Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MATYLDKA

Czy wasze 2 miesieczne dzieci zasypiaja same zaraz po jedzeniu ?

Polecane posty

Gość MATYLDKA

Co prawda karmie mala butla a nie piersia ale wydaje mi sie ze przewiniete i tyle co najedzone dziecko powinno smacznie zasypiac a ona nie.... Ponosze ja dopoki jej sie nie odbije i jak ja klade do lozeczka to wtedy sie ozywia i musze ja znowu nosic lub bujac przez 40 min zeby zasnela.....

mówisz o nie dziennym czy nocnym??? jeśli dzienny to u mnie jest tak. karmię małego piersię, potem noszę do odbicia, ok 5-10 minut, potem się bawimy, śpiewam mu, rozmawiam z nim, kładę na brzuszek, potem przewijam, później leży n brzuszku ok 10 minut i jak widzę że zaczyna ziewać to po malutku go wyciszam, zwykle jest to jakiś krócitutki masaż, nawet przez ubranka, byle tylko go podotykać :) mówię mu że pora spać, daję smoczka, odkładam do wózka daję buzi w czułko i maluszek zasypia sam po jakiś 5 minutach. śpi ok godziny i jak się obudzi to karmienie i tak w kółko. ogólnie wygląda to tak - godzina snu, półtorej godziny aktywności. no chyba ze ma taki dzień jak dziś to godzina snu, pół aktuwności i znów sen. odsypia mi ostatnie 3 dni kiedy jakoś nie mógł spać nie wiadomo dlaczego :P nigdy nie usypiam dzidzi od razu po jedzeniu! a przynajmniej staram się tak nie robić. cycuś nie ma być przez niego kojarzony jako usypiacz a jako źródło jedzenia :) a jeśli nocny to fakt budzi się, karmię odbijam, przewijam, odkladam i śpi ładnie kolejne 3-4 godziny.