Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Alicze

Zła magia...

Polecane posty

Gość Alicze

Mam problem. Pracuję z osobą, która wiecznie na wszystko narzeka i choć sprawia wrażenie miłej, sądzę, że jest zawistna i zazdrosna. Wszystko zauważy „o, masz nowe to, masz nowe tamto”, „jakie masz buty, jaki masz sweter” itd. itp. Ponieważ sama niewiele sobie kupuje, bo jak mówi ciężko jej związać koniec z końcem a woli kupi ć dzieciom (ma nastoletnia córkę i syna), ciągle marudzi i wszystko u wszystkich widzi. To nie są komplementy typu „ale Ci ładnie w tej nowej bluzeczce” ale takie podszyte zazdrością, ze ktoś coś ma... sądzę, że ona mnie jak to się mówi kolokwialnie „ciotuje’ czyli rzuca na mnie zły urok... Chciałabym się od tego uwolnić i znaleźć na nią jakiś sposób....Nie wiem, czy wierzę w takie zabobony, ale....Czy znacie jakiś sposób na „odczarowanie” rzuconego uroku? Na jakąś blokadę przeciwko „ciotowaniu”? Myślę, że skoro taki mi zazdrości, to wytwarza jakąś złą energie, która kieruje się przeciwko mnie...Czy to możliwe? Jak temu zapobiec? Piszcie...

może zapytaj się jej prosto w oczy czy ci tego zazdrości co masz że tak się zachowuje

Gość Alicze
Ale ona narzeka na WSZYSTKO, doslownie...z niczego się nie cieszy....I nie tylko do mnie sie tak zwraca....Ale nie jej narzekanie jest tu najważniejsze, chciałam tylko nakreślić co to za czlowiek...Ciągle coś ją boli, dokucza, coś jest nie tak. Każdy ma problemy. A takie utyskiwanie na wszystko i wszystkich nie buduje fajnej atmosfery. ...Czuję złą energię...nie raz przyłapałam ja jak mi sie przypatrywała, mierzyła jakby "szyła mi ubranie "....Chodzi o to, że być może jej zazdrość powoduje emisję złej energii, która sie na mnie skupia. Chcę temu przeszkodzić.... Levviatan, przed momentem komentowała moje buty. Nie są nowe, ale widocznie nie pamięta, że takie mialam i na moja odpwiedz, ze mam je juz 2 sezon, odparła, zechcialaby miec moja szafe, a ja na to zeby mi nie zazdroscila, nie zazdroszcze-odparla.... Chodzi o to, czy wierzycie w takie "rzucanie czarów"...i czy znacie jakies sposoby aby dzialac przeciw nim...

Gość Alicze
Energiczna Trzydziestolatko - dzięki. gdzie można go nabyć?

Gość lejlaa
Nie lubisz jej.. to widać, ale może na wypłate zaproponuj jej, że pójdziesz z nią po jakieś ubranie.. bluzke, albo cos takiego.. a jak powie, że woli dla dzieci to powiedz jej, że chociaz jedna nowa bluzka jej sie należy.

Gość ja_sem_netoperek
Chodzi o to, czy wierzycie w takie "rzucanie czarów"...i czy znacie jakies sposoby aby dzialac przeciw nim... Owszem. zaprzyjaźnij się z nia i daj jej to odczuć :P Swoją drogą - jak bardzo trzeba mieć źle w głowie, aby opowiadać takie brednie jak ty?

ta osoba się nie zmieni jest malkontentem czyli super zmierzluchem.Nie zwracaj uwagi jemu i tak mu nie przejdzie

Gość lejlaa
No wiem, że chodzi o to jak temu zaradzić, ale to jest własnie mój sposób.. może przestanie cię zmierzać wzrokiem? Jak będziesz z nią od czasu do czasu chodzić na zakupy? Czyli ten niby rzucony czar zniknie? A jak coś to zobacz ten jaspis

Gość Tururururu
Ja wierzę:) Ciężko będzie, bo ta osoba ma złą aurę:/// Mi często dziewczyny mówiłi, że mam piękne włosy i chciałyby takie mieć, po jakimś czasie zauważyłam, że bardzo mocno wypadają:O Może to głupota, ale chyba sama zaczelam potem traktowac rzekome "uroki" powaznie. Tylko, że z tego co piszesz to ona nie "rzuca" nic na Ciebie, bo jeśli np cos zlego sie dzialo wokol Ciebie, zle bys sie czula czy cos, to mozliwe z tym urokiem, a ona (z tego co piszesz), po prostu jest okrutnie meczaca osobowoscia z gatunku wiecznie narzekajacych:O

Gość Alicze
Ale dzieje sie zle...ciagle cos sie dzieje....to sarna nam wpadnie w auto, za kilkanascie tygodni w naprawione auto uderzy inne auto (jakby specjalnie), problemy zdrowtne (wie, ze bardzo staramy sie o dziecko), teraz maz ma problemy w pracy...choruja moi rodzice ...duzo by wymieniac... Probowalam jej pomagac...dalam jej swoja prawie nowa torebke...porzyczylam swe ciuszki corce na impreze...podrzucilam jakis kosmetyk dla cory... Tururururu...widze, ze wiesz w czym rzecz... A ten jaspis powinnam nosic na sobie/ CZY wystarczy przy sobie?moze byc oprawiony? czy lepiej zwykly oszlifowany kamien?

Gość Rakevka
Typowy przykłąd wampira energetycznego. Musisz coś z tym zrobić. Po pierwsze najlepiej skończyć z nia kontakty.Jeśli nie chcesz lub nie możesz są na to sposoby. Po pierwsze oczyśc mieszkanie. Możesz poszukać dokłądnych sposobów w necie. Ale panuje tu duża dowolnośc, więc proponuje żebyś sama zastanowiła się jak chcesz to zrobić. Na pewno uzyj świecy, kadzidła, dymu z ziół (piołun,werbena, szałwia). Obejdz z tym całe mieszkanie i powtarzaj głosno od czego chcesz uwolnić ten dom i jego mieszkańców, przed czym go strzec. Ćwicz myslokształty. Codzoennie wyobrażaj sobie siebie i Twoich bliskich w "kokonie" złotego światła, przez który nie przebija żadne zło, przez który ta osoba nigdy nie przejdzie. Jesli czujesz że ta osoba ma na Twoje życie zły wpływ nie ignoruj tego. Najlepiej zerwij kontakty.

Gość Rakevka
A efekt tak samo lipny...musi coś z tym zrobic i tyle. Chociaż czasem naprawde cięzko odizolowac się od takich osób.

Gość Alicze
Kurcze, nie moge sie odizolowac...pracuje z nia...biurko w biurko...

Gość też mam podobny problem
W moim przypadku tosyczną osobą jest członek rodziny. To osoba samotna więc nie mogę z nią zerwać kontaktów. Jak się chronić ? Podobnie jak napisała autorka topicu, ta osoba jest strasznie obłudna, fałszywa, zawistna. Jest zazdrosna o każdy aspekt życia. Wiem że ludzie nie wierzą w takie rzeczy, też nie wierzyłam dopóki sama nie poznałam tej osoby, od czasu gdy mam z nią kontakt spotykają mnie same problemy. Jak napisałam nie mogę jej unikać bo to osoba samotna z najbliższej rodziny. Na szczęście mieszkamy oddzielnie ale i tak wiecznie nas nęka telefonami, chce spędzać z nami wolny czas, narzuca się i manipuluje.

Dziwnie to zabrzmi ale czasami myślę że jest opętana. Kiedyś opowiadała jak za młodu z przyjaciółmi bawili się w "wywoływanie duchów".

Gość Rakevka
Napsz na kartce "spalam wszelkie więzi łaczące mnie z osobą...... Niech każde z nas idzie własna drogą. Amen" Spal kartke w płomieniu świecy. Powtarzaj przez 7 lub 9 dni

Gość do Rakevka
to nie pomoze na wampira energetycznego heheheheh

Gość Rakevka
więc co proponujesz?

Proszę pomóżcie, ta osoba zmarnowała mi już 8 lat życia....

Gość MałgosiaBP
Parę dni temu miałam rozmowę kwalifikacyjną do nowej pracy, pprzed nią spotkałam nieznajomego, mojego konkurenta. Może bedzę, ale strasznie dziwnie na mnie spojrzał, potem weszłam do biura szefa i zamiast się przywitać i przedstawić to po otwarciu buzi zaczęłam spazmatycznie kaszleć. Jakoś udało mi się to opanować, ale przez całą rozmowę chrypiałam, pokasływałam i ogólnie było to nieprzyjemne... No i od tego czasu boli mnie to gardło potwornie, ale nie tak przeziębieniowo, tylko tak dziwnie... Nie wiem co mam o tym mysleć i co mam z tym zrobić.

Gość agweg
od jakiegoś czasu dzieje sie ze mna coś nie tak mam straszne ataki szału raz w miesiącu i sa one bez powodu czuje jakby cos siedziało we mnie i musze to wyzrucic z siebie z ogromna siła, i wszystko to odbija sie na moim kochanym mezu, moja mama powiedziala mi ze prawdipodobnie ktos mi zle życzył i to zaczyna mnie rujnować i ze jak sie nie uwolnie od tego to wpadne we wszystkie nałogi świata prosze o pomoc tak bardzo prosze zawładnęła mną zła energia od ktorej musze sie uwolnić czy jest mi ktoś w stanie pomóc? dziękuje

Gość bonicniedziejesiebezprzyczyny
mam taki problem, ze ostatnio mnie i mojego narzeczonego dotknela zla passa, wszytsko dookola sie psuje i samochod niektore urzadzenia w domu, wiedna kwiaty, mysle ze ktos rzucil na nas zly urok.PROSZE NAPISZCIE JAK GO ODCZAROWAC!!!

Witam> Mam problem mysle ze mam w sobie zla energie. W jednym roku straciłam trzy mi bliskie osoby w tym narzeczonego ktory popelnil samobojstwo z niewiadomej przyczyny. Ktos mi powiedzial ze mam w sobie zla energie i zaczełam sie bac. Teraz ulozylam sobie zycie na nowo,zamieszkalam z chlopakiem i w mieszkaniu wiedna mi kwiaty,jestem zla bez powodu i bardzo boje sie ze spotka mnie znow cos tak zlego. błagam pomóżcie mi. Bo to nie daje mi spokoju.Jak tego uniknąć??? pozbyc sie tego. dziekuje z góry.

Gość nie czary nie magia nie urok
Odczuwasz na sobie działanie negatywnej energii. Twoja koleżanka już taka jest, inna nie będzie. Nie masz na nia wpływu. Masz za to możliwość odwrócenia sytuacji, pracując nad sobą. Odradzam kombinowanie z zaklęciami itp. znachorskie sztuczki: myśl (a co dopiero słowo!) jest materialna, życząc komuś źle - nieważne czy w odwecie czy nie - nadszarpujesz swoją własną karmę, szkodzisz sobie a być może i swoim bliskim. Czy wierzycie w to czy nie, są rzeczy, których nie potrafimy jeszcze wyjaśnić w pełni, ale mimo to odczuwamy ich działanie. Gdyby ktoś wam pokazał przepływ energii, jej wpływ na nasze życie i sposoby jej regulowania, uwierzylibyście, prawda? :) Proponuję do poczytania i przemyślenia: O oczyszczaniu się z niekorzystnej energii: http://www.anima.republika.pl/por_oczduszy.htm Tekst from Thor /o tarczy ochronnej/ "Jak zwykle, przyda się wyjaśnienie pojęć. Dobrze jest ustalić zakres znaczeń danego wyrazu, zanim zacznie się o nim dyskusję. W tym kontekście “Tarcza” odnosi się do psionicznej konstrukcji, magicznej obrony wokół osoby, przeważnie wokół skraju aury. Jako Tarcze rozumie się “bąbelki”, “pola siłowe”, “bariery”, “psychiczną obronę”, “kokony” itd. Wiele z tych słów mogą się także odnosić do innych rodzajów obrony, zależnie od sytuacji. Tarcze mają różne znacznie, zależnie od sytuacji. Ktoś na tyle pechowy aby dostać się w psioniczną walkę potrzebuje rzetelnej wiedzy i wysokich umiejętności w zakresie Tarcz. Ludzie z naturalną tendencją do telepatii, lub empatii będą potrzebować kilka rodzajów tarcz. Z racji, iż telepaci potrzebują Tarczy cały czas, będą dużo ćwiczyć. Są one bardzo potrzebne ofiarom “psychicznego wampira”. Wszyscy, którzy mają kontakt z parapsychologią powinni nauczyć się przynajmniej jednej Tarczy. Umysł posiada naturalnie wytworzone podstawowe tarcze, które zdają się wystarczać dla przeciętnych osób w normalnych sytuacjach. Tarcze są podstawową umiejętnością, którą opisuje każda książka poświęcona parapsychologii, włącznie z instrukcjami i przynajmniej jedną metodą. Są pewne uzgodnienia o tym, kiedy dokładnie zacząć uczyć się Tarcz.(Osobiście zrozumiałem, że powinno się ich uczyć w przedszkolu, ale muszę przyznać, iż byłem poważnie uprzedzony w tej kwestii). Ten krótki artykuł jest o Tarczach psi. Jeśli potrafisz stworzyć kulę psi, potrafisz także stworzyć najprostszą Tarczę. A jeśli potrafisz stworzyć prostą, reszta zależy tylko od praktyki. Zacznij wybierając swoją ulubioną metodę tworzenia kuli psi. Następnie rozważ, co wlaściwie ma twoja tarcza robić. Na przykład podstawowa tarcza zatrzymująca niechciane myśli i energie z zewnątrz, za wyjątkiem tych wysyłanych celowo przez Ciebie. Teraz uformuj kulę psi koncentrując się na intencji. Włóż w kulę dużo energii. Pozwól jej także urosnąć, najpierw ogarniając twoje ręce, a potem całe ciało i aurę. Dodaj więcej energii, żeby Tarcza była silna. Następnie wyobraź sobie skorupę tworzącą się wokół krańca kuli, która prawdopodobnie nie jest już okrągła, choć to nie wykluczone. Wizualizuj skorupę, która jest zrobiona z czegoś według Ciebie mocnego, na przykład z czystego szkła, jasnego światła, tytanu, diamentu lub stali. Upewnij się, że twoja skorupa jest wystarczająco duża, aby nie powodować uczucia klaustrofobii. Gdy już Tarcza osiągnie odpowiedni kształt i rozmiar, rozkaż jej zostać tak długo, jak sobie tego życzysz. Możesz wypowiedzieć życzenie głośno, lub tylko w umyśle. Odwołanie Tarczy to prosta sprawa. Metoda, której używam to wizualizacja skorupy rozpadającej się na coś w rodzaju pikseli, co następnie opada na ziemię i jest przez nią wchłaniane. Jest to często nazywane 'wypuszczaniem” Tarczy. Nie bierz wyrazu “wypuszczanie” dosłownie. Jednak pozwolenie Tarczy spaść zbyt szybko alby zbyt ciężko może spowodować potworny ból głowy i okazjonalnie drętwotę. Wyobraź sobie Tarczę zwijającą się jak automatyczne drzwi garażu, otwierającą się od dołu, lub zanikającą... cokolwiek chcesz, byle było to łagodne i spokojne. W tworzeniu skorupy komenda głosowa i fizyczne ruchy są opcjonalne. Inną powszechną formą podstawowej tarczy jest energia o kształcie dzwonu, lub kopuły z twardego szkła wokół osoby. Można wizualizować kopułę narastającą z dołu, lub powstającą od razu. Jeśli wolisz bardziej solidne konstrukcje, wizualizuj budowanie bariery część po części z cegieł, kamieni, lub metalu. Jak widzisz, budowa Tarczy i jej zastosowanie może być różne. Zamiast blokować negatywną energię możesz nakazać swojej tarczy, aby ją wchłaniała. Możesz także stworzyć lustrzaną tarczę aby odsyłała negatywną energię do źródła. W czasie walki może “kontratakować”, ale to zbyt szczegółowe informacje jak na ten artykuł. Tarcze do walki nie są potrzebne do codziennego użytku. Tarcze mogą mieć różne zastosowanie. Czasami nie chcesz zwracać na siebie uwagi. Koncentracja na chęci bycia niezauważanym i ignorowanym podczas robienia tarczy jest bardzo skuteczna. W zasadzie posuń się dalej i skoncentruj się na byciu niewidzialnym. Wielu ludzi używa tego, aby uniknąć fizycznego ataku. Z drugiej strony czasami zależy Ci, aby wybić się z tłumu. Rozkaż swojej tarczy, aby nadała Ci aurę sprawiającą dobre wrażenie. Nie musisz być zarozumiały, pamiętaj, aby unikać kłopotów, ponieważ zawsze znajdzie się ktoś lepszy od Ciebie. Jeśli potrafisz tworzyć widzialne kule psi, możesz także stworzyć widzialną Tarczę. Może świecić, nadawać Ci kolor, lub nawet zmieniać Twój wygląd. Użyj swojej wyobraźni. Większość specjalnych zastosowań wymaga wiele uwagi i energii, więc prawdopodobnie nie będziesz ich używał zbyt często, ani zbyt długo. Wśród przyjaciół, wydłużanie macki ze swojej Tarczy to jak powiedzieć “Cześć”. To jak kot, który łasi się do właściciela, oczywiście nie w znaczeniu dosłownym. Na pewno będziesz miał z tym dobrą zabawę. W razie czego, jest dość możliwe chronienie Tarczą umysłu innej osoby, w podobny sposób jak chronisz siebie. Nie licząc walki, jest kilka niezwykłych sytuacji, w których ta umiejętność może okazać się przydatna. Być może spotkasz kiedyś telepatę przeciążonego cudzymi myślami. Chronienie innej osoby jest możliwością, o której powinieneś wiedzieć, nawet jeśli szanse, że znajdziesz się w sytuacji wymagającej tego, są znikome. " PRAKTYKA A więc aby stworzyć ową tarczę, potrzebujemy wiary (tak jak do wszystkiego) Pierwsza rzecz która nam potrzebna, to umiejętność Charingu Gdy już opanujemy charing bierzemy się za wytwarzanie energii w naszym ciele. Wizualizujemy sobie jak cząsteczki energii otaczają nas, i stają się nieprzenikliwe, twarde jak kamień. (NIE SKÓRA, tylko energia). Po tym jak zwizualizowaliśmy sobie ową energię, jako nieprzenikliwą i twardą to już właściwie wszystko. Tę czynność powinniśmy powtarzać 4-5 razy dziennie, później pewnym czasie (Tygodnie, miesiące) wystarczy nam ładowanie 1-2 razy, dziennie a jeszcze później raz na tydzień :)

Gość odrodzony na nowo
wystarczy wiara w Jezusa

Gość nie czary nie magia nie urok
Niestety, nie wystarczy. To jest inny poziom oddziaływania.