Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kocio-rybka

Ślub - wesele - czego sie boicie...

Polecane posty

Gość na polu czyli
na dworze ;) oni tak mowia w krakowie ;P

pierwszego tańca i deszczu - tego najbardziej

Gość jcncni
kocio-rybka strasznie mi się podoba myśl z psiurkeim na sesji :-D też bym tak chciała :-D skąd jesteś??? może uda nam się zorganizować weselicho w tym samym lesie :-D

na polu czyli dzieki. Ja jestem z wielkopolskiej Pyrlandii więc nie od razu zrozumiałam o co chodzi. Ale podoba mi się. laida na deszcz nie mamy wplywu- mój kolega brał slub w czerwcu. Jak wyszli z kościoła lało tak mocno jak mogło. Ale i tak mieli piekny ślub i wesele.

jcncni - oj taka mała okolica ;) a piesek będzie, bo to taki pieszczoch, że sam w domu nie zostanie...moja mordka kochana, będziemy mieć wynajęte domki więc piesek nie będzie cierpiał ;)

Gość ślub_juz_w_czerwcu
hej dziewczyny:) ja się boję mnóstwa rzeczy wiadomo pryszcza, okresu itp ze goście będą głodni/przejedzeni ze zasnę po 2 :) ze brzydko na zdjęciach wyjdę i na filmie i ze ucieknę z przed ołtarza ;)

Gość jcncni
zdradz chociaz w jakim wojewodztwie bo strasznie mi sie podoba pomysl psiaka na weselu:-D my tez mamy pieszczocha i chcielibysmy by był z nami :-D nie bądż taa zdradz gdzie to wesele???

Gość molita
eszczu- bo mowi sie ze deszcz oznaczaprzepłakane zycie

wiecie co..pies na weselu to niezbyt dobry pomysł :o pomyślcie sobie - to będzie dla niego obce miejsce, tłum obcych ludzi którzy będą go tarmosić. Krzyki, wrzaski, muzyka. Ktoś bęzie się tym psem musiał opiekować, a skoro to jest Wasz pies no to chyba nie Wy, jako młodzi, tylko ktoś postronny nie zaangażowany w imprezę. Pies będzie miał wielkiego stresa, będzie piszczał, szczekał, rwał się szukając swoich panów. Naprawdę to konieczne męczyć psa? Weźcie go na sesję zdjęciowa, myslę, że fotki z ukochanym pupilem to świetna sprawa. Ale żeby targac psa na wesele uważam za poroniony pomysł niestety.

U mnie się mówi, że deszcz oznacza pieniądze:-) A ja się boję, co może nie świadczy zbyt dobrze o mojej głowie, że w decydującym momencie walnę jakiś tekst albo w ogóle nie będę chciała brać żadnego ślubu...Tak to jest ze starymi młodymi pannami, że za długo zażywały wolności i jak sobie pomyślę, że już tak nie będzie, to mnie panika ogarnia lekka....:-(

No niby nie...ale już będziemy dwoje jednym ciałem, a tak to odpowiadałam tylko za siebie i swoje zachcianki... To taka egoistyczna panika jest:-) Czasem tak sobie myślę, że odkąd się poznaliśmy, to nie spędziłam ani jednego weekendu sama, na moich ulubionych zajęciach i myśl, że tak będzie już zawsze, a nawet bardziej, bo nie tylko w weekendy, ale i na co dzień, to trochę mi czasem skraca oddech...:-)

HaPo standardowe obawy :-). Ale dbaj o swe przyjemności również. I znajdź czas tylko dla siebie.

Muszę nad tym popracować i wytłumaczyć mojemu narzeczonemu, że jak chce coś zrobić sama, to nie znaczy, że go już nie kocham i się znudziłam, bo on niestety tak to odbiera...:-) Ale będzie dobrze:-)

HaPo dobry pomysł. Mój narzeczony uwielbia muzykę filmową. Czasem słuchamy jej razem, ale uwielbia jej słuchać sam- wczuwa sie wtedy i "dyryguje orkiestrą". A ja mam wtedy czas dla siebie. I cieszę się, że on robi coś tylko dla siebie. Jak ćwiczę aerobic to z kolei on mi nie przeszkadza :-). Życzę aby u Was też tak było.

Gość kingakinia
dobre mam narzeczonego z okoloic Krakowa i tez mówi na polu - zamiast na dworze i ja na pocvzątkku nie wiedziałam o cho mu chodzi :)

Gość kingakinia
to do wczesniejszych wypowiedzi :) a boje sie tak samo jak niektóre wielkiego pryszcza na nosie albo czole i przysięgi....i jak pójde w kościele do ołtarza to żeby nie przydeptac sobie sukni i sie nie przewrócić :) a i pierwszy taniec mnie poraża

Gość może tak być
ze rodzina ze wsi bedzie robic przyslowiowa wioche i ze wiesniacko sie ubiora :O a ja jestem estetka 😭

Że będzie zimno że będzie padać że moja cera w tym dniu nie będzie doskonała że mnie będą obcierać buty że włosy mi się napuszą:) że wogóle ubrudzę sobie kieckę podczas wysiadania z auta a co najgorsze spadnie i odsłonię biust hihih

Sękata, piesek nie będzie na weselu, mamy wynajęte w tym samym miejscu gdzie wesele - domki więc będzie w domku, sporadycznie zajrzy na salę weselną ;) co do pilnowania psiny, nie jest to problemem, bowiem psinka jest naszym oczkiem w głowie więc rodzinka lub rodzice pomogą :)

Gość cokolinka
Ja się ogólnie boję tego, że przesadzę z fryzurą/ makijażem itp i zamiast wyglądać ładnie bedę wyglądać jak klaun - zauważyłam, ze to częsta przypadłość panien młodych. Poza tym boje się, że mi się wujki poopiają i awanture zrobią. Boje się, że będzie upał i potrawy będą zielenieć, że nawali coś z mega ważnych spraw np braknie wody albo prądu. A najbardzije to sie boje tego jak zmieni sie moje życie po śłubie - mam mieszkać z tesciami.

Ja się bałam że dostanę mega opryszczki na nosie, na szczęście nażarłam się heviranu i był spokój:) Bałam się też że dostanę okres - dostałam dzień przed ślubem, w kościele umierałam z bólu:) Na weselu mojej koleżanki były dwa jej psy - golden i labek, takie wyrośnięte szczeniaki, biegały radośnie po ogrodzie restauracji i tarasie, wystrojone w jakieś koronkowe ślubne ciuszki, jeden miał różowe wstążeczki (suka), drugi niebieskie, normalnie słodkie:-P

Ja sie obawiam, ze dojdzie do jakiegos nieporozumienia na tle kulturowym i ze nasi zagroniczni goscie nie beda potrafili sie dostosowac i wyprowadza mnie tym z rownowagi.

-że nie dojde do ołtarza, tylko zalicze glebe - nie zaliczylam :P -że się rozpłacze podczas przysięgi - zbierało mi się, ale mój mąż puścił mi oczko i się słodko uśmiechnął to zaczęłam sie znowu rechotać :P -że jedzenie nie będzie smakowac - smakowalo -że nie beda sie lyudzie bawic - bawili sie super -że bedzie mi goraco i makijaz mi splynie -ze fryzuira mi sie rozleci wszystko ok bylo ;)

Gość purpleday
Pomijając fakt, że boję się, ze może się wydarzyć coś przed ślubem- jakiś nieszczęśliwy wypadek, jakiś pogrzeb brrrr- nie chcę nawet o tym myśleć. To z takich obaw dotyczących samego dnia ślubu. Boję się, ze nie spodoba mi się fryzura, że będę rozdrażniona i zdenerwowana- a u mnie to niestety objawia się wypiekami na twarzy ( i wyglądam wtedy jak ruska laleczka :D ). Boję się błota :D Mam w wyobraźni taki obraz- wysiadam z samochodu w białej sukience i w tej chwili przejeżdza obok samochód i brudna woda z kałuży ląduje na mojej sukience :D Boję się, się popłaczę w trakcie- błogosławieństwa, przysięgi, pierwszego tańca i podziękowań dla rodziców. A to wiąże się z naruszonym makijażem i znów- jak płaczę to mam rumieńce jak ruska laleczka :D Boję się, ze jak wszytskiego sama nie dopilnuję to nie będzie tak jak chcę- a przecież nie mogę być jednocześnie u fryzjera czy kosmetyczki i na sali by sprawdzić czy wszytsko zostało zrobione tak jak chciałam :) Boję się, że moi przyszli teściowie (są po rozwodzie- teść ma nową żonę) będą się czuli dziwnie- i nie wiem jak ich usadzić. Boję się jakiejś kłótni na weselu- bo mimo, ze w tej chwili nie ma konfliktu w naszych rodzinach, to obawiam się, ze pod wpływem alkoholu wyjdą jakieś stare urazy... Stresu jest dużo. Mam nadzieję, ze nie będzie się potęgował, a spadał :D

Wiecie co, po weselu będziemy śmiały się z tych małych problemików, które sobie wymyśliłyśmy lub przytrafiły się nam :):):) Purpleday - uważam, że rumieńce są słodkie :) Laura Diaz - mojemu psiakowi też zawiąże kokardę ;) urocze ;) ;)

Naprawdę dziewczyny po weselu te obawy będą miłym wspomnieniem. teraz ja się z nich śmieje, bo naprawdę trochę panikowałam. Wszystko było super, dopięte na ostatni guzik. purpleday - ja miałam ślub w lipcu, a w maju zmarł mojej chrzestnej mąż, troche to przeżyliśmy..ale na weselu pojawiła się i jej syn, z którym jestem bardzo emocjonalnie związana też był i nawet trochę potańczył. ja się bałam, że moja babcia lub dziadek umrze przed, ale na szczęście trzymają się zdrowo, tylko boli mnie fakt, że ich nie było..

Gość ehhhhhhhhhh
a ja się boje, że moja teściowa ze schizofrenią zacznie w kościele krzyczeć że jest Maryją, a na weselu będzie mojej rodzinie wmawiać, że faktycznie tak jest. I jestem przekonana, że właśnie tak będzie.. :(:(:(:(:(:(:(:(

Gość purpleday
no właśnie boję się tej śmierci i naprawdę- to mnie przeraża najbardziej, choć staram się o tym nie myśleć...ale zarówno moi dziadkowie jak i teściowie młodzi już nie są. Do tego teść ma ciągle problemy z sercem- boję się tego jak cholera...

ehhhhhhhhhh - po prostu jak zacznie krzyczeć, że jest Maryją to obróć to w żart :):) głowa do góry :):)