Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość moze za mloda na dziecko

CESARKA CZY SN? BOJĘ SIĘ

Polecane posty

Gość ja tam
jakby mnie miał facet zostawić z powodu luźniejszej pochwy to niech od razu spieprza ta, żyję aż w strachu :D

Gość zuzankaa
no bo tak w wiaderko pchac to co to zaprzyjemnosc

Gość no prosze was
zuzanka dobry mąż to i w wiaderko popcha niedobry natomiast nawet hally bary by zostawil jakby miał taką potrzebe. Seks jest bardzo ale to bardzo wazny i tutaj sie zgodze natomiast seks to nie tylko wpychanie w wiadro jak to napisalas, to jeszcze uczucia pieszczoty, języki na nagich rozpalonuch cialach, usta na penisku i na odwrot itd. Samo tarcie wiadra to nie przyjemnosc ani dla faceta ani dla kobiety :classic_cool:

Gość ja tam
zuzanka, to może ty słonia urodzisz i będziesz mieć tam wiadro :o

Gość zuzankaaa
nie slonia tyko tetaz jestem naprawde ciasniutka a moj mąz jak juz uda mu sie wejsc to tak slodko mruczyyy

w malzenstwie nie tylko wielkosc/mniejszosc cipki sie liczy , no ale moze w niektorych wlasnie to jest najwazniejsze :-/ ja rodzilam 2 razy i tez nie zamienilabym tych wspomnien na nic innego :) a bol? przy drugim porodzie byl mniejszy niz u dentysty na fotelu :-D pewnie dlatego ze porod nie byl wywolywany i byl naprawde expresowy a po porodzie to mnie nic nie bolo, nie bylo ciecia, szycia,zadnej blizny wszystko wrocilo do normy ;) w planach mamy jeszcze jedno dziecko i mam nadzieje ze tez bede mogla rodzic naturalnie :)

Gość eekaterinkaaa
szczesciara moja kolezanka lat 19 rodzila i jest wiaderko

Gość przynosisz wstyd lekarzom
nie rozsmieszaj mnie, ja nie mam ferii juz od kilku lat Jak tak Cię boli to, ze ktoś posiada wykształcenie to idź na studia, a nie piszesz głupoty, zresztą żegnam dzieci bez wykształcenia, nie ma co z tumanami dyskutować. Każdy dobry lekarz w tej chwili pracuje albo odsypia nocę, a nie pisze bzdury na forach Prawdziwie wykształcony człowiek służy ludziom prawdziwą informacją, a nie kłóci się z ludżmi o wykształcenie Nie podałaś tu żadnych konkretnych informacji, które tłumaczyły by podane przez Ciebie tezy, jedyny Twój argument to JESTEM GINEKOLOGIEM! Ha, Ha, Ha, Takie idiotki, jak Ty wpajają chore informacje młodym dziewczyną, które póżniej zakładają takie topiki, jak ten

Gość no i znowu matki polki
hahaha jakbys czytała to bys wiedziała, ze jestem w ciąży i dlatego nie pracuję. Jakie infrmacje, co Ty bredzisz kobieto? Wiadomo chyba, że poród sn jak i cc niesie ze sobą jakieś ryzyko, mam Ci tłumaczyć jakie? Jeśli tak to chyba Ty jesteś dzieckiem. A co do pochwy to główka jak i całe dziecko przechodzą przez pochwę i dlatego nie pisałam o wejsciu do pochwy które można zszyć a o ściankach wewnątrz pochwy, po porodzie zawsze jest luźno, potem owszem można za pomocą ćwiczeń wrócic do mniejszego rozmiaru ale nie każdemu to się udaje. Poza tym każdy logicznie myślący człowiek zdaje sobie z tego sprawe, więc nie rozumiem co mój zawód ma do tego. Nie piszemy tu w końcu o uwarunkowaniach medycznych, ale o tym jaki poród dla danej kobiety jest lepszy. Wyraziłam swoją opinię tylko i nie rozumiem dlaczego się czepiacie.

no i znowu matki polki lulka dziecko drogie nie tłumacz mi tego, bo w swojej pracy widzę c*pki po porodach i przed, rozmawiam z kobietami i wiem że poród zmienia pochwę, każdy lekarz ginekolog Ci to powie jeśli zapytasz 09:52 [zgłoś do usunięcia] lulka_ ona wie , bo widzi przed i po? a w trakcie? zapomniała napisać, że pochwa zmienia się już w trakcie ciąży pod wpływem hormonów , tak samo jak u niektórych kobiet miednica

no podaj proszę jak to wygląda z medycznego punktu widzenia? bo to Twoje logiczne myślenie to rzeczywiście na poziomie dziewczynki

chwila ciszy...Pani doktor szuka w necie co napisać

Gość no i znowu matki polki
słuchaj pisałam o pochwie po porodzie sn a nie ogólnie o zmianach pochwy w czasie ciąży, polecam kurs czytania ze zrozumieniem. Jesli piszę coś w danym temacie to trzymam się tego i nie czuje potrzeby by popisywać sie wiedza.

Gość przyszla mamuskaa
a dlaczego wiekszosc ginow odradza cesarke?

no dawaj Pani doktor , pochwa to jaki mięsień? jak zmienia sie jej elastyczność w trakcie okresu, dni płodnych, ciąży?

Gość ja tam
przyszla mamuska- dlatego, że jest to po prostu operacja, poważna operacja, a operacji nie powinno się robić tak sobie dla kaprysu - zeby pochwa nie była wiadrem :o

Gość ja tam
to skupianie się na pochwie zaczyna mnie już lekko irytować wystarczy tylko chciec, cwiczyc i nie ma się żadnych problemów z osiąganiem orgazmów po porodzie to tak jakby zakładać, że po ciąży będzie się roztytym baleronem - owszem, zdarzają się kobiety, które takie się stają, ale ile jest szczupłych laseczek, które mają dzieci? ja podam tylko jeden argument przeciw cesarce - dziecko po moim wybudzeniu było mi absolutnie OBOJĘTNE natomiast radość, gdy zobaczy się dziecko po porodzie sn jest nie do opisania

łuchaj pisałam o pochwie po porodzie sn a nie ogólnie o zmianach pochwy w czasie ciąży, polecam kurs czytania ze zrozumieniem. Jesli piszę coś w danym temacie to trzymam się tego i nie czuje potrzeby by popisywać sie wiedza. 11:36 [zgłoś do usunięcia] pr tak się składa, że zmiany zachodzące w pochwie w czasie ciąży mają duży wpływ na jej stan po porodzie, bo pod wpływem hormonów staje się ona bardziej elastyczna, a przez co lużniejsza i zdarza się, że niektóre kobiety po cc tez odczuwają większą lużność, choć wraca to często do normy pochwa w trakcie porodu rozciąga się głównie na skutek działania tych właśnie hormonów, dlatego niektóre kobiety nie odczuwają bólu w trakcie przechodzenia dziecka przez kanał pochwy, nie mam tu na myśli wejścia do pochwy tylko jej kanał

Gość ja tam
no i znowu matki polki - przesadziłaś już trochę to, że nie rodziłaś dzieci tuż po 20, tylko uczyłaś się w tym czasie, nie czyni cię lepszej żal mi cię, że za niedługo wpadniesz w te pieluchy, a piszesz o tym tak, jakby to było coś upokarzającego też jestem po studiach, no ale wiadomo, nie tak prestiżowych jak ty :), a zajmowanie się niemowlakiem sprawia mi mnóstwo radości, no ale może jestem nienormalna miłego popołudnia moje panie

tak samo jak macica zwiększa bardzo znacznie swoją objętość pod wpływem hormonów, gdyby pochwa nie była wcześniej przygotowana do przejścia malucha popękała by na strzępy, tak więc nie do końca jest tak, że to ciałko dzidzi powoduje rozciągnięcie pochwy, owszem u kobiet rodzących bardzo duże dzieci zdarzają sie pęknięcia pochwy, dlatego wtedy często zalecane jest cc

bieda Pani doktor nie bedzie rozmawiać z tumanem, bo w nacie nie znalazła informacji na zadane pytania swoją drogą jak na lekarza to wysoki poziom kultury osobistej prezentujesz

Gość no prosze was
no i znowu matki polki wiesz niby jestes lekarzem ale nie wypowiadasz sie w ogole racjonalnie, wrecz bluznisz i jestes obiektywan, nie uzywasz medycznych zwrotow a przez lata praktyki to samo idzie, piszesz cipa itd to az odpychające. Jestes malo elokwentna i jak dla mnie nie do konca na odpowiednim stanowisku. Moze salową bylas a cos ci sie pomyliło co ?

mnie też wkurza to skupianie się na pochwie dlatego tępie tą pseudolekarkę, bo irytuje mnie to. że w dzisiejszych czasach głównym problemem kobiet jest elastyczność cipki , szkoda, że tak mało jest na forach o tym jak dbać o zdrowie i urodzić zdrowe dziecko drażni mnie to jak jakaś kretynka wpaja głupoty młodym dziewczynom, a one póżniej robią problem z czegoś, co jest najmniej ważne

ja urodzilam dwoje dzieci naturalnie i jakos nie mam problemow z luzna pochwa. seks jest tak samo przyjemny jak przed porodami, moj maz tez nie czuje zadnej roznicy

salową też nie jest, doświadczona salowa umiłaby nam tu wiele doradzić

ja urodzilam dwoje dzieci naturalnie i jakos nie mam problemow z luzna pochwa. seks jest tak samo przyjemny jak przed porodami, moj maz tez nie czuje zadnej roznicy I TEGO SIĘ TRZYMAĆ!!!!!

Gość też lekarka
czytam i się załamuje...natura chyba jakoś to wszystko urządziła skoro w 90- paru procentach można przeprowadzić jak najbadziej bezpiecznie poród sn. Cesarka jest już ostatecznościa ale i dobrodziejstwem, kiedyś kobiety umierały przy skomplikowanych porodach. Z drugiej jednak strony cc powinno być ostatecznością, bo niesie ze soba zawsze możliwośc powikłań. Dziwi mnie ze niby ginekolog zachwala cesarke nie uświadamiając jednocześnie co to jest np. atonia macicy czy inne powikłania...

Gość DO PANI GINEKOLOG
u mojej siostry stwierdzono ciężką gestozę czy jest na to jakieś lekarstwo?

Gość malutka22222
Moje drogie panie, a ja nie wierzę w mit, ze pochwa nie będzie luźniejsza i nic sie nie zmieni. No niestety ale nigdy nie bedę rodzić naturalnie, nie chcę sie męczyć, cierpiec no i chcę potem miec satysfakcję z seksu:P

Gość no prosze was
a może jest niedoswiadczona? Moze wlasnie zaczyna dlatego taka zestresowana jest :classic_cool: a tak calkiem powaznie czesto tutaj piszą położne i każda uzywa odpowiednich medycznych terminow, niejednokrotnie trzeba pisac takiej by tak na chlopski rozum napisala bo nie wszyscy na porodowkach pracują. Ostatnio pisze tutaj żyrafa dluga czy jakos tak i odrazu widac ze to polozna. Pisze rzeczowo na konkretny temat, nikomu nie ubliza, nie wdaje sie w pyskowki a jedynie skupia sie na problemie. I nie widzialam by uzyla slowa CIPA CI SIE ROZEJDZIE PO PORODZIE, ahhhhh.