Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość najlepsza herbata

najlepsza herbata-godna polecenia

Polecane posty

Gość lkiol
choc co prawda nie pijalam zielonych herbat(nie smakowały mi)tak ostatnio pije tylko zieloną,a właściwie taka miesznke z zielona herbata.Kupuje sie ja w na wage.U mnie nazywa sie ona "biłgorajskie noce"(w bilgoraju kupowana).Moze w innych miastach tez wystepuje tylko pod inna nazwa.Z tego co widze to oprocz zielonej herbaty w skład wchodzą:ananas,poziomka albo truskawka,i jakies takie cos jasne,jaky liscie.Wszystko cudnie pachnie i smakuje rewelacyjnie.jakby ktos byl w tamtych okoloicach niech koniecznie kupi.

Gość Bella Italia
biała :) super :)

Gość lkiol
dla mnie biala jakas taka bez smaku,jakbym pila goraca wode. Ale co komu smakuje;)

Gość a u was tez
lipton bialy kosztyje prawie 9 zl? no k....poglupieli za liptona 9 zl... powiedzialam sobie,ze nigdy nie zaplace tyle za liptona az mnie krew zalala

Gość a u was tez
a nie znosze granulowanych herbat lubie te z opuncja figowa i nie znosze jeszcze kwasnych herbat bajeranckich w stylu w ch... owocow i smak zaden

Gość biała właśnie liptona jest
super - akurat dostalam ją w prezencie - ale jak zobaczylam jaka cena, to już mi się odechciało i pijam zielone

Gość a u was
jest super..ale nie lipton za 9zl. to lekka przesada jak na ta marke...sorrrryyyy owszem smaczna -ale cena jest niewybaczalna

i nie opłaca się kompletnie - szybko sie wypija, bo pychotka

Gość nnattallii
minutka lub czerwona z cytryną PUR-ech:) pozdrawiam

zółtą ?? a gdzieś tą nowinke widziala ???

to podobno najdroższa i najszlachetniejsza z odmian herbaty, a widziałam wczoraj w sklepie "Czas na herbatę".

nie znam ani herbatki, ani sklepu....ale zapewne bedzie mi kiedys dane skosztowac tej herbatki :)

Gość jacobs
ewa-teresa w Tesco

Gość ewa teresa
lubię jeszcze hebatę >>Green tea>Green Lea Tea

według mnie to ta z zioł zerwanych we własnym ogrodzie np. mieta ,melisa z dodatkiem miodu i cytryny w lecie dodaje kostki lodu .miód mam z własnej pasieki a cytryne choduje na tarasie taka herbata-samo zdrowie i cudny smak

Gość ewa-teresa
właśnie teraz piję kupioną dzisiaj herbatę zieloną o smaku brzoskwiniowym z TEEKANNE i jest okropna sama chemia. Jak zielona brzoskwiniowa to tylko z Bastka

Gość ja z TEEKANNE
b lubie irish cream pamietam kiedy bylam na diecie ta herbata byla namiastka slodkosci-oczywiscie bez cukru bardzo smaczna

Gość ja z TEEKANNE
hej a kiedy robicie sobie zielona to jak ja przyzycie-ile czasu? bo wiecie-to zalezy jak intensywna potem w smaku jest herbatka-echzreszta jak wszystkie ja zawsze zostawiam czy to listki czy tez torebke-lubie mocne

Gość pijam zieloną
ja zaparzam byc moze nie zbyt dobrze, ale tak lubie --- conajmn.20 min. wtedy jest taka w sam raz do picia - i dziala uspokajająco i relaxująco :D

Gość kulka_a
Tylko czarna Earl Grey

Gość pijam zieloną
po czarnej mialam problemy ze snem... :(

Gość deeper.
Zielonej nie mozna za dlugo zaparzac, bo uwalniaja sie do naparu szkodliwe substancje. 6 minut to maxymalny czas, ja zaparzam 3-4 minuty.

Gość ja z TEEKANNE
a widzisz zapomnialam o tym -parzeniu zielonej herbaty w okreslonym czasie

Gość pijam zieloną
ale jak zaparzam tyle ile Ty to tego sie nie da pić :(

Gość pijam zieloną
wtedy jest taka bez smaku :((((

Gość sa gusta i gusciki
ludzie lubia rozne rzeczy,smaki,...co w tym dziwnego? to tak jak z wodka-jedni lubia czerwona kartke a innym nawt do glowy nie przyjdzie zeby na butelke w skklepie spojrzec

Gość deeper.
ale jak zaparzam tyle ile Ty to tego sie nie da pić Prawidlowo zaparzona, dobra gatunkowo zielona herbata jest pyszna, trzeba tylko wiedziec jak ja przyrzadzic. Przede wszystkim trzeba kupic lisciasta herbate w herbaciarni. Niektore gatunki sa "z natury" goryczkowate(np. gunpowder), dlatego trzeba dobrze wybrac. Ja kupuje herbate "lung ching", jest najlepsza. Wlewam do czajnika przefiltrowana wode i gotuje az osiagnie temperature 80 stopni. Na poczatku uzywalam termometru, teraz juz wiem kiedy wylaczyc czajnik. Najpierw wlewam wode do pustej szklanki i jak jest troche za goraca to dolewam zimnej wody. Jak juz jest ok, to zalewam listki. Parze ja 3-5 minut i przelewam do drugiej szklanki. Taka herbata nie ma nawet nutki goryczy, jest wrecz slodkawa. Im lepszy gatunek herbaty, tym wazniejsza jest temperatura wody.