Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość BabaRyba

Jaką restauracę w Krakowie polecacie na romantyczny wieczór?

Polecane posty

Gość gość
Jak lubisz dobrze i tanio zjeść to polecam Ci HaHa Bar&Grill – ja praktycznie zawsze wcinam tam Tortille z buncem, pomidorami i pesto z rukoli. Cenowo wygrywają lokalnie z większością podobnych knajp. Ocena w mediach społecznościowych ostatnio, kiedy sprawdzałem to 4.8/5, więc bardzo wysoko. Znam ich od dawna. Sprawdzony grill w Krakowie za rozsądne pieniądze. Sporo osób chodzi, a to też o czymś świadczy.

Gość gość
Mnie parę tygodni temu narzeczony zabrał do Da Pietro i wspominam to miejsce bardzo przyjemnie. Menu zróżnicowane, były pizze jak to na włoską restaurację przystało, ale też dużo dań z mięsa, ryb i pyszne zupy krem. Mają bogaty wybór win, także miejsce na romantyczną kolację – świetne. W ogóle cały wystrój, aranż, oświetlenie, wszystko to sprzyja ;-)

Gość gość
Smacznie i do syta można zjeść w indyjskiej restauracji Ganesh. To ostatnio moje kulinarne odkrycie w Krakowie. Nie dość że w kuchni trzymają poziom, to jeszcze sam wystrój lokalu mi się bardzo podoba. Fajnie widać na zdjęciach na ich stronce jak to wszystko się prezentuje. Super połączenie klasyki krakowskich, starych murów z egzotyką Indii. Można też tutaj zamówić jedzenie z dowozem, co mi się parę razy zdarzyło i też polecam. Sprawnie doręczają, ładnie opakowane, jeszcze ciepłe.

Gość gość
Bardzo lubię wyskoczyć od czasu do czasu na obiad z żoną do Da Pietro ( www.dapietro.pl ). Przyjemne miejsce, ładnie urządzone, zawsze czysto, pachnie jedzeniem. Obsługa jest szybka, nie narzuca się, można sobie porozmawiać, jest intymnie, prywatnie. Lubię takie warunki w restauracjach jak nikt nie nasłuchuje z boku.

Gość gość
Cenię sobie kuchnię rodem z Indii. Nawet byłam tam kiedyś i od tego czasu właśnie lubię do tych smaków wracać już w Polsce. W Krakowie taką autentyczną indyjską kuchnię to robi tylko Ganesh. Nawet mają kucharza Hindusa i muszę mu oddać, że zna się na swojej robocie. Dobre, pożywne, zdrowe jedzenie w przystępnych cenach, polecam to miejsce! I polecam też Facebooka -https://web.facebook.com/GaneshKrakow, dobre źródło informacji o promocjach i zniżkach.

Gość Grzesiek z Eataway
W ramach romantycznej kolacji polecam spróbowanie... czegoś nowego :) Zapraszam do Eataway, na kolację ugotowaną przez jednego z naszych kucharzy, w Jego/Jej mieszkaniu! W Walentynki gotują: - Bengalka Sumona https://www.eataway.com/pl/meal/322245796-curry-delight/2017-02-14 - Hinduska Sheuli https://www.eataway.com/pl/meal/276264559-yummy-curry-4-tastes-of-india/2017-02-14 Można też zarezerwować sobie posiłek "na żądanie" z innym kucharzem :).

Gość debranilka
Jak na romantyczny wieczór to polecam Ci restaurację Złota Pipa (http://restauracja-pipa.pl/pl). Ja byłam tam na rocznicowej kolacji z mężem i było po prostu świetnie! Pyszne domowe jedzenie, super miła obsługa i do tego ten klimat piwnic krakowskich. Na prawdę niewiarygodne przeżycie.

Gość gość
Czasami idziemy po pracy coś zjeść z ekipą do Ptaszyla na Szeroką. Akurat mamy biuro niedaleko. Miejsce z duszą, już sama kamienica robi wrażenie. Menu rozbudowane, można coś dla siebie dobrać. Mi osobiście najbardziej tutaj smakuje coś takiego jak Cymes. Warto zamówić, naprawdę im te danie wychodzi. Lokal całkiem dobrze prowadzi swojego facebooka, ciągle wrzucają nowe posty ( www.facebook.com/ptaszylkrakow )

Gość gość
Stołuję się czasami w Da Pietro w kamienicy pod Obrazem. Dobre jedzenie ale też bardzo fajna obsługa. Nie ma długiego czekania na jakiekolwiek zainteresowanie ze strony obsługujących. Niby Kraków, rynek główny ale w innych restauracjach z tym standardem pracy kelnerów i kelnerek to bywa naprawdę różnie. Tutaj ludzie są kompetentni i sympatycznie przy okazji.

jakąś na Kazimierzu, ta dzielnica ma fajny klimat

Gość gość
Umówiłem się z koleżanką na ostre jedzenie w krakowskim HotChili. Chcieliśmy spróbować, w sumie dla zabawy maksymalnie ostrej potrawy. Niezłe przeżycie kulinarne, ale daliśmy radę zjeść. Kurczak smaczny. W kuchni Hindusi rodowici, więc dodatkowy plus.

Gość gość
Pieczona ryba na ostro jest niezła w www.indianfood.pl . W menu najlepsza pozycja menu z pieca zdecydowanie, reszta ok, nawet sporo pozycji wegańskich.