Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość brak mi słow...

TOTALNA ZAŁAMKA- FARBOWANIE- POTRZEBUJĘ POMOCY

Polecane posty

Gość brak mi słow...

witam. Przez 2 lata farbowałam włosy LOREAL CASTING brązami- oczywiście nawet jasny brąz wychodził prawie czarny :[ Udałam się do fryzjera żeby zdekoloryzować włosy i uzyskać zbliżony do naturalnego kolor - jasny brąz... od fryzjera wyszłam z rudymi odrostami i brązem na końcach ( wcale nie jasnym). Postanowiłam zafarbować włosy koeljnym jasnym, zeby pozbyć sę tych rudych odrostów. finał jest taki, że mam ku***wsko rudy czubek głowy ( jakbym miała takie naturalne i nie farbowała ze 4 miesiące ) a reszte włosów ciemny brąz... co dalej???? dodam, że włosy mam już mega osłabione, połowa mi wypadła :[

Gość brak mi słow...
tak myślałam ;( jak ja mam wogole wyjść z domu z takimi włosami :( przeraza mnie perspektywa ze mam cały czas farbować na prawie czarne :(

Gość brak mi słow...
tyle ze nie dam rady chodzic z odrostami :-( jestem na ich punkcie przewrażliwiona wręcz :( poza tym mam długie włosy i nie ma opcji ich ścięcia bo w krótkich mi fatalnie :( nie wiem też czy jest sens wybulić kolejne 3 stówy na kolejnego fryzjera... boje się, że znowu wyrzuce kas w błoto :(

to obetnij do dlugosci w jakiej ci jest ok i czekaj na naturalne czesz sie tak zeby nie bylo bardzo widacz odrostow i juz, ewnetualnie potraktuj j szamponetka

Gość hamunaphtra11
no lipa niestety,ale ja cie pociesze ze sama kiedys ufarbowałam swoje ciemny blond farbą jasny brąz i wyszły mi czarno zielone.naszczescie udalo sie je naprawic ale od tej pory farbuje je na prawie czarny kolor i nie wiem jak z niego wyjsc.lipa.prade mówiac chyba nie ma wyjscia,musisz sciąć,albo probowac naprawic to balejazem,albo chodzic caly czas w spietych wlosach i w opaskach:(

Gość brak mi słow...
no dramat ;( ;( ;( wyglądam jak żółw w spiętych włosach ;) najgorsze jest to ze naturalny mam jasny więc te odrosty bardzo się rzucają ;( moze rzeczywiście szamponetka nie byłaby taka zła... no ale jak mi przyjdzie "farbować" szamponetką włosy co tydzień to zwariuje... myślicie, że coś się zmieni jakbym odczekała z miesiąc żeby włosy troche doszły do siebie i udała się na ponowną dekoloryzację?? nie wiem czy to ma sens :(

Gość brak mi słow...
hamunaphtra11 farbujesz czy walczysz z odrostami?

Gość hamunaphtra11
kurcze, nie wiem czy powinnas isc na drugądekoloryzacje,mozesz sobie totalnie zniszczyc wlosy albo w najgorszym przypadku wypadną:/ w takimprzypadku chyba lepiej zacząc od stopniowych pasemek?

Gość xcarrk
Obawiam się, że nic z tym nie zrobisz, tylko musisz ściąć na krótko. Dopiero te krótkie ma szansę jakoś zafarbować.

Gość hamunaphtra11
farbuje,poddałam sie, w sumie przyzwyczailam sie do czarnego koloru a i znajomi mówiąze jest mi ładnie,tylko przez to ciągle fabowanie niszczą sie włosy, no i ta czern,hmm malo komu jednak pasuje,a ja do tego mam jasną cere.ehh masakara,ale ciezko mi sie zdecydowac na jakakolwiek dekoloryzacje. a moze z dalszymi zabiegami poczekaj az bedziesz miec jakis urlop lub kilka dni wolnego?

Gość brak mi słow...
teraz mam wolne... do końca marca siedze w domu... tyle że nawet na piwo się wstydze wyjść z domu. mój facet już szału dostaje przez to :( a ja po prostu wstydze się wyjść z taką głową do ludzi ;( nie wyobrażam sobie ścięcia włosów :( mam teraz do łopatek, z 6-8centymetrów jeszcze bym ściąć mogła ale nie krócej :( narazie nie scinam bo wiem, że każdy zabieg osłabia końcówki więc już wolę spisać te co mam teraz na straty niż teraz ściąć, zroboć pasemka czy dekolor i ściąć ponownie... rozważam opcję pasemek ale w tym wypadku i tak część odrostów będzie dalej ruda :( no chyba że całość jeszcze raz zafarbować najciemniejszym brązem, który oczywiście wyjdzie czarny i dpoero potem bawić się w pasemka czy baleyage ( którego nie znosze i mi się nie podoba na ciemnych włosach ;( normalnie wyć do księżyca mi się chce :(

ja tez przez dluzszy czas farbowalam ciemnym brazem ( wychodzily czarne ) pozniej mi sie odwidzialo i akurat mi sie trafil dobry fryzjer, ktory mi sciagnal kolor za pomoca olejku, ktory nakladal pasmami, w dwoch podejsciach, teraz wlosy maja naprawde naturalny odcien i maja refleksy, ktore wygladaja super. Zdecydowalam tez, ze nie bede juz nigdy wiecej sama fabrowac i zostawie te sprawy fachowcom. w tej sytuacji poszukaj dobrego fryzjera ktory ci troche przyciemni to co masz na glowie pasemkami a pozniej bedzie stopniowo rozjasnial. Po tym olejku ktory on mi nakladal wlosy sie wcale nie zniszczyly.

Gość smierdzicha
Pierdol ludzi. U góry ci odrosnie blond i bedzie git, będziesz miała trójkolorowe włosy. Jak siekomus nie podoba, to niech cię cmoknie w tyłek. Dziewczyno, daj spokój, nie bedziesz chyba teraz 3 lata siedziała w domu, az ci włosy odrosną. Tez myślę, że kolejna dekoloryzacja to bedzie kasa wywalona w błoto. Popatrz na tych wszystkich panków, co sobie robią fryzy żółto-czerwono-niebieskie. U ciebie wcale nie bedzie aż tak xle

mozesz tez zafarbowac wlosy na cos ciemniejszego niz rudy ( moze jakis braz ) a czarne koncowki sciac. Nie sama ! Idz do fryzjera

Gość hamunaphtra11
no tak ale to tez zalezy od rodzaju wlosów (cienkie czy grube) i od ogólnej kondycji. rozumiem,że ci sie chce wyc,naprawde:( kurcze,ja bym jednak obstawiala dobrego fryzjera i pasemka. z tym ufarbowaniem wlosów na ciemny kolor znowu to tez rozwiązanie tylko musisz rac pod uwage to ze moze ci wyjsc tak jak u mnie,jakis zielony czy cos,albo w ohole kolor sie nie bedzie trzymal.poza tym teraz jest zimno wiec mozesz je chowac pod czapją dopóki czegos nie wymyslisz. ale serio chyba poszukaj tak czy siak dobrego fryzjera.bo samej to mozna jednak sobie wieksząszkode wyrzadzic niz korzysc

Gość brak mi słow...
no po tym wszystkim mam mało włosów, do tego są słabe i cieniutkie... :(

Gość hamunaphtra11
heh,no wlasnie,dlatego dobrze sie zastanów zanim zdcydujesz sie na jeszcze jedna dekoloryzacje:( niestety nie wiem co ci wiecej doradzic