Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pytam77

łózeczko czy kojec?co wybrac?

Polecane posty

prosze o rady doswiadczone mamy:)za kilka miesięcy urodze dziecko i zastanawiam się nad wyborem mebelka do spania-czy wybrac tradycyjne drewniane łóżeczko czy też kojec,ktory ma rozne bajery np.płozy do bujania,lampke,melodyjki no i mozna go przenosic bez problemu z pokoju do pokoju:).Bardzo podobają mi sie kojce,mam juz nawet wypatrzony w sklepie ale niedawno przeczytalam gdzies na forum ze materace ktore w nich są nie są dobre dla kręgosłupa dziecka:(nie wiem czy to prawda czy tez nie dlatego prosze o jakies wypowiedzi :)dodam ze kojec ma dwa poziomy wysokosci,tak jak łóżeczka i cenowo nie rozni sie od łóżeczka z materacem

jesli bardzo chczsz kojec-lozeczko to mozesz do niego dokupic porzadny materacyk osobno:)

ja mam zwykłe łóżeczko, ale też dość długo zastanawiałam sie nad urystycznym. z tym że do turystycznego musisz dokupić dobry materacyk, bo nie można kłaść noworoda na tym co tam jest. wybierz takie jak i się bardziej podoba i jakie będzie dla ciebie bardziej funkcjonalne. u mnie o wyborze zdecydowało to ze dostaliśmy drewniane :)

dziękuję za odpowiedzi:)jesli chodzi o materac to nawet nie musialabym kupowac bo siostra ma fajny po corce,niestety łóżeczko komus dala i nie ma:( tylko czy taki materac będzie pasował do kojca?popytam jeszcze w sklepie,mam nadzieje ze tak, bo bardzo podobają mi sie te kojce,mojej rodzince tez:)

po prostu zmierz ten materac i porownaj z wymiarami kojca, pewnie ma wymiary standardowe 120/60 cm i nie bedzie problemu:)

Gość wkurwiona już mniej
kiedyś był taki temat Argumenty przeciwko łożeczku turystycznemu, jako łożeczku na stałe, nie na wyjazdy: 1. jest wykonany z nieprzepuszczającego powietrza materiał, ma siatkę, ale zobacz jak gęsto jest tkana, a dla dziecka ważny jest stały przepływ świeżego powietrza. A to powoetrze jest ważne dla rozwoju mózgu. Wiele problemów z nauką w późniejszym okresie bierze sie z niedotlenienia mózgu, nawet jak dziecko rodzi się zdrowe, to rodzice fundują mu odtlenianie.Pomyśl, jaki jest przepływ powietrza w takim prawie, że namiocie? 2. dziecko uczy się stawać w łożeczku, trzyma się szczebelków, wspina za ich pomocą, to nie będzie mogło tego robić, bo są płaskie ścianki Uważam, że skoro jest to łożeczko turystyczne, to oznacza, ze powinno się go używać okazyjnie.

Gość no straszne ale
ja mialam lozeczko zwykle i to byl koszmar - jak mniejsze dziecko to jeszcze ok ale jak wieksze to te zabezpieczenia w postaci materialu na szczebelki nie zdają egzaminu. Dziecko chce oglądac co sie dzieje a jak nie widzi to krzyczy, jak sciągniesz zabezpieczenie glowa posiniaczona. Po nocy musialam szukac smoczka bo wypadal ciągla z lozeczka a to maly sie tak wiercil ze nogi powpychal miedzy szczebelki i byl placz a to znow glową huknąl i placz itd . Budzil sie co noc z placzem bo sie wkurzal ze walil ta glową - maly bardzo sie wiercil wędrowal po lozeczku i efekt taki ze wieczne siniaki mial. teraz mam kojec - wcale nie jest gęsto utkana siatka - to normalna siateczke z wiekszymi otworami, sa różne mozesz sobie dopasowac w sklepie. Materac tez mam do kojca standardowych roz bo i kojec ma standardowe rozm. Co do wstawania sa specjalne szczebelki ktore montujesz na kojcu i nie ma problemu z nauką wstawania.

Gość no straszne ale
ja mam takie ale daszku nie zakladalam

Gość wiolkaaa27
Tradycyjne drewniane tego typu https://zaira.pl/pl/c/Lozeczka-dzieciece/372 łóżeczko niemowlęce to najlepsze rozwiązanie. Nie ma nic lepszego. Jest praktyczne i bezpieczne. Sama miałam takie łóżeczko i dla mojego dziecka też takie kupiłam. Strzał w 10! Solidne i naprawdę funkcjonalne. Nie znam lepszej alternatywy.