Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mjmh

Ile wydaliście a ile dostaliście w prezencie?

Polecane posty

Gość mjmh

Byliście do tyłu, na równo czy do przodu?

my absolutnie nie liczymy, ze bedziemy do przodu. Impreza bedzie kosztowala ok. 25tys., a tego ile bedzie w kopertach nawet nie staramy sie przewidziec. Ale pewnie nie za wiele.

Gość zmorrrka
na wesele wydalismy 18 tys dostalismy 10. wesela nie robi sie dla korzysci majatkowych:P

Gość my wydaliśmy
My wydaliśmy około 10 tyś a dostaliśmy może 4-5 nie wiem.

Gość my planowalismy wydac
40 tys z czego od gosci dostalibysmy 20 tys bo tak srednio daja nasze rodziny. Po zastanowieniu sie, wysluchaniu jeczenia rodzin bo to nie tak, a tu za daleko, a jeszcze noclegi dla wszystkich, a temu to nie pasuje a temu tamto, doszlismy do wniosku ze i tak my nie chcemy slubu a to bylo tylko pod rodzine i zrezygnowalismy :D Najlepsza decyzja

Gość nieznajaca sie na sukienkach
My wydalismy 20 tys, zebralismy 27 tys ale ... 10 tys. dali moi dziadkowie, ktorzy poswiecili swoje oszczednosci na pogrzeb :D Stwierdzili, ze mlodym sie bardziej przyda a "po smierci dupa nie wierci" wiec nie ma co oszczedzac i ze maja nadzieje, ze zdarza jeszcze uskladac drugie tyle do wesela kolejnej wnuczki. Ogolnie najwiecej dostalam od chrzestnych - po 1.5tys, od rodzicow 1 tys i sukienke (mama sie uparla, ze mi kupi w prezencie). I reszta przewaznie po 200-400 zlotych od pary ale zdarzalo sie tez po 100. Z prezentow za to nie dostalam praktycznie nic. Posciel od drugiej babci - sama wybralam ale babcia jest tradycjonalistka i uwazala, ze posciel procz prezentu musi byc. Dwa kubeczki w ksztalcie serc od przyjaciolki. Niezbednik malzenski czyli wielkie pudlo pierdolek od grupki znajomych: patelnia, walek do ciasta, tluczek do miesa, bielizna, ponczochy, bokserki dla meza, rozne stringi, kajdanki z futerkiem i tym podobne drobiazgi. No i kamasustre :P

Gość czarna koala
my wydamy ok. 40tys., nie licze że się zwróci. Ale co mi tam, za to będzie ostrrrrrrro że hej :) Będzie co wspominac :)

na zwrot niema co licyzc...po to sie wesela nie robi.. na nasze wesele wydane bylo okolo 40 tys zebralismy 25 tys

Gość lo matko tyle kasy na wesele
ale to chyba kredyt braliscie, co? Szok po prostu :D

Gość czarna koala
my mamy odłożone 30tys, resztę dostaliśmy od naszych rodziców po połowie. ja to traktuję jako prezent ślubny.

jakbym miala cala moja krwawice wydac na wesele, chyba by mi reka uschla :D Sporo musicie zarabiac... Ja wyciagam raptem 2tys (na papierku) to mi sie te kwoty wydaja przeogromne ;)

Gość purpleday
My wydamy ok. 20 tys. na ślub i wesele, a "zwróci" się pewnie około 6 tys- Będziemy mieli ok. 65 osób i myślę, że średnio 100 zł od osoby to realne wyliczenia. Ale to fakt- wesela nie robi się dla korzyści majątkowych- jak ktoś wcześniej trafnie zauważył.

Dostaliśmy niewiele więcej niż wydaliśmy, a nadwyżkę tę wykorzystaliśmy do spłacenia kredytu studenckiego męza, inaczej pewnie ciągnąłby się za nim bez konca:)

Wydaliśmy około 15-20 tys. (nie pamiętam dokładnie, bo tego nie liczyliśmy), a w kopertach było około 5-6 tys. Oboje nie mamy dziadków, mojego męża chrzestni nie żyją, a mojego chrzestnego w ogóle nie było także dlatego tak mało. Dlatego nie ma co liczyć: zwróci się, nie zwróci, bo czasem można się przeliczyć.

No tak jak to koszt dwoch miesiecznych pensji to mozna sobie pozwolic ;) My nie robimy wesela nie stac nas ;) A ze tak zapytam przy okazji: czy jak do kosciola ubiore cos co sie nosi na codzien, to bedzie wielka siara?

Gość czarna koala
heh nie tyle że zarabiamy sporo ile po prostu przewidująco zaczęłam odkładać dawno temu, a nie przebimbywac wszystko do zera. wszelkie nadwyżki finansowe, wszelkie prezenty "kopertowe" itd odkładałam i się uzbierało. miało być na samochód. będzie na wesele :)

Na moj wlasny :D Ale no nie jeansy... Jeszcze inne rzeczy sie na codzien nosi przeciez :P

moi znajomi zrobili, nie wiem ile wydali ale zwrocilo im sie wszystko z nadwyzka. Ale to tylko dlatego ze zrobili wesele po kosztach, wodka byla ciepla, a wino najtansze z biedronki. Zabawa na wsi, upal 40 stopni i brak klimy. Nikt nie chcial pic, jesc ale kasa sypnal. ogolnie bardzo zle wspominam to wesele. gdybym wiedziala ze tak zrobia to nie dalibysmy 500 tylko ze 300 max bo za osobe placili chyba 80 zl

Gość ocjj
kurcze zalamalyscie mnie... za 10tysiecy da sie zrobic slub? sumy ktore piszecie sie straszne :D

Moja kolezanka zrobila 3 lata temu za 3,5 tys (na ok 60 osob).

Gość dxye
rodzice wydali 50.00 tys na nasze wesele -sa dobrze sytuowani wiec bez kredytow.dostalismy w kopertach 73.ooo i oni nic nie chcieli z tych pieniedzy .Acha kazdy z gosci przyniosl wypelniony kupon lotto zamiast bukietu kwiatow i uzbieralo sie 3200zl.Pojechalismy w podroz dookola swiata-26.ooo od osoby na miesiac.Warto bylo.

Gość ocjj
ja o 100 osobach nie mysle gora wlasnie 60.

zalezy gdzie, w warszawie wesele na 100 osob to koszt 35-40 tys

Nie, no ja wlasnie nie chcialabym sukienki. Tylko cos, co uzylabym pozniej. Co prawda nie lubei bardzo kompletow ale mysllam o garsonce (zawsze to potem mozna przeciez nosic osobno - przyda sie do pracy). A jakby to byl ciemniejszy kolor nie bedzie zle? Bo wiadomo praktyczniejszy pozniej na codzien ;)

Gość ocjj
male miasteczko na mazurach

Gość czarna koala
lo matko tyle kasy na wesele - Moja kolezanka zrobila 3 lata temu za 3,5 tys (na ok 60 osob). opłaciła im tylkom wstęp do restauracji?... ;) nie wydaje mi się to realne. chyba ze robiła w domu sam obiad weselny. ale jeśłi mialo to byc wesele takie jak myslimy mowiac wesele to nei widze takiej mozliwosci.

Gość robaczeekk
My wydaliśmy ok 23tys z ciuchami na 70 osób a zebraliśmy 20 z groszami wiec sie zwróci lo -ok 8 tys dołożyli rodzice wieć wyszlismy 5 tys na +

Gość Joela
straszne jest to wasze wyrachowanie.Nie prosciej podac nr konta na zawiadomieniu i klopot z glowy.Wy sie nie narobicie,kasa zostanie w domu a i gosciom doopy nie bedziecie zawracac.bo tylko wypelnia przekaz i skocza na poczte.Opanujcie sie materialisci

czarna koala---> 3,5tys za wesele. Co prawda nie bylo to duze wesele ale zawsze ;) Sala na ogrodkach dzialkowych, zespol tanio dorwala chyba po znajomosci. Prosiaka kupila, reszta jedzenia jakiegos tam. Wszystko sama robila, to nie bylo wesele w restauracji ;) Oczywiscie cena jest bez sukienki itp... Samo wesele ;) I nie placila gosciom za noclegi, upchala tych co dojezdni w domu ;)

Gość impreza 35 tys
dostaliśmy 22