Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamamamamam NIKI

Jak usypiacie dzieci ?

Polecane posty

Gość mamamamamamam NIKI

Moja corka za tydzien konczy 2 miesiac i nauczyla sie ze tylko bujaniem w wozku moze zasnac, nie ma takiej mozliwosci zeby ja poprostu polozyc zeby sama zasnela. Trezba ja bujac w wozku lub na rekach, czasami juz nie mam na to sily....

moja zasypia(ła) przy cycu. bez bujania. Nigdy nie było tak, ze odłozyłam ją i sobie zasneła ot tak....

moja zasypia sama. kładziemy ją po kąpieli i jedzonku, 5 minut i śpi :) własciwie jak ją przykrywam to już zamyka oczka. jakoś skumała, że łóżeczko jest od spania :) ma 2 miesiace

Gość deli26
nie wiem co Ci poradzić, bo córcia od początku zasypia w łóżeczku, ma prawie 4 mies. Lulam ją na rękach gdy już naprawdę się drze. Gdy sie uspokoi odkładam ją, jak znowu sie drze to wezmę ją znowu i tak w kółko. Jak tylko marudzi to daje smoczka, zakrywam jej nosek pieluchą (bo tak bardzo lubi) i zasypia.

Gość mamamamamamam NIKI
a przy odbijaniu kiedy podnosicie dzieci nie wybudzaja sie z tego blogotaniu po jedonku .....?

podnoszę, odbija jej się czasem od razu czasem po dłuuugiej chwili, potem odkładam i zasypia :) czasem pomaga sobie zasnąć ciumkając piąstkę :)

ja odkładam do wózka i zasypia sam. na początku też bujałam, ale zrozumiałam że tak się nie da jak mały miał jakieś 6 tygoni. więc zaczęłam odzwyczajać. kładę, daję smoczka, buzi w czulko i śpi. na początku nie chciał się przyzwyczaić, jak odkładałam płakał, więc brałam na ręce, uspokajał się więc odkładałam. i tak do skutku. męczące ale da się. teraz już sie nauczył tak zasypiać :)

Gość wertyuiodsfsdf
3 razy w ryj i zasypia

co do odbijania to w dzień nie kładę spać po jedzeniu tylko po zabawie a w nocy jak się naje to odbijam, przewijam i bez problemu zasypia :)