwiczeń na uda, pośladki i ramiona, naprawdę lepiej ćwiczyć 10 minut co dzień niż pół godziny raz na miesiąc bo się nie chce propozycje posiłków: gotowane filety z ryb, jaja, twarożek light, krewetki, paluszki krabowe, tuńczyk z puszki w sosie własnym, sałatki z sera feta light, ser mozarella light, gotowane piersi z kurczaka lub filety z indyka do każdego produktu białkowego mozesz dodawać warzywa i robić z tego sałatkę

Gość SZCZERZE NAPISZĘ
Na swojej diecie chudnę kilogram tygodniowo więc sama wyciągaj wnioski....

Gość Dorisssss
No ale z węglowodanow to tylko te 2 bułki i to nie zawsze ta druga, za to zawsze mam sporo warzyw, więc witamin mi nie brakuje, a czemu kalorii za duzo? Nie przekraczam 1000 dziennie! Co do bialka to przecież mozarella i feta light (to o czym pisałaś zresztą...), poza tym na wieczor odżywkę bialkową piję, czasem jak jestem bardzo głodna to zjem ten gorący kubek, ale to ma wartość kaloryczna 46kcal!

Wyrzuc ze swojego jadlospisu te zupki! co z tego, ze 45 kcal jak to jest sama chemia;/ zastap to jakims miesem. Piers gotowana np. mozesz jesc zupy, ale domowe. Bez ziemniakow i nie zaprawiane smietana jak juz mlekiem np . 1,5% Najlepiej typu jarzynowa, kalafiorowa. Nie jedz rosolu, bo on jest z makaronem. A makaronu najlepiej tez nie jesc. Nie wsytarczy zjesc malo. Bo niby jesz ilosciowo malo. Mozesz nawet przekroczyc 1000kcal, ale odzywiac sie zdrowo i z glowa i napewno schudniesz. troche ruchu nie zaszkodzi

Gość Dorissssss
Ja mam problem bo między 8 a 18 jestem praktycznie w pracy (łacznie z dojazdami) wiec raczej odpadają obiadki ;/ stąd te gotowe i mało urozmaicone posiłki...

Gość Se tak myślę że...
RED BUL I KNRRY TO SAMA CHEMIA ZA DUWO PIECZYWA A WOGOLE TO LICZENIE KALORI I NAPYCHANIE SIE PIERDOLAMI TO BEZ SENSU PRZECIEZ WAZNY JEST INDEX GLIKEMICZNY NIE KALORIE JA MAM TEZ TAKA GLUPIA KUMPELE KTORA JE CHLEBKI WASA I SUCHARKI BO MAJA MALO KALORI

Gość Dorissssss
Ale ja nie chodzę głodna, wrecz przeciwnie, po prostu po ciele nie widzę zmian. No to jak jestes taka mądra kolezanko, to powiedz co mam sobie zrobić na następny dzien do jedzenia? Przeciez to zimne bedzie i tak. Nie wiem, może mam małą wyobraznię co do jedzenia ;/

Gość Dorissssss
Sa różne diety, jedna opiera się na IG, druga na tłuszczach, a moja akurat na kaloriach. Widzisz, jestem tak głupia jak Twoja koleżanka... Ech na co ja liczyłam wchodząc na ta kafeterię :(

Gość se tak mysle ze
nie mowie ze jestes glupia ale pytasz co robisz zle i ci mowie z wlasnego doswiadczenia ze liczenie kalori i zapychanie sie smieciami przetworzonymi nie spowoduja spadku wagi jedz po prostu zdrowo, np poczytaj o diecie south becha czy Montiniaka to zrozumiesz o co chodzi

Gość i jeszcze kłamiesz bezczelnie
nie ma bata, żebyś przy takim żarciu nie chodziła głodna. Licz dalej na rady z kafeterii, lol.

Gość YSSSSSSS
jesli pytasz to po co obrazasz potem dziewczyny maja racje ze zdrowe to nie jest a jest wiadomo ze tyje sie po weglach wiec za duzo tego w twojej diecie, jedz jajka i mieso no i warzywa

Gość Dorissssss
Serio nie chodze głodna, moim problemem nie jest obzarstwo tylko syfiaste żarcie chipsy i słodycze. Jak mozna byc głodnym zapychając się bułką, albo miską sałatki z feta? Bez przesady...

Gość YSSSSSSS
salata z feta ok ale bulki, red bul i knory to szajs i cwicz , posilki regularnie co 3 godziny i duzo spacerow a ile wazysz?

Gość Dorissssss
Ja kogos obrażam?? Kurde nie no jaja sobie urzadzacie chyba! To na mnie nagonka się zrobiła! Warzywa jem do kazdego posiłku, a jajek i mięsa nie lubię i tyle. Trudno, wracam na siłownię. dzięki za rady.

Gość Dorissssss
Dobra to moze masz jakieś propozycje na sniadania? Jajek nie lubię, serek wiejski mi sie znudził, a chleba jak nie będę długo jadła, to sie potem an niego rzucę.

Gość Dorissssss
Ważę chyba 63 przy 171cm

Gość YSSSSSSS
jesli piszesz ze moglas sie tego czy owego spodziewac po kafeterii to uwazam ze kpisz troche z nas a skoro nie lubisz produktow bialkowych nie schudniesz twale truudno

Gość Dorissssss
Nie kpię z Was, tylko po co złośliwe uwagi...

Gość YSSSSSSS
no to zle nie jest z twoja wga , moze wiecej ruchu i wiecej warzyw i wyeliminuj red bula, lepsza kawa np

Gość Dorissssss
No, chciałabym ważyć 57, jak za starych czasów, niby tylko 6kg. Od red bulla się chyba uzależniłam, nie potrafię go odstawić, ale tylko jeden na śniadanie, a na rano mozna sobie pozwolić na wegle. Dzięki YS za rady.

Gość YSSSSSSS
trzymaj sie , nie jedz zupek bo to glutaminian sodu i po prostu wiecej ruchu, skakanka spacery np , ja wlasnie ide cwiczyc powodzenia

Skoro sie uzaleznilas od red bulla, to tym bardziej powinnas probowac go rzucic, szkodzisz sobie. A moze Ty po prostu nie tracisz na wadze przez przyrost tkanki miesniowej? Nie widzisz zadnej roznicy w wygladzie, w ubraniach?

Gość Dorissssss
No nie są juz obcisłe, ale np. po dwóch tygodniach kopenhaskiej to wszystko na mnie wisiało, a teraz miesiąc liczę kalorie i może i cellulit mi się zmniejszył, ale ciało to minimalnie. Chociaz nie wiem może muszę się pomierzyć centymetrem faktycznie :)

No i widzisz, efekty sa. Na pewno nie tak spektakularne jak po dietach typu kopenhaska, ale sa. Postaraj sie naprawde powyrzucac te 'smieci' z diety, i pamietaj, ze z mniejszej wagi schodzi sie raczej wolno [a Twoja waga jest calkiem przyzwoita]. Dasz rade.

Gość Dorissssss
Dziękuję Ci bardzo :)