Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość loob

aparat na zeby ceramiczny+metalowy czy metal+metal czy full ceramika

Polecane posty

Gość loob

jak, ze w starym temacie tylko 1 odpowiedz, zakladam nowy: mam pytanie o zakladanie aparatu. chcialem miec aparat ceramiczny, czyli przezroczysty. ortodontka odradzila mi, mowiac, ze na dolne zeby musze miec zwykly bo ceramiczny sie nie pomiesci, czy za male przerwy beda, cos takiego.. i mam pytanie do tych co nosili? co lepiej, na dol i gore metalowy czy na dol metalowy, a na gore ten przezroczysty? czy to dobrze wyglada?

Gość joozio
i czy aparat przezroczysty zolknie?

Gość joozio
podbijam

Gość blondasia
najlepiej metal + metal i tak nie będziesz z tym chodzić cale życie a po co wywalać tyle kasy

Gość lodzia_klocia
zobacz na necie zdjecia zebisk, ale takie dwa rozne rodzaje nie za ladne chyba sa

Gość loob
ale to 2 lata sa, nie chodzi tu o kase, tylko jak sie wyglada w dwu kolorowcach. czy ktos mial takie?

Gość blondasia
też miałam aparaty i klika dni temu zdjęłam i wcale nie powiedziane ze to będą 2 lata ja miałam rok i prawda jest taka ze widać i taki i taki a po co przepłacać ale jak nie masz co z kasa robić twoja sprawa.

Gość loob
a jaki mialas?

Gość blondasia
metal + metal i nigdy sie jakoś głupio z tym nie czułam to już nie te czasy. A teraz wręcz przeciwnie trochę mi szkoda ze to już koniec.

Gość loob
jakie sa ograniczenia przy noszeniu? mozna jesc wszystko? - podobno pizzy nie mozna, ani chipsow mozna cwiczyc fizycznie?

Gość blondasia
ja tam ograniczeń żadnych nie miałam :D:D jadłam wszystko co popadnie nawet jabłka i żułam gumę a niby nie wolno. Może na początku trochę sie bałam ale z czasem jakoś te obawy minęły.

Gość loob
dziekuje za odpowiedzi. a jak dlugo po zalozeniu zeby bola? czy warto wziasc 3 dni wolnego w pracy?

Gość loob
podbijam

Gość kreskaaaaa
podobno bol zalezy od osoby. Jedni czuja od razu bol po zalozeniu inni po kilku dniach. Zalezy tez od progu bolu. Kazdy inaczej to odczuwa. Ale wydaje mi sie ze poradzisz sobie przez te 3 dni w pracy :)

Gość blondasia
ja miałam na początku robioną separacje za pomocą takich specjalnych gumek gdzie miały wejść pierścienie i ten ból był nie do opisania myślałam że głową będę w ścianę walić :D:D a potem już nic mnie nie bolało wiec jeśli ty masz mieć tam włożone od razu pierścienie przygotuj sie na ostry ból i weź lepiej te 3 dni wolnego

Gość metal + metal
polecam metal + metal, ceramiczny też widać, więc tak jak wszyscy Ci tutaj radzą, nie wydawaj nie potrzebnie kasy. Ja jadłam wszystko, tylko przez pierwsze dni się bałam. Po założeniu normalnie chodziłam na zajęcia, nawet na drugi dzień miałam basen i normalnie pływałam. Ból był do zniesienia - po prostu czułam jak przesuwały mi się zęby - ale to tylko przez parę pierwszych dni, wtedy faktycznie nie da się gryźć twardych rzeczy bo zęby bolą.

Gość loob
dziekuje wam za rzeczowe odpowiedzi. mam nadzieje, ze to przezyje. co powinienem jeszcze wiedziec zanim mi zaloza, abym nie mial niespodzianek jakis?

Gość metal + metal
a mnie separacja nie bolała, więc to zależy od osoby :)

Gość metal + metal
musisz mieć wyleczone wszystkie zęby i usunięty kamień - tyle przed, ale to chyba już wiesz :)

Gość loob
a ktos mial ceramiczne?