Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość annoyingmerchant

DZIURA W ZĘBIE CZY BOLI ZNIECZULENIE I WYRYWANIE???

Polecane posty

Gość annoyingmerchant

witam wszystkich mam pewien problem bo mam dosc długą dziurę w zębie Trzonowym, juz tak mam od jakichs 2 lat bo zawsze sie boje detysty i nigdy tego mamie nie mowie o tym zebie a chcialbym juz skonczyc z tym codziennym bólem, od kad mam dziure zawsze gryze prawa strona ust bo po lewej mam ząb z dziurą. moze mi ktos powiedziec czy znieczulenie i wyrywanie bedzie cos bolalo? i czy jak wy byliscie u dentystow to was bolalo prosze powiedzcie mi!!

ja moge powiedziec tylko o znieczuelniu,samo klucie troche boli i potem takie uczucie jakby sie dziaslo mialo rozerwac;) ale szybko mija.a wyrywanie nie wiem.w znieczuleniu moze nie jest zle gorzej potem jak odpusci.

Gość fghutyrtryg
Samo uklucie igly poczujesz tylko,nic strasznego.Nie wyrywaj ,szkoda zeba.Da sie go wyleczyc,odbudowac.

Gość sway
nie chce straszyć, ja wyrywałam prywatnie przy rewelacyjnym znieczuleniu , trwało to jakies 10 min zero bólu po wyrwaniu też, ale to uczucie przy wyrywaniu to :O jak by ci ktos czyms ostrym w kości na siłe grzebał, i kupa krwi:( wyszłam od stomatologa to sie popłakałam:(

Gość izzisssss
ja mialam wyrywanego zdrowego zeba ostatnio na potrzeby aparatu ortodontycznego i powiem szczerez ze balam sie jak cholera, poplakalam sie nawet a nie bylo zadnego bolu :D fakt faktem nie przyjemne uczucie jak Ci wyrywa ale nic nie boli

Gość annoyingmerchant
a czy to szkodzi jesli mam zęba z dziurą czy trzeba sie go pozbyc jak najpredzej? i jak go mozna niby odbudowac?;d

Zeby sie leczy, usuwanie to ostatecznosc, istnieje cos takiego jak plomby:/

Gość aaadella
matko,zęby się LECZY!!!!!Nawet moje dzieci to wiedzą i nie boją sie dentysty,bo czego się bać?Nie te czasy,kiedy wizyta=ból.Nie bój się,znieczulają bezboleśnie smarując dziąsło maścią znieczulającą i potem dają zastrzyk.A zębów szkoda,bo nie odrosną:)

Mi wczoraj wyrwali resztki martwej górnej czwórki z korzeniami. Nic nie boli, bo znieczulenie działa. Sam ząb szybko poszedł, gorzej z korzeniami, bo jeden był krzywy i bardzo dentystka się namęczyła z nim. Nieprzyjemne uczucie, słychać zgrzytanie w czaszce.Usiadłam na fotelu i ze strachu się popłakałam, ciśnienie mi skoczyło i już myślała babka, że przerwie zabieg. Ale to wszystko przez to, że się sama nakręcałam czytając to forum, a jednak.... jeszcze tu jestem :) Teraz mam uczucie jakby ktoś mnie kopnął w policzek i trochę jest opuchnięty, ale może szybko przejdzie.

Gość smash
ja też sie cholernie boje dentysty, jak byłem mały to mi na (ŻYWCA) wyrwała bo sie kur*** spieszyło... znieczulenie: -ukłucie nie jest PRZYJEMNE... -niestety snieczulenie NIE ZAWSZE DZIAŁA (wiem po sobie) lepiej dać sie uspać...

Gość pani kanałowe leczenie
zajebisty dentysta wyleczył mi 12 zebow kanalowo, 3 byly martwe, 9 zywych-trzeba bylo znieczuenie i zatruwanie dalo rade przezyc:P ale ile strachu,nigdy nie uklulo ani zabolalo ponad sile,wszstko zalezy od tego czy jest dobry i czy bedzie powoli

ukłucie do znieczulenia jest nieprzyjemne, samo rwanie nie boli i nawet go nie czuć (chyba że jest ropa) po zejściu znieczulenia czasem boli ale nie zawsze,w zeszłym roku miałam rwaną 8 dość problemowa i miło to wspominam, ważne aby mieć dobrego stomatologa, ja znalazłam chirurga

Gość pani kanałowe leczenie
masz wrazliwy nerw-niekoneicznie trzeba isc na kanalowe, moze bedzie glebokie :D ale na znieczuleniu zrobi strzez sie grubych bab rocznik1948-50 z przychodni na rogu

Gość mam 5 dziure w 5
tez dlugo chodzilam z dziura w 6. jadlam druga strona zeby nie bolalo , az byla wizyta u dentystki szkolnej pod koniec roku, i zaczela mi leczyc , tak ze rozwiercila zab i a ja sie poplakalam bo mnie boalo bardzo, a potem mi cos wlozyla, ale zab caly czas boal, i nastepnego dnia usuneli mi, jakis koszmar, jeszcze dentysta na mnie krzyczala ze nie dbam o zeby, i ze panikuje

Gość ghfgghghgh
moglas isc prywatnie, by ci go leczyli a nie usuwali. jak mozna dac sobie wyrwac zeba :O w tych czasach, keidy jest tyle mozliwosci. mozna wydac wiecej kasy, isc do lepszego gabinetu ale zeba zachowac

Gość wagabondo
Naprawdę skuteczny jest preparat Plomb-r, wypełnia się nim ubytek, żeby chronić ząb, zanim pójdziemy do dentysty. Można go stosować 28 dni.