Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość love foreverrrrr

zamawianie mszy w kosciele

Polecane posty

Gość love foreverrrrr

Dziewczyny mam do Was takie pytanko. W przyszlym tygodniu zamierzamy z narzeczonym isc do ksiedza zarezerwowac godzine w kosciele na nasz slub w przyszlym roku. Slub nie odbedzie sie ani w mojej parafii ani w parafii narzeczonego - wybralismy maly drewniany kosciolek z XV w na uboczu :) Powiedzcie mi czy najpierw mamy isc do ksiedza proboszcza tego kosciolka w ktorym zamierzamy sie pobrac czy do naszych parafii?? co mamy wziasc ze soba i jak mamy sie przygotowac ?? :)z gory dziekuje

Gość czarna koala
oczywiście że do tego kościólka w którym będzie slub. on wam powie jakich dokumentów potrzebujecie, potem idziecie do swoich parafii po te dokumenty, przynosicie tam gdzie bedziecie miec slub i koniec.

Gość love foreverrrrr
a co z ta licencja???

Gość czarna koala
jaką licencją?...

My tak samo bierzemy ślub nie w swoich parafiach i jak najpierw poszliśmy do kościoła gdzie ma być ślub to powiedział nam ksiądz że najpierw musimy mieć pozwolenie od mojego proboszcza ze wyraża zgodę na to abym brała ślub w nie swojej parafii to jest ta licencja pozwolenie ale my załatwialiśmy na maj tego roku więc może najpierw idźcie do kościoła gdzie macie ślub aby tylko zaklepać godzine a tą licencję załatwicie bliżej ślubu no chyba że potem się okaże że Twój proboszcz nie wyrazi zgody bo mój się krzywił i z wielką łaską ale wyraził zgodę

Gość love foreverrrrr
no wlasnie o ta licencje mi chodzi :) czyli do ksiadza najpierw tam gdzie bdzie slub, zaklepac godzine a co do reszty to on nam wszystko powie, tak?? czy placi sie cos ksiedzu juz przy rezerwowaniu ???

My najpierw poszlismy do mojej parafii po te zgode, a potem ze zgoda rezerwowac termin w kosciele docelowym, ale ojciec nam powiedzial ze to na razie niewazne i zeby to przyniesc juz przed slubem. Bylismy w listopadzie, slub w czerwcu.