Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olaaa_24

Jakich używacie Tabletek ANTYKONCEPCYJNYCH i jaka jest ich cena ??

Polecane posty

Gość olaaa_24
kotka 222 a na jakiej zasadzie działa ta spirala?? i czy to boli ??? on coś Ci tak wkłada do macicy?? jak to wygląda?? kiedyś o tym słyszałam ale nigdyu nie pytałam o szczegóły

Gość aroniaa a
Tabletki sa dla mnie wygodniejsze... wkladka natomiast.. nie wyobrazam sobie chodzic z "czyms" w srodku.. poza tym przed tabletkami mialam b. bolesne miesiaczki, podobno przy wkladce takie sa i w dodatku obfite... poza tym kobieta jest bardziej podatna na roznego rodzaju infekcje - nie dziekuje.

Gość kotka222
olaaa_24 poczytaj sobie na necie jest duzo informacji na ten temat, wkladka jest w macicy,zaklada sie ja w czasie okresu ,zakladanie troszke boli ale da sie wytrzymac

Gość kotka222
wiesz aroniaa a dla kazdego cos innego jest lepsze, ja tez kiedys stosowalam tabletki, ale wypadaly mi po nich wlosy, i pojawily sie mi zylki na nogach, dlatego zrezygnowalam

Gość aroniaa a
No pewnie, po to jest tyle rodzajow antykoncepcji, zeby moc w czym wybierac :) Ja szukam czegos, co nie bedzie obciazac watroby... lekarz mi ostatnio powiedzial o prezerwatywie dla kobiet, ktora umieszcza sie w pochwie na 21 dni, ale jakos tak... nie bardzo... moze zastrzyki... tylko te skutki uboczne :o

Gość olaaa_24
już zdązyłam obejrzeć i poczytać o tej spiralni trochę.. ale nie rozumiem jak ona zapobiega przed CIĄŻĄ???!!!

Gość aroniaa a
"trudnia plemnikom dotarcie do bańki jajowodu, gdzie najczęściej dochodzi do zapłodnienia. Dzieje się tak dlatego, że spirala powoduje jałowy, czyli pozbawiony bakterii, odczyn zapalny. Po drugie, jony miedzi (wspomnieliśmy wyżej, że współczesne spirale bardzo często zawierają miedź) dodatkowo unieruchamiają plemniki. Po trzecie, wkładka zmienia śluzówkę macicy tak, że rozwijająca się zapłodniona komórka jajowa (czyli fachowo mówiąc, blastocysta) nie może się w nią wszczepić. Czwarty sposób działania odnosi się tylko do spiral wyposażonych w pojemniczek z hormonami. W ich przypadku hormony wpływają na śluz szyjki macicy, czyniąc go nieprzenikliwym dla plemników i dodatkowo utrudniając implantację (wszczepienie się w śluzówkę macicy rozwijającej się komórki jajowej). Jak widać, spirala zapobiega zapłodnieniu oraz utrudnia implantację rozwijającej się komórki jajowej i tym samym uniemożliwia ciążę. "

Gość olaaa_24
?????????????????????

Gość olaaa_24
aroniaa a DZIĘKUJĘ :*:*:* pozdrowionka muszę uciekaĆ

Gość aroniaa a
Milego dnia 🌼

Gość BellaDonna.
Korzystam z Yasminelle i płacę 34zł z gr. za opakowanie w łódzkiej aptece za grosze. Koleżanka kupuje Jeanine za 30-pare zł. Tak to tu cenowo wypada.

Gość ja stosuję
Microgynon 30 i mam go za darmo z racji tego, że mieszkam w UK. wiem, że temat stary, ale co tam...

Gość ja biore
Diane 35, cena- 10,85zł

Gość keeendy
Kontracept 17 zł :)