Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ihatethispart

Czy to ciąża czy objaw choroby? POMOCY

Polecane posty

Gość ihatethispart

Mam taki problem bo kochałam sie z moi facetem bez zabeziecznia w trakcie okresu i dzień po. No i teraz się martwie czy mogę być w ciąży, zawsze miałam w miarę regularny cykl 28,29 dni. No to pozwoliliśmy sobie na to, ale potem sie okazało że mój ostatni cykl trwał tylko 24 dni!!! Wiem wskutek czego, bo podróżowałam ostatnio troche, zmiana klimatu itd. Ale martwie się czy nie zaszłam czasem w ciąże, bo w sumie jak cykl trwał tylko 24 dni...??? Jak myślicie?? Do tego czuje się dziwnie ostatnio. Na objawy typowe za wcześnie ja wiem, ale często boli mnie podbrzusze i ma skurcze jajników delikatne czasami. To mnie szczególnie niepokoi. W ty rzecz że biore pewien lek na M. na zapalenie pochwy, więc moze te bóle są tym zapaleniem spowodowane...i do tego tam pisze że tego leku nie wolno zażywać w 1 trymestrze ciąży. I tu pojawia sie druga obawa, czy jak jestem w ciąży to czy nic nie stanie się dziecku? Jaaaa....ale napisałam chaotycznie, ale mam mętlik w głowie i 1000 myśli na sekunde i tyle samo pytań. Wrzuciłam na luz, ale troche się martwie. Ma ktoś jakieś rady? A co do testu..nie wiem czy robić. Bo w sumie nie wiem kiedy dostane miesiączke czy po 24 dniach czy 28 czy wcale. teraz mam 16dc.

Gość ihatethispart
jest ktos kto by mogl sie wypowiedzieć ?

Gość ona 20
Myśle ze to chyba nie ciaza. Jesli chcesz zrobic test to zrob go w dniu spodziewanej lub dzien po czyli po 28 dniu (bo jak napisalas zwykle mialas co 28dni). A to ze cykl trwal 24 dni nie oznacza od razu ciazy.