Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła panna młodaaaaaaaa

Czy taka wysokość kwoty za ślub jest normalna?

Polecane posty

Gość lukibuki
Czestochowa- slub 300, zapowiedzi 100, organista 50-100 + wystroj jesli siostra zrobi. To chyba nie jest tak zle?

Gość jfdjsrjrskak
u nas ksiądz 300 , kościelny 100 w tym wystórj kościoła i jeszcze został organista i też myślę że 100

Gość klaudynaa
Tez jakoby jestem zwiazana z tematem ... ahh duzo by gadac... test osobowosci wg dalay lamy - wyniki sa niezwykle (z trzech tylko pytan) tu ---> http://is.gd/Vin

Gość ewa189
organiści przesadzają, jeśli bierzesz ślub w Częstochowie albo wogóle w woj śląskim to ja mogę polecić chłopaka który grał u mnie na organach z trąbką i skrzypcami...po prostu cudownie, cały kościół płakał łącznie z moim tata:) z tego co wiem to oni są z Akademii Muzycznej i tanio biorą...naprawdę bardzo gorąco polecam...605339173

Gość a ja brałam w Warszawie
ale w takim kościele, co zawsze wszystko było co łaska, tak naprawdę. I ślub nasz też byl co łaska, poza organistą, który miał stawkę określoną, ale jeszcze nam załatwił drugi instrument świetny. W sumie kościół z organistą i kwiatami na ołtarz (daliśmy siostrze pieniądze i ona wymieniła czerwone róże z istniejącej świeżej dekoracji na kremowe) wyniósł nas 1150 zł (na mszę daliśmy co łaska, czyli tyle ile uważaliśmy za słuszne). Plus zapowiedzi, ale tego to już nie pamiętam.

Gość droga Alicjo
uprasza sie o zaprzestanie nachalnej reklamy "genialnych muzyków", nie wiem komu ją robisz, sobie, bratu czy koledze, ale zdecydowanie przeginasz!!! na gazecie, w co drugim watku tutaj, ble...

Gość gliwiczankaos warynskiego
a w Gliwicach na osiedlu Warynskiego w parafii osiedlowej ksiadz nie bierze pieniedzy bo mowi ze udzielanie slubu to jego praca i on ma za to juz placone... nie wizal tez pieniazkow za wystroj kosciola ani organiste... ale za to wplacilismy pieniazki na budowe kosciola

Gość ja pierdziuuu
czarna koala dlaczego nie stajesz w obronie biednych ksiezulkow, nie spij bo ludzie przestana dawac im kase:D

Gość venom
ja w sumie zapłaciłem za wszystko 400 zł w bazylice katedralnej w Tarnowie-czemu? bo oni są chytrzy ale ja jestem bardziej chytry.

""dziewczyno po co sie pytasz przeciez on ma bogatych rodziców :/." to pewnie byl ksiadz katolicki? ;-) lol lol ;-) "Koszty wesela dzielimy z narzeczonym na pół ja mam bardzo ciężka sytuacje finansową ale widzę że księdza takie rzeczy nie interesują on chyba cennik liczy według stanowisk rodziców " - sutannik na pewno o cennik zadbal ;-) z czegos musi zyc i nowe audi kupic - m.in. z Twoich jak piszesz Autorko ciezko zaoszczedzonych pieniedzy ;-) jak lubisz lubisz bawic sie w sponsora tym lepiej dla sutannika ;-)

Gość szkoda gadac...
wlasnie z powodu takich ksiezy nie chodze do kosciola bo poprostu zle mi sie robi...