Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kamilciaaaaaaaaaaaaaa

glupi pomysl tesciowej

Polecane posty

niedawno urodzilam dziecko. moja przyszla tesciowa wpadla na pomysl, zebym sie zglosila do opieki jako matka samotnie wychowujaca dziecko (nie mamy slubu). Poszlam wiec sie zorientowac jak to jest. otoz we wniosku musze zaznaczyc, ze ojciec dziecka nie zyje albo jest nieznany i wtedy dostane 180 zl... w zyciu z moim facetem sie na to nie zgodzimy! tesciowa jest wielce oburzona-powiedziala, ze mamy tak zrobic, ze chociaz przez trzy lata bede pobierac zasilek, a potem wezmiemy slub i juz moj maz uzna dziecko jako swoje.normalnie rece opadaja. my tak nie zrobimy na pewno, chociaz ona sie upiera. czy wasze tesciowe te maja takie absurdalne pomysly?

Gość nienatematowa
Miewa różne, ale takich to nie ;) Zresztą teraz sprawdzają, czy partner faktycznie nie mieszka z Wami, wystarczy dodatkowa szczoteczka w łazience i po sprawie. Do tego taki dyskomfort psychiczny, że dziecko prawnie jest bez ojca :o Dla 180 zł?? Co za kobieta-masakra!

Gość niektorzy to nie mają
żadnej godności ani honoru.:o

Gość taa absurdalny pomysł
ale poleciałaś tam zasięgnąć jęzora :P:P:P:P:P:P

Gość jaaaa86
Moja koleżanka tak zrobiła, facet ją zostawił i teraz jest naprawdę samotną mamą. Niektórym kasa naprawdę przesłania wszystko...

Gość . . . . . . . .
no i co ze poleciala, dla niektorych nawet 180 zl to duzo.

ona mi tlumaczyla, ze jej corka tak zrobila. ale to bylo 9 lat temu i nie musiala podawac, ze ojciec nie zyje. wystarczylo, ze meza nie miala a jej facet i tak z nia od czasu do czasu pomieszkiwal. slub wzieli, jak ich syn mial 3 latka dopiero. w zyciu nie zrobie krzywdy dziecku, podajac, ze nie ma ojca. i faktycznie teraz w opiece wszystko sprawdza, poniewaz jesli ojciec zyje, to najpierw jego pociagna do odpowiedzialnosci... zasadzajac alimenty. ale tesciowa wie lepiej-juz sobie przekalkulowala, ze przez dwa lata uzbieralibysmy ponad 6 tysiecy...

moja kolezanka tak zrobiła i rzeczywiście kase dostała a po jakimś czasie ktos zyczliwy doniósł do opieki,ze mieszka razem z tym "nieznanym" ojcem,sprawa się sypła i nie dosc ,że kasę odebrali to jeszcze musiała oddawac to co wzieła

dla wyjasnienia-poszlam zapytac do opieki, bo nie wiedzialam jak to jest teraz-kiedys faktycznie wystarczylo podac, ze sie jest samotna matka-wystarczylo, ze sie nie mialo slubu. moja kuzynka tez tak zrobila, tyle ze jacys zyczliwi doniesli niestety, ze mieszka z ojcem dziecka...

przez trzy lata ponad 6 tys mialo byc:) a tesciowa jest lasa na kase-dla nich tylko to sie liczy.

Gość drugataka25
ciebie wysyła do opieki a niech sama idzie coś tam na pewno wymysli

Gość drugataka25
ja mam takiego męża rodzinę założył i teraz by chciał żeby nas opieka utrzymywała bo nie chce mu sie robic ale ja nie poszłam i nie p

Gość drugataka25
założył rodzinę to niech zap... na nią

Gość drugataka25
a zapomogi są dla tych którzy zyja w ubóstwie

no to fajna ta Twoja teściowa,poprostu pozazdrościc!! oczywiście żartuję!

Gość no pazerność brak honoru
i bezczelność niektórych ludzi nie znają granic - są tacy co by własne gówno za 50 zł zjedli - i przeważnie są to ci co na brak kasy nie narzekają. ja bym głupią sucz postraszyła żeby uważała bo za śmierć teściowej w nieszczęśliwym wypadku przysługuje odszkodowanie.

he he, dobre.

Gość paulina t
nie wiem czy ten pomysł jest aż taki głupi-tesciowa może chce uchronic swego synalka przed placeniem alimentów w razie jakby wam cos nie wyszło.A tak na powaznie to w życiu bym sie na cos takiego nie zgodziła,gdybym była na twoim miejscu.Swoja droga musi byc nie zly numer z tej twojej tesciowej,skoro dla 180zl załuje nazwiska swemu wnukowi.

Gość zupa i kotylet
A mi sie wydaje,że sama jesteś zainteresowana tym pomysłem i szukałas aprobaty .....Piszesz,że poszłas sie dowiedzieć,po co?

Gość SanSan
lepiej nie ryzykowac teraz wszystko 10 razy sprawdza zanim kase komus dzadza a jak ktos doniesie do opieki to zaloza ci sprawe i bedziesz musiala oddac kase... jezeli decydujesz sie na "ojciec nieznany" to naprawde mozesz miec pozniej spore klopoty mieszkajac razem z ojcem dla mnie to takie bez godnosci :-/ chyba ze naprawde chleb ze smalcem jecie i nie stac was ...

pisalam juz-poszlam sie dowiedziec, bo kiedys byly inne przepisy, wystarczylo nie miec meza, zeby kase dostac. a teraz trzeba zaznaczyc ze ojciec nie zyje badz jest nieznany. a tesciowa nie matrwi sie o to, ze nam nie wyjdzie-na sierpien mamy termin slubu.

to oczywiste ze dla 180 zl nie sklamie w ten sposob-zrobilabym krzywde dziecku.

Pomysł przyszłej teściowej jest chory! Co innego pisać wniosek na zasadzie że matka samotna. A co innego setki bzdur że nie żyje czy też nie znany. Uważam że powinnaś jej dobitnie i z kulturą powiedzieć ze to są wasze sprawy i zrobicie jak Wy uważacie za stosowne . A swoją drogą co na to Twój facet?

Gość aAaAllleeLuJa
ale np twoj partner moze uznac dziecko ,a nastepnie mozesz isc go podac o alimenty,bedzie rozprawa sad zasadzi alimenty na np 200zl ,wy bedziecie razem ,a 180zl mozesz dostawac taki podly pomysl mam ,bo troche sie znam

pisalam juz, ze w zyciu sie na to nie zgodzimy, moj przyszly maz byl jej pomyslem oburzony. ona wie, co my na ten temat myslimy.

Gość Ja widziaam bazie...
kurczę,krętactwo Polaków mnie osłabia...wszystkich przestrzegam przed takimi zagraniami.Teraz nawet wnioskujących o dodatek mieszkaniowy srawdzaja na wskroś.Wystarczy,ze zapukają do sąsiadów i zapytają ile osób mieszka w mieszkaniu..

Gość taktojesttt
teściowa zapewne tak wam powiedziała, bo żeście zrobili sobie dziecko nie mając pieniędzy na utrzymanie tego dziecka. Wcale się nie dziwię, bo później założysz tutaj topik jaka to wredna teściowa i nie daje na utrzymanie dziecka. Po drugie aby dostac 180 zł to nie znaczy, że trzeb od razu uśmiercić ojca dziecka, wystarczy jak powiesz, ze dawałaś wszystkim kto chciał i nie wiesz kto jest ojcem dziecka, a badań DNA nie zrobisz, bo pół wsi facetów musiałabyś podawać.

Dlatego też Twój facet powinien tak dogłębnie wytłumaczyć matce o głupim pomyśle że by więcej nie poruszała tego tematu :) I takie jej gaganie olej.Przecież do niczego Ciebie nie zmusi.Malo tego po co masz się nią przejmować i robić dodatkowy problem?