Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zrozaczona bo nie wiem co zrob

Zostalo mi 2800zl na zycie na CALY miesiacJak przezyc?Prosze o rady!

Polecane posty

Gość agash
jzb coś tam... dobrze, że za marzenia nie karają :p czytając twoje posty ciężko uwierzyć, że możesz mieć maturę :o wszyscy rozumiemy, że czujesz silną potrzebę dowartościowania się, rozumiemy i współczujemy :)

Gość wuker
Autorko nie czytaj tych zalosnych i zazdrosnych wpisow.Wg ,nich tylko ci co maja 1ooo zl sa cos warcic a reszta to na marsa.To w takim razie dla kogo sa kremy po 1500zl,ciuchy ,buty etc,za wiecej niz srednia krajowa.Mam duzo i tez bym martwila sie gdyby zostalo mi 28oo do konca miesiaca.Moi drodzy apetyt rosnie w miare jedzenia,I nie zawsze ten co je owoce morza jest mniej wart od tego jedzacego mielone na 100 sposobow-a wy tak ludzi osadzacie.pozdrawiam

Gość jzbfkjz
no ja sie uwazam w polowie za Polke,w koncu wiekszosc zycia tu mieszkalam tu chodzilam do szkoly itd.rozchwytywanym moze nie,ale nei narzekam.zreszta to dopiero poczatek drogi.

Gość jzbfkjz
wakur dobrze mowisz

Gość jzbfkjz
przepraszam-wuker:)

Gość labama
wuker - a dla tych sa te kremy po 1500 zl i inne luksusowe rzeczy, ktorzy nie "ROZPACZAJA, bo maja tylko 2800 pln do konca mca" tylko nie licza sie z reguly z pieniedzmi - i tu jest roznica

Gość hahahhaha
po prostu macie za dobrze w dupach...jestescie nauczone luksusow...zero myslenia...i ty obwiniasz polakow o syt. w kraju?zastanow sie czasem...skoro jestescie prawnikami, architektami, moze jeszcze poslami co gorsza o zgrozo:/to pomysl o tym ze wiekszosc ludzi w Polsce zyje za 2000...i jakos nie zauwazylam biedoty....jak tak sie brzydzisz Polakami to nie wiem co tu robisz/robicie - koniec...

wuker ---> nikt tutaj nie zazdrości autorce tego, że ma dużo kasy tylko wkurwiające jest biadolenie, że 2800 to mało podczas gdy większość społeczeństwa może tylko o takich pieniądzach pomarzyć. Co ma powiedzieć matka samotnie wychowująca dzieci mająca 600 na przeżycie? Zakładanie tego typu tematów jest po prostu chamskie i świadczy o nieznajomości realiów i braku wrażliwości.

To na pewno prowokacja. Ktoś kto zarabia takie pieniadze nie moze byc takim DEBILEM zeby nie umiec przezyc miesiaca za 2500zł... Poza tym nie odbierajcie nam prawa do nienawiści. Wam jest cieplutko gdy zapijając oryginalnym szampanem kawior wyciągacie się przy kominku, nam musi wystarczyć kaloryferek i nienawiść. Zresztą to nie chodzi o to, ze ktoś ma więcej. Chodzi o to, że tego nie docenia. To tak jakby rozpaczać z powodu złamanego paznokcia (\"Oj boli, oj ja to zawsze mam takiego pecha ! Straszne !\" )w obecności dziecka które wpadło pod tramwaj i straciło obie ręce. Złamanie paznokcia to nic fajnego ale k...

Gość labama
jzbfkjz -jeszcze jedno...nie kazdy ma rodzicow, ktorym nigdy niczego nie brakowalo i zapewnili dziecku bezstresowe, beztroskie dziecinstwo, najlepsza szkole i dali mieszkanie i samochod na start...to tak na marginesie...

Gość a mnie dziwi to
jak zaradna, dobrze zarabiająca osoba- może zadawać tak durne pytania? ....no chyba, ze doszła do wszystkiego jako córunia prezesa.... kazdy inny kto pracował na swoje od początku, dobrze by wiedział co zrobić :) ograniczasz zbędne wydatki, na rzeczy tych nie zbędnych i tyle :P

Gość a mnie dziwi to
.... mam kasę to kupuje wspomniany krem za 1500 nie mam, kupuję taki za 50zł - wielka mi filozofia .... ktoś kto ma z tym problem, musi być cienki jak woda w kiblu... kompletnie nie przygotowany do życia :P

Gość samo życie...
...bo głównie tutaj chodzi o zwykłą ludzką wrażliwość a ktoś taki jak jzb i autorka topicu nie pojmą tego nigdy że ktoś zarabia mniej bo ich to porostu nie dotyczy,wnerwia mnie takie szufladkowanie ludzi jako zwykłych niezaradnych "roboli" którzy sklecić zdania nie potrafią i do niczego się nie nadają a znam takich po "zawodówce"którzy lepiej potrafią się wysłowić niż nie jeden z doktoratem w kieszeni a to że panny nie rozumieją takich ludzi co zarabiają mniej to również wina wychowania bez szacunku do zwykłych ludzi i rozpuszczenie do granic możliwości przez rodziców którzy dbali aby gówniarom niczego nie brakowało i nie znają życia a ono nie jest" usłane różami"...

Gość samo życie...
i jeszcze jedno wisi mi kto ile zarabia bo dziś ma a jutro może bide klepać jak straci pracę i nie będzie miał kto kredytów spłacać...także tych wziętych na firmę:)

Gość stosunek pokojowy
Może inaczej. Skoro my nie potrafimy CI napisać jak "przeżyć" za 2800zł, to może Ty napisz na co normalnie wydajesz kasę. Wtedy będziemy mogli zaproponować z czego możesz zrezygnować.

Tak poprosze o miesieczny plan oszczedzania.:)

No wiec nie wydaje na zadne kremy po 1500zl bo nie na takie luksusy nie stac to po pierwsze a po drugie za nic w swiecie nie kupilabym kremu za taka kase:) Zakupy jakie robie sa najnormalniejsze na swiecie- owoce , warzywa , nabial , miesa i na to przeznaczam tygodniowo ok 400zl(robie zakupy raz w tygodniu).Pozatym zawsze sobie obiecuje ze do sklepu bede jechala / szla po pieczywo bo reszta jest a potem wychodzi tak ze jest zawsze cos do dokupienia...I naprawde uwierzcie ze nikt nie szasta kasa na lewo i prawo bo mnie na to nie stac.Pytalam powaznie o jakis plan oszczedzania- moze ja poprpstu nie jestem gospodarna:((

No słuchajcie, jako dziwka uważam że 6tys na miesiac to na prawde mało... wiem, ze jestem kiepska w tym co robie, bo nawet kurwiszon ze mnie nieudolny (gdybyscie widzieli jak moja matka to robiła!!!), to i tak za moja smierdzaca dupe powinni płacić chociaz z 500 zł więcej nie??? No weździe...

Gość samo życie...
jakiś palant jak zwykle się podszywa,za naukę się weź głąbie a nie po dorosłych forach się szlajasz :(