Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a jaaaaaaa

kobitki z PCO - odpowiedzcie proszeeeee!!!!

Polecane posty

Gość a jaaaaaaa

ano leczę się na PCO od sierpnia 2008, brałam diane - feeeeeee, a teraz yasmin. Na pocątku normalnie: 21 tabl - 7 dni przerwy- 21 tabl itd. Tylko że zaczęły mi szkodzić na cerę :/ (dzwine - yasmin działa ponoć kojąco na cerę). I gin zaleciła mi żebym brała tabletki bez przerwy. Biorę już 3 opakowanie, nie dostałam normalnego okresu, ale od trzech (!) tygodni mam plamienie :/ 3 tygodnie,, wyobrazacie sobie???!!!!! czy któraś z was miała taki objaw? proszę odpowiedzcie

Gość a jaaaaaaa
upencja

Gość a jaaaaaaa
nikt tak nie miał? 😭 to ja umieram??

Gość Zatoczka
radze zmienić ginekologa. też brałam yasminn i zawsze z przerwami, nie można brać ich bez przerwy bo ci sie w końcu zatrzyma miesiączka. masz poprostu zle lek dobrany jesli ci szkodzi na cere. a tak na marginesie do gdzie sie leczysz na PCO ? bo ja jestem nie zadowolona z opieki mojego i chciałabym zmienic:(

Gość a jaaaaaaa
lecze sie w woj. świetokrzyskim, a ty? 'super' sa ci lekarze :/ to jest juz mój 3 :/ powiem ci, ze ja sama juz nie wiem komu wierzyc, ufac a komu nie. kompetencja naszych lekarzy - cos pieknego

Gość Zatoczka
ja sie lecze na polnej w poznaniu. niby klinika pierwsza klasa, super sprzęt, lekarze....ja sie tam lecze od prawie 3 lat i w ciągu tego okresu lekarze a miałam ich też 3 badali mnie dokładnie 2 razy, i 1 cytologia! jak jednemu zwruciłam uwage ze mógły mnie zbadac to powiedział: po co? jak byłam w grudniu to kazał mi zrobić badania podstawowe: usg, ekg i morfologie i z nimi przyjechać. zrobiłam a on nawet na nie nie spojrzał tylko kazał isc do lekarza pierwszego kontaktu! tylko od 1,5 roku mam mierzyć codziennie rano temperaturę i robic z tego wykresy. i tylko z tą temperaturą jeżdze. i trace kase bo nie jestem z poznania. zaczełam szukać jakiegos innego lekarza np w szczecinie czy bydgoszczy i sie tam przenieść. bo miesiączki mam nieregularne, jajniki bolą, włosk rosną wszędzie. i wogule do bani:(

Gość a jaaaaaaa
no u mnie też do bani :/wyobraz sobie miec okres przez 3 tyg non stop :/ przeciez to jest paranoja. ja juz nie mam glowy, co robic. bez lekow wogole nie miewam miesiaczek! nawet pierwsza mialam wywolywana. ja mialam cytologie 2 razy w przeciągu 5 miesiecy - to chyba ok. i z obenego gina bylam zadowolona, juz sie cieszylam, ze to ten "jedyny" ;) az do teraz .... :/

Gość a jaaaaaaa
hej. ponawiam pytanie, moze wie ktos czy takie leczenie jest odpowiedznie? juz sama nie wiem co mam robic. teraz bylam na konsultacjach i lekarka powiedziala, ze moge robic 5-dniową przerwe i zanowu brac te 3 opakowania pod rząd. ale ja nie mam nadal okresu :/ i ona twierdzi ze to jest w porzadku. Jak to moze byc w porzadku skoro leczenie PCO polega na tym aby miec te miesiaczki. niech mi ktos odpisze :(