Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kallijka

Oceńcie mój typ kolorystyczny - zna się tu ktoś na tym?

Polecane posty

Gość kallijka

1. OPALAM SIE najpierw na czerwono później schodzi na brąz. 2. Kolor oczu - brąz/piwne nie są jednolite. Oprawa oczu jasna, brwi rzadkie. 3. Piegów brak 4. Cera taka normalna, nie potrafie określić koloru - zobaczcie na zdjęciu na dole. Rumienie sie na rozowo. 5. Naturalny kolor włosów - ciemny blond, w dzieciństwie bardzo jasny. 6. Kolor ust - jest dość jasny, też nie umiem określić ale są na foto niżej. Nie wiem jakie kolory mi pasują, jakie są dla mnie niekorzystne dlatego proszę o pomoc w określeniu mojego typu. NO I FOTO - oko cera i usta: http://wgrajfoto.pl/pokaz/img0209/typkolorystyczny7cad.jpg

Gość kallijka
Czekam :)

Gość xdkkd
Nie wiem, jak można nie widzieć, w czym jest ci dobrze, a w czym nie. Nikt ci tego nei powie nie widząc cię na oczy.

Gość Roxanka13
Napisze Ci jakie są typy urody i sama sobie zobaczysz do którego jesteś najbardziej podobna :D TYP URODY: ,,WIOSNA" Blondynka o słomkowym,miodowym,jasnorudym kolorze włosów. Tęczówki oczu są piwne lub szarozielone.Karnacja jest jasna o ciepłym odcieniu. Kolory ubrań,które pasują to:zielony, żółty,pomarańczowy,beżowy,kremowy. MAKIJAŻ odkład o ciepłym brzoskwiniowym kolorze,brązowa,szara lub oliwkowa kredka do oczu, jasnobrązowe,miedziane, żółte,pomarańczowe cienie,jasnobrązowa lub brzoskwiniowa szminka.

Gość Roxanka13
TYP URODY: LATO Blondynka lub szatynka o platynowym lub popielatym odcieniu włosów. Bardzo jasna cera i niebieskie lub szare oczy. KOLORY UBRAŃ:niebieski,jasnozielony,biały,różowy. MAKIJAŻ:bardzo jasny podkład o zimnym odcieniu,granatowy lub czarny tusz do rzęs,pastelowe i niebieskie cienie do powiek,różowa szminka

Gość Roxanka13
TYP URODY: ,,JESIEŃ" Rude lub brązowe włosy,ciepła cera,zielone lub piwne oczy. KOLORY UBRAŃ:złoty,brązowy,zgniła zieleń,żółty. MAKIJAŻ odkład w kolorze brzoskwiniowym,ciemnobrązowy tusz i kredka do oczu, ceglastoczerwona lub rdzawa szminka.

Gość Roxanka13
TYP URODY: ,,ZIMA" Brunetka o ciemnobrązowych lub ciemnoniebieskich oczach. Jasna,ziemista cera. KOLOR UBRAŃ:czerwony,biały,czarny,szary. MAKIJAŻ:jasny podkład,czarny tusz,czarna lub granatowa kredka,/ grafitowe,granatowe,fioletowe,różowe cienie do powiek, śliwkowa lub czerwona szminka

Gość Typ urody...ciekawy
Twoj typ urody to jesień ale złamana, czyli nie jesteś czystą jesienią ale w dużej mierze posiadasz jej cechy.

Gość kallijka
Nareszcie :) xdkkd - tak masz racje nikt mi nie powie bez zdjęcia ale dlatego określa się typ kolorystyczny dzięki temu będę mogła poczytać jakie kolory są dla takiego typu urody polecane.\ Roxanka13 - dzięki za wklejenie opisu Ja sama znajduje cechy swojej urody nie tylko w jesieni dlatego poporsiłam o opinie osób które z pewnej perspektywny to ocenią ;) Więc na razie nademną postawiono "diagnozę" na jesień ;) Czekam aż ktoś jeszcze sie wypowie to dla mnie bardzo ważne.

Gość Typ urody...ciekawy

Gość uyopi
//rzadko kiedy mozna na 100% przyporzadkowac konkretny typ.Z reguly są to mieszane typy z przewagą jednego.Zrob sobie analize kolorystyczną zakryj wlosy i przykladaj chusty czy kawalki kolorowych materialow.Zobzczysz w jakiej palecie jest ci najlepiej.

Gość nie lato czasem
Oczy lata są na ogół ........., jasnobrązowego lub piwnego. Tęczówki otoczone są szarym pierścieniem, nakrapiane jasnymi plamkami. Wiele z moich koleżanek narzeka na „mysi” kolor włosów, chociaż w dzieciństwie miały piękny platynowy odcień blondu. To właśnie specyfika lata – niewiele z kobiet o tym typie urody zachowało platynowy blond, z wiekiem kolor ten zrobił się ciemniejszy – popielaty, średnio i ciemnobrązowy, najczęściej jest to popielaty blond lub popielaty brąz. Ten „mysi” odcień można z powodzeniem rozjaśniać pasemkami - ważne, żeby trzymać się odcieni zimnych – platynowych i popielatych, a nie żółtych.

Gość kallijka
Wiecie co naczytałam sie i wychodzi taka wiosna/jesień. Jesień sie zgadza z wyglądem ale jeżeli chodzi o ubrania i biżuterie pasują mi chłodniejsze kolory... :o

Gość kallijka
I mam dylemat - nosić to w czym sie dobrze czuje czy to w czym lepiej wyglądam :o Kiedyś jak do ślubu malowała mnie kosmetyczka napomkneła do mnie że jesień jestem... a to zupełnie nie moje kolory grrrr tzn może i moje ale ja sie nie czuje np. w brązach :( Co byście zrobiły na moim miejscu?

Gość Roxanka13
Niekoniecznie musisz się ubierać i malować tak jak pasuje do Twojego typu urody.Też jestem blondynką o niebieskich oczach, ale nie zwracam szczególnej uwagi na to co mi pasuje. W prawdzie mam dużo ciuchów i każdy jest o innym kolorze, a lubię się malować tak naturalnie, w kolorach takich jak cera, bardzo naturalnych. :D Rób jak uważasz i ubieraj się tak jak Ci jest najlepiej,nie zwracaj uwagi czy komuś się taka podobasz, ale ważne jest, abyś sama dla siebie czuła się dobrze :P