Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Impresaria**

chce mieć piekne dłonie!

Polecane posty

Gość Impresaria**

będąc nastolatka miałam okropny nawyk ( obgryzałam paznokcie, fuj!):O Teraz mija juz chyba 4 rok jak przestałam.. Paznokcie nie wróciły jeszcze do swojej formy.mam rozne mazidła, olejki na skorki, ale nadal według mnie wygladaja na zaniedbane:( prosze powiedzcie mi jak wyglada wasz manicur, jakich odzywek,kremow uzywacie.. mam problem z skorkami sa tak narosniete ze odsuwanie nic nie daje, a wycinac ich za bardzo nie umiem;/

Gość ambiwalenccja
ja zawsze po myciu raczek odsuwam skorki recznikiem, jesli skorki odstaja to albo olejek rycynowy albo masc z wit A, mocze czasem rece w podgrzanej oliwie, wsmarowuje olejek rycynowy w paznokcie.

Gość Green Tea.
Uzywaj regularnie kremu do rak i paznokci, poza tym skorki odsuwa sie specjalnym dlutkiem, albo czymkolwiek co jest cienkie i ostre, np. koncowka pilniczka. Najwazniejsze, zeby byly odsuniete, samo wycinanie to indywidualna sprawa, ja zawsze wycinam cazkami to co 'odstaje'. Polecam odzywke firmy Soraya z keratyna - uzywana regularnie dziala cuda. Polecam tez odzywke keratynowa firmy Gal w kapsulkach, trzeba ja wcierac codziennie w paznokcie (mozna tez w rzesy i koncowki wlosow), na efekty trzeba dlugo czekac ale warto, mi ona uratowala paznokcie.