Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kocio-rybka

Ślub - wesele - czego sie boicie...

Polecane posty

to ehhhhhh to ja :):) w sumie racja:) może poprostu nie będę o tym mysleć.. a ślub tuż, tuż... trochę się boję

kazdy sie boi, kazdy sie stresuje, ja sie bardzo stresowalam przed przyjsciem meza, ale potem zapomnialam o wszystkim

boję się też pierwszego tańca... brrrrrrr.... ale damy radę, to tylko kilka minut :) 21 lutego powiem "Tak" !!!

Agatek - wystarczy skupić się na mężu a nie na gościach i już będzie ok :)

Gość asiaaa20
a ja boje sie ze w dniu slubu dostane z nerwow biegunki albo zachoruje na jelitowke i nie bede mogla odejsc od kibla. jest na to jakas rada?

Gość ahdkffffffffffffffffffffffffff
a ja sie bałam ze dostane w kościele czkawki a suknie i tak pobrudziłam jak kroiłam tort, spadło mi ciasto na sukienke, ale kelner mi suknie wyczyścił a ja miałam przy sobie chusteczki wilgotne/poklecam/ to jescze ja doczyściłam nigdy nie bedzie idealnie pamietajcie

asiaa - hehe ja mialam z samego rana, zoladek mnie bolal, najadlam sie stoperanow, cos na stres masakra, ale ok 12 mi przeszlo, chyba przez te tabletki :P

mnie zapewne ubrudzi mój siostrzeniec (4 lata), bo lubi ze mną tańczyć,a prawie zawsze ma brudne łapki.. ale to nie będzie takie straszne..kochany jest :D mały urwisek :)

Gość purpleday
ooo- czyli trzeba do listy zakupów- niezbędnych dopisać jakiś stoperan i tabsy ziołowe uspokajające :P

Gość asiaaa20
wredniak ale ja sie boje ze stoperany nie pomoga. i co wtedy? jak ja wyjde z domu? a na jelitowke stperany nie dzialaja. nie wiem czy to przechodzilas ale to sa takie 3 dni ktore trzeba niesttey przezyc bo nic nie pomaga. i jak wyjsc z domu? wiem ze male prawdopodobienstwo jest ze zachoruje akurat w dniu slubu ale jednak. brdziej sie boje tej biegunki z nerwow. boze co ja zrobie

Gość czy jest cos takiego...
a jaaaaaaaaaaaaaaaa: -ze dosatne wyrostu robaczkowego ( bylam juz w szptalu ale mi cholera ie wycieli.. tylko rozgonili- nieh ich szalg!;/) - ze bedzie pogrzeb w rodzinie.. mam dwie babcie.. po wylewach... i tak ledwo ledwo dychaja:( .. mam andzieje, ze beda zyly jeszcze stoooooooo lat:) - ze cos nie wypali, ze orkiestar sie nie spodoba, ze ludzie beda nie zadowlolenia, ze cos sie spiepszy... -ze bedzie wstretna pogoda:( -ze sie pomyle w kosciele... albo nie fiem.. ale wszstko co z kosiolem...:( -ze cos sie stanie wlasnie na przyjecieu... - ze nie wyjde korzystnie zna filmie, zdjeciach... -ze nie zjade druzby a czasu coraz mnie i ci lepsi zajecia. .(chodzic wesele dopiero 28.08.2010!!!:( ) -ze moj luby zamknie sie w kibelku razem ze mna , on w jednym ja w drugim i bedziemy mic taaaakie biegunki - ze bede miec pryszcze, zajady, oprysczki - no BA to maj specjalnosc!:( - pierwszy taniec... toast.. ze usne po polncy... - i mogalbym tak wymiec do konca... choc jest tak WIEEEELE rzeczy ktorych sie boje.. wiem ze tego chce... bardzo.. najbardziej na swiecie... wiec KURDE ZADANA z tych rzeczy nie przeszkodzi nam w 'naszym' dniu;) choc.. ostatnio zamiast jako najpiepkniejszy dzien widze go jakoo NAJBERDZIEJ sterujsacy!:) jak to mowia.. najlepjebawi sie na NIE SWOIM weselu;)

długiegooooo posiedzenia na kibelku chyba nie uniknę... ja tak mam z nerwów..a jestem w ciązy i nie wiem czy stoperan mogę brać. Będę musiała to skonsultować z lekarzem..

Gość dobrze powedziane
najepiej bawi sie czlowiek na NIE SWOIM weselu:) ja swoje mialam pol roku temu:) ...ciesze sie ze to juz za mna.. :) tyle stresu to ja w zyciu nie przezylam:) nawet obraona pracy mgr jest stoooo razy mnie stresujaca;) ... ale fakt - przezycia nie zapomniane!:)

o tak jakies tabletki na stres i stoperan musi byc, jka wychodizlam z siebie, jak bylam u fryzjera i kosmetyczki to luz, zoladek mnie bolal ale nie myslalam o tym tak bardzo, potem w domu fotograf troche czas mi zajal i tez luz, ale jak siedzialam i czekalam na meza i jeszcze uslyszalam, ze juz graja u niego to wtedy myslalam, ze zemdeleje :D ale jak go juz zobaczylam to minelo.

Gość asiaaa20
jezu troche mnie pocieszylas ale i tak sie tego boje najbardziej. ze nie bede mogla wyjsc z domu :(:(:(

Gość a aaaaaajejeje
matko... ja na sama mysl mam miekkie nogi.. a do mojego wesele jeszcze tyyyyyyyyyyle czasu!... powaznie... az miniedobrze na sama mysl.. :) ... ale z teg co wiem to wiekszosc osob tak ma:) ... to jest starszne uczucie... ten bol brzucha i wibracie w zoladku:):):) cos cuje ze PERSEN na uspokojenia i STOPERAN beda moimi wielkimi przyjaciomi podczas calej uroczystosci!;)

Gość asiaaa20
nie no jestem przerazona!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość a aaaaaajejeje
asiaaa20 - a kiedy slub??:) moj dopiero 28.10.2010r. i juz mnie skreca!;)

Gość a aaaaaajejeje
asiaaa20- a kiedy slub??:) moj dopiero 28.08.2010r. a juz mnie skreca!;)

spokojnie, to naprawde bedzie najpiekniejszy dzien w waszym zyciu! spokojnie!

Gość asiaaa20
my 26.06.2010 i ja tez juz strasznie panikuje

Gość czarna koala
"ze nie zjade druzby a czasu coraz mnie i ci lepsi zajecia. .(chodzic wesele dopiero 28.08.2010!!! )" że co że co?? a co to znaczy że ktoś jest lepszym czy gorszym drużbą???.... i jak to zajęci, macie jakichś zawodowych czy jak ze mają terminy zajęte?...

dziewczyny bez przesady, ja się zaczęłam stresować w dniu ślubu, ale nie rok wcześniej, moze w takim wypadku zrobic małe przyjęcie? bo po co robić wesele, skoro dla was to jakaś trauma :) ja sie zaczelam stresowac w dniu slubu, nie martwilam sie bardzo o sprawy organizacyjne bo sama wszystkiego dopilnowalam. patrzac teraz.. wiele rzeczy bym zmieniła ;)

a ja sie boje tylko tegto ze okres bede miała nie wyobrażam sobie zmiane tampona w sukni;/ masakra;/

Gość a aaaaaajejeje
hehehe.. no to widze asiaaaa20 ze mamy podobne charaktery;) ... ja wiem ze to jest smieszne- gdzie to przeciez prawei dwa laat a ja juz mam stracha.. ale to jest silniejsze odemnie - tak moja uroda;) ..niestety:) uwielbiam miec wszytko zapiete na ostatni guźiki.. zeby byla jak tzw. zegarku.. niestety czasem zycie albo inni ludzie potrafia t zepsuc!;/ a druza.. no tak.. sa rozni!.. bylam na selseu gdzie druzba byl bezndziejny... a na innym z kolei druzba rozbaiwl ludzi do lez podczas oczepin:) .. i tutaj sa wlasnie rpblemy bo Ci fajniesi juz maja rezewacje!:( ... wiec wrrrrrrrrrrrrrr... a wesele... juz nap.. ze pomimo tego wszytkiego chce i pragne calej tej uroczystosci.. tego wszytkiego. ale siła wyższa... -> BOJE SIE JAK CHOOOOLERA!;)

Gość a aaaaaajejeje
TYLE ZE o okres sie martic nie musze;) ... proponuje zainwestowac w antykoncepcje;) tabetki albo plastry - mozna przeciez wedy przesunac dzien miesiaczki!;) ...juz tak robilam... inaczej nie wyobraam sobie kilku moich uroczystosci.. :)

Gość purpleday
może Tobie chodzi o wodzireja a nie drużbę?? Nie pomyliło Ci się? Drużbów się nie wynajmuje :D

Gość a aaaaaajejeje
no walsnie... :) a nas wodzirej to drużba... tzn mowi sie tan na własnie tego czlowieka ktory zajmuje sie tzw. odspiewką i prowadzi oczepiny - cala zabawe:)

Gość purpleday
W niektórych regionach świadek jest okreżlany drużbą. W stanach drużbowie to przyjaciele /rodzina młodych- ubrana w jednakowe stroje co by piękniej było :D Wiesz co- może ty właśnie szukasz drużbów- a wszyscy się ogłaszają jako wodzireje :D Znajdziesz kogoś na pewno- a nie macie takiej osoby "w pakiecie" z zespołem lub dj'em?

Ja okres i tak będę mieć, i zastanawiam się czy go \"przestawiać\" tabletkami bo właśnie wtedy miałam odstawić... Poza tym boję się: - że nie znajdziemy dj-a - że się rozpłaczę i rozmaże mi się makijaż - że będzie brzydko, zimno i deszczowo - że goście pod usc nie będą mieli gdzie zaparkować - że nie dogadają się dwie zupełnie różne rodziny - że nie znajdę butów - że nie nauczymy się tańczyć nawet walca wiedeńskiego - że nie schudnę do ślubu (to chyba najgorsze) - że będę miała pryszcze A rozbawiła mnie ta uwaga o polu :) Mnie do tej pory dziwi mówienie \"na dwór\" :) Rozumiem jeszcze podwórko... a mówimy \"pole\" ponieważ właśnie w Krakowie i okolicach chłopi jako pierwsi zostali uwłaszczeni, dlatego z dumą mówili że idą \"na pole\", w domyśle \"na moje pole\", a w innych regionach zachowało się \"na dwór\", czyli \"na pański dwór\". No nie mogłam się powstrzymać z tą uwagą.