Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ojejojej

wizyta cioci- jego cioci..

Polecane posty

Gość ojejojej

co robić?:D Mieszkam z moim chłopakiem kilka mcy i jeszcze nie poznałam jego rodziny. Dziś dowiedziałam się, że ciocia mojego M. "wpadnie" dziś do nas ok 17.30. Pytanie: co robić? Oboje pracujemy, w mieszkaniu - jak to w mieszkaniu w tygodniu - powiedzmy, że lekki nieład, suszarka z praniem na środku pokoju. Jedzenia dla gości nie ma, hehe, no totalne nieprzygotowanie, a mój M zgodził się na tą wizytę już. Dla niego to nie problem, to jego ciocia. Ja jednak czuję się conajmniej nieswojo, jestem nieprzygotowana zupełnie, a jakby nie patrzeć - będę jakoś tam oceniana. Macie jakieś rady dla mnie? Jak podjąć tego gościa? HELP

posprzątaj nieco w domu, kup jakieś ciastka w cukierni i ładnie się ubierz i rozlużnij:) to tylko ciocia

Gość ojejojej
:) kończe prace o 16... w domu bede o 17.10

Gość lulka_
po pracy do sklepu, ekspresowe zakupy, potem do domu ekspresowe sprzatanie, a potem usmiech na twarz i witaj cioteczko

Gość ojejojej
stresowa to dla mnie sytuacja..bardzo :) zupełnie obca to kobieta, o czym z nią rozmawiać?:D Ostatnio była z wizytą u M...chyba 5 lat temu..

Gość kup na wizyte
słodki jajokoniak - i ciocia sprzedana :-)

Gość ojejojej
łojej , łojej..:D starsza kobieta to , nie wiem, czy nie wyjdę na jakąś rozpijaczkę, hehe w ogóle... trzeba jednak mieć za sobą takie poznanie rodzinne...

a co to? jej ciotka czy jak? ok można z uprzejmości sprzątnąć burdel w domu, jakieś gacie czy coś a dlaczego chłopak tak się nie stresuje? bo ma wizyte ciotki gdzieś, nie to, że ją ma gdzieś, ale \"wizytację\" ma gdzieś a Ty chcesz wyjść na dobrą gosposię i taką czyścioszkę skończy się tak, że wpadniesz do domu z wywieszonym jezorem, zaczniesz sprzątać w międzyczasie: o ku.. nie kupiłam ciasteczek :P ja bym zadzwniła do chłopaka niech: - ogarnie chałupę - albo zrobi zakupy weź jakis podział zrób, ja wcale nie widzę Ciebie zrelaksowanej na \"wizytacji\" będziesz spięta do tego stopnia, że możesz puścić bąka z tego spiecia ;) albo się usmarkać, do wyboru w każdym razie życzę Ci, zebyś potrafiła olewczo podejść do ciotuni skąd wiesz czy ciotka nie robi wywiadu dla rodziny? :) uszy do góry

Gość kup na wizyte
eee, myslisz, że jak ciocia ma 40, 50, 60 to jest to dziewica orleańska??? Takie panie lubia likierki. Wiem sama, bo jestem taką panią ;-) po 40. Polecam jajokoniak lub jakiś kawowy słodki likierek. A szczytem smaku i elegancji byłoby podanie rosolisu różanego z Polmosu w Łańcucie - pychota. Malutkie kieliszeczki, kawusia, przegryzka - gdzie tu rozpijanie. Zresztą zapytaj chłopaka co ciocia lubi!

Gość a jak by to miala byc
twoja ciuocia to jego nieswojo miala bys w dupie :( załosna jesteś

jeszcze jedno jak już ustalisz z chłopakiem podział obowiązków to dowiedz się czy ciotunie nie jest cukrzykiem przypadkiem jeśli jest to musisz kupić coś dla diabetyków (złapiesz punkty, ze tak sie starasz (sratytaty ;) ) inaczej ciotka pomyśli, ze nastajesz na jej życie :P łap za telefon bo czasu mało kruca bomba

dasz radę-zrób po drodze zakupy- ciastko, mleko do kawy, cytryna do herbaty... w domu bałagan -trudno by był zawsze porządek liczy się dobra atmosfera:P

wii ale to jest wizyta zapowiedziana, starsi ludzie dbają o zasady wiec przy zapowiedzianej wizytacji bajzel mus uprzątnąć

Gość ojejojej
hehehe:D sama zaczynam się z tego śmiać. To jest chyba sondowanie. Nie mogła się zapowiedzieć na weekend? ech

no a jak myślisz? tak sobie przypomniała o Twoim chłopaku? po 5 latach? śmierdzi tu wywiadem jak nic :D

Gość kup na wizyte
szczerze mówiac to histeryzujecie ja u swojego kuzyna nie byłam 10 lat i pewnego dnia okazało się, że będę przejazdem w jego mieście i co zaraz miało to być sondowanie?? Przesadzacie. Bałagan trochę rozepchnij, czymś poczęstuj i badź miła. Jak się cioci nie spodoba to jej problem. Może to fajna ciotka skoro twój chłopak się nie przejmuje?

Gość grabarzowa
A twój facet o której kończy pracę ? Moze może się urwac chwilę wcześniej i ogarnąć ten najwiekszy syf. Zamieść mieszkanie można w 5 minut, suszarkę sie postawi w kącie, parę porozwalanych rzeczy ułoży na swoje miejsce i w 15 minut chałupa posprzątana. Zapowiedziana wizyta to by była, jakby powiedziała wczoraj. Jak ludzie siedza w pracy i sie dowiadują, że zaraz po pracy ktoś do nich wpadnie, to jest to jak wizyta niezapowiedziana. Kup ciasto, moze pare owoców, zrób kawe i już. Nie ma sie co cyndolic

Gość ojejojej
dzięki za rady ;-) no cóż, stresować się i tak będę, bo taka już jestem. A wypaść przed rodziną faceta chcę raczej dobrze..taka już jestem.. trzymajcie kciuki

Gość w 15 minut ogarniesz
mieszkanie. Nawet jak duze mieszkanie, to przeciez wszedzie nie bedzie lazic ;) Kup po drodze jakies ciasteczka i gites ;)

napisz juz po jak było:) powodzeia 🌼

Gość ja to myślę
pamiętaj zabrać zużyte podpaski z pralki, gacie powrzucać do kosza, wylać wodę z wanny, powiesić papier toaletowy, przetkać kibel, rozwinąć linoleum i wszystko powinno być ok. Kup też kiełbasę do zagrzania, musztardę i pół chleba.

Gość będzie dobrze nie martw się
kup po drodze jakieś ciastka,likier lub dobre winko,kawę albo herbatę jak w domu nie masz.Ogarnij trochę mieszkanie,pozamaistaj,zetrzyj z grubsza kurz,chociażby z tego stolika przy którym podasz kawę,Wywietrz mieszkanie,ogarnij łazienkę,sprawdź czy po katach nie ma żadnych "niepodzianek"w postaci np.prezerwaty czy opakowan po nich:oKiedys do mojego pokoju wpadła babcia a na biurku leżały puste opk.po\kondomach:oNo ale chyba nie za bardzo zajarzyła co to jest...

Gość będzie dobrze nie martw się
daj potem znać jak przebiegła wizyta:) powodzenia i pozdrawiam🖐️

Gość dark fairy lady
a jak by to miala byc twoja ciuocia to jego nieswojo miala bys w dupie załosna jesteś.TAK NA PEWNO JAKBY TO BYLA JEJ CIOCIUNIA TITISRITY BY BYLO!=/ZWOLNILABY SIE Z ROBOTY ZEBY CIOCIUNIE UGOSCIC A ZE TO FACETA CIOTKA TO KIJ JEJ W OKO!=/

Gość tatataaaaaaaaaaaa
ech autorko autorko rusz doooope i zabierz sie za porzadki!

Gość jak tam ciocia się udała
???

Gość jak tam wizyta cioci
?

Gość JAK TAAAAM

Gość no właśnie jak po wizycie
?Wszystko bylo ok?